Εισβολή εκπαιδευτικών στο υπ. Παιδείας – Υπάρχουν τραυματίες [εικόνες & βίντεο]
02/03/2018 18:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εισβολή εκπαιδευτικών στο υπ. Παιδείας – Υπάρχουν τραυματίες [εικόνες & βίντεο]

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας το μεσημέρι της Παρασκευής.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν περίπου 1.000 δάσκαλοι, καθηγητές από όλη την επικράτεια (Χαλκίδα, Ικαρία, Κέρκυρα, Εύβοια, κ.α.), αλλά και φοιτητές.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι συγκεντρωμένοι αιφνιδίασαν τους πάντες σκαρφάλωσαν τα κάγκελα και μπήκαν μέσα στο προαύλιο του υπουργείου Παιδείας. Διεκδικούν μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Τότε οι αστυνομικοί προχώρησαν στη εκτεταμένη ρίψη χημικών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν και συμπλοκές.

Οι εκπαιδευτικοί φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας, όπως «αυτό το υπουργείο δεν είναι της Παιδείας, είναι των ΜΑΤ και της τρομοκρατίας».

Λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι οι υπεύθυνοι άνοιξαν τις πόρτες του υπουργείου και οι συγκεντρωμένοι, αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και φοιτητές, μπήκαν στο κτίριο όπου αυτή την ώρα πραγματοποιούν κατάληψη.

Όπως αναφέρουν από τα μεγάφωνα έχουν τραυματισμένους εκπαιδευτικούς, από την συμπλοκή με την αστυνομία.

Οι διαδηλωτές νωρίτερα είχαν φτάσει στο γραφείο του υπουργού, ο οποίος όμως δεν βρίσκεται εκεί.

ΚΚΕ: Απρόκλητη επίθεση

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει «την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας, έξω από το υπ. Παιδείας, σε διαδηλωτές αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι στο τέλος της σχολικής χρονιάς χάνουν τη δουλειά τους και γι’ αυτό ζητούν μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών», τονίζοντας ότι «η όξυνση της καταστολής και ο ζήλος της αστυνομίας σε βάρος των λαϊκών κινητοποιήσεων, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, δείχνει ποιον θεωρεί εχθρό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και που προσανατολίζει τη δράση της αστυνομίας».

Εισβολή εκπαιδευτικών στο υπ. Παιδείας – Υπάρχουν τραυματίες

eleftherostypos.gr