Εισαγγελική παρέμβαση για την κρέμα «Βυζαντινόν» και τη διαφήμιση για τις «δήθεν προστατευτικές ιδιότητές» της έναντι του κορονoϊού
11/03/2020 18:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εισαγγελική παρέμβαση για την κρέμα «Βυζαντινόν» και τη διαφήμιση για τις «δήθεν προστατευτικές ιδιότητές» της έναντι του κορονoϊού

Παρέμβαση για το προϊόν «Βυζαντινόν» πραγματοποίησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, μετά τη διαφήμισή του μέσω τηλεοπτικού σταθμού από τον επικεφαλής της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκο Βελόπουλο, ως προστασία από τον κορονοϊό και την ασθένεια της πνευμονίας.

Αναλυτικότερα, ο κ. Πλιώτας , διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών αναφορά του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής προκειμένου να προχωρήσει στις δικές του ενέργειες.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής στην αναφορά του, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «με τους επίμαχους ισχυρισμούς για τις δήθεν προστατευτικές ιδιότητες της εν λόγω κρέμας από τον επικίνδυνο ιό, ο κ. Βελόπουλος αποβλέπει στην αύξηση των πωλήσεων αγνοώντας επιδεικτικά τις επίσημες οδηγίες των υγειονομικών αρχών της χώρας, που είναι οι μόνοι αρμόδιοι για να υποδείξουν μέτρα προστασίας για τον πληθυσμό. Κατά αυτό τον τρόπο θέτει σε σοβαρή έκθεση όσους τον εμπιστευτούν και κατ' επέκταση σε διακινδύνευση τη δημόσια υγεία.».

Απάντηση της Ελληνικής Λύσης

«Απαντούμε, για άλλη μια φορά, ότι το προϊόν είναι νόμιμο, από νόμιμη εταιρία η οποία δεν ανήκει στον κ. Βελόπουλο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση σχετική με την ανακοίνωση του ΕΣΡ και την αναφορά του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

«Ο ίδιος, ουδέποτε ανέφερε, κατά την εκπομπή, η οποία αποσύρθηκε με εντολή του ότι το προϊόν "γιατρεύει", "θεραπεύει" ή είναι "φάρμακο", όπως αποδίδεται απολύτως λανθασμένα, σε μερίδα των μέσων ενημέρωσης», συνεχίζει η Ελληνική Λύση και υποστηρίζει, ότι κανένα μέσο ενημέρωσης δεν μετέδωσε το σχετικό απόσπασμα από τη σημερινή τοποθέτηση του κ. Βελόπουλου στη Βουλή κατά την οποία έδωσε εξηγήσεις για το θέμα αυτό.

«Δεν είναι τυχαίο, ότι η σημερινή επίθεση εναντίον του ξεκίνησε ύστερα από τις καταγγελίες του στη Βουλή σε βάρος των ολιγαρχών του Τύπου.

Καταλαβαίνουμε την αντίδραση τους στα μέσα ενημέρωσης τους, όπως και ορισμένων δημοσιογράφων, που τους στηρίζουν ή εργάζονται για αυτούς», αναφέρει η Ελληνική Λύση και καταλήγει.

«Για την αντίδραση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, επισημαίνουμε πως καλό θα ήταν, ο Σύλλογος να κάνει αναφορά στον Άρειο Πάγο, για την αισχροκέρδεια που παρατηρείται στα φαρμακεία των μελών του, στις μάσκες που δεν προστατεύουν τους υγιείς όπως λένε οι επιστήμονες και στα αντισηπτικά, αντί να ασχολείται με πολιτικά παιγνίδια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ