Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για Φρουζή: "Κατηγορούμενος είναι, ας λέει ότι θέλει…"
13/11/2019 19:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για Φρουζή: "Κατηγορούμενος είναι, ας λέει ότι θέλει…"

Με τη φράση "ο κ. Φρουζής είναι κατηγορούμενος και μπορεί να λέει ό,τι θέλει για να υπερασπίσει τη θέση του", απαντούν πηγές της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς στις αναφορές του Κων/νου Φρουζή για πιέσεις από την Ε. Τουλουπάκη τον Μάιο του 2018 ώστε να δώσει τα ονόματα των πολιτικών με αντάλλαγμα την ένταξή του σε καθεστώς προστασίας.

Αναφέρουν ακόμα πως ο Κ. Φρουζής είχε καταστεί κατηγορούμενος από τον Φεβρουάριο του 2018, με την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς να του απαγορεύει την έξοδο από τη χώρα και να δεσμεύει τους λογαριασμούς που διατηρούσε στην Ελβετία.

Όπως είπε ο κ. Φρουζής το ραντεβού με τους 3 εισαγγελείς ήταν άτυπο και έγινε παρουσία των δικηγόρων του, τον Μάιο του 2018, στο πλαίσιο της αίτησης που έκανε ο ίδιος στους εισαγγελείς για άρση της δέσμευσης των λογαριασμών που διατηρούσε την Ελβετία. Εισαγγελικές πηγές όμως σημειώνουν ότι δεν είναι δυνατόν να έγινε τέτοια πρόταση στον Κ. Φρουζή, αφού είχε ήδη καταστεί κατηγορούμενος τρεις μήνες νωρίτερα. Ήδη δηλαδή ήταν βασικός κατηγορούμενος από τον Φεβρουάριο του 2018 συνεπώς δεν μπορούσαν να του προτείνουν να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας τον Μάιο του 2018, καθώς αυτό είναι νομικά ασύμβατο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Φρουζής έχει κληθεί να δώσει ανωμοτί κατάθεση άλλες τρεις φορές (σ.σ με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων) ακόμη και μέσω υπομνήματος, στο πλαίσιο ανοιχτών ερευνών για την Νοβάρτις.

Πηγή:capital.gr