Εισαγγελείς: Στέλνουν στη Βουλή και την κατάθεση Λοβέρδου για Δημήτρη Παπαγγελόπουλο
20/09/2019 15:21
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εισαγγελείς: Στέλνουν στη Βουλή και την κατάθεση Λοβέρδου για Δημήτρη Παπαγγελόπουλο

Στη Βουλή κατευθύνεται και η κατάθεση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Α. Λοβέρδου , για να διερευνηθεί το σκέλος εκείνο που αφορά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης μετά την κατάθεση που έδωσε ο πρώην υπουργός Υγείας τη διαβίβασαν (δια του υπουργείου Δικαιοσύνης) στη Βουλή, καθώς αναφέρεται στον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης. Διαβίβασαν μάλιστα και τη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει αρχές της εβδομάδας και το φάκελο που προσκόμισε με παλαιότερες μηνύσεις του κι άλλα έγγραφα.

Οι εισαγγελείς αποστέλλουν το νέο υλικό "σε συνέχεια της από 13.9.19 αναφοράς τους" και χωρίς να προχωρούν σε αξιολόγηση ή κρίση, ζητούν από τους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου τις δικές τους ενέργειες για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο".

Υπενθυμίζεται πως στην 16σελιδη μήνυση του ο κ. Λοβέρδος δεν τον είχε κατονομάσει ευθέως ως Ρασπούτιν, ωστόσο ανέφερε:

"Από το συνδυασμό όσων προαναφέρθηκαν πρόκυπτει η επίταση του δόλου με την οποία λειτούργησαν οι εγκαλούμενοι εφαρμόζοντας την εντολή του προσώπου με το ψευδωνύμου Ρασπούτιν -του κατονομάσθεντος Δ. Παπαγγελόπουλου- να εμπλέξει πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης στη σκευωρία Novartis, να καταστρέψει τους ίδιους και τα κόμματα τους και όταν μετά από χρόνια απαλλαγούν, να έχουν προλάβει να ωφεληθούν οι τότε κυβερνώντες. Με άλλα λόγια αυτό που ανέφερε η κυρία Ράικου δια των κύκλων της ότι ο Ρασπούτιν της έδινε ως οδηγία "κι ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν", είναι απολύτως χαρακτηριστικό του σκοπού και της στόχευσης της σκευωρίας Novartis, και εξηγεί με σαφείς όρους τις πράξεις κι τις παραλείψεις των εγκαλούμενων, αποδεικνύοντας και τον άμεσο δόλο με τον όποιο ενήργησαν."

Ωστόσο οι πληροφορίες λένε ότι στην προφορική κατάθεση του, ο πρώην υπουργός έβαλε στο "κάδρο" τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, καθώς φέρεται να είπε ότι οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς "εκτελούσαν εντολές του Ρασπούτιν για να τον εμπλέξουν στις μίζες της Novartis".

Με τη μήνυση του στρέφεται σε βάρος της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, των δυο επίκουρων εισαγγελέων της, Χρ. Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη, αλλά και κατά παντός άλλου υπεύθυνου για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος.

Πηγή: capital.gr