Εισαγγελέας Ζαγοραίος: "Το έγγραφο Δημητρίου προφανώς παρερμηνεύθηκε"
26/09/2018 17:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εισαγγελέας Ζαγοραίος: "Το έγγραφο Δημητρίου προφανώς παρερμηνεύθηκε"

Παρεξήγηση, λέει τώρα και ο προϊσταμένος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος, με αφορμή όσα γράφτηκαν στο σύνολο του Τύπου για το έγγραφο της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, με το οποίο ουσιαστικά του ζητούσε να περιμένει το πόρισμα των πειθαρχικών ερευνών , συνεπώς να "παγώσει" την κλήτευση υπόπτων για την τραγωδία στο Μάτι.

Κι ενώ η ένταση στην Εισαγγελία ήταν εμφανής τις προηγούμενες μέρες, ξαφνικά, μετά το νέο διευκρινιστικό έγγραφο που έστειλε χθες η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με το οποίο ουσιαστικά μίλησε για παρεξήγηση και ζήτησε να συνεχιστεί η έρευνα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών εξέδωσε ανακοίνωση στο ίδιο μήκος κύματος:

"Αναφορικά με όσα γράφονται και αναφέρονται σχετικά με "παρεμβάσεις" στην έρευνα για την πυρκαγιά της 23/7/18 θα ήθελα να διευκρινίσω τα κάτωθι:

Η έρευνα για την πυρκαγιά ξεκίνησε με παραγγελία της κ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Απ΄την πρώτη στιγμή η κ. Εισαγγελέας στάθηκε όπως πάντα κατά τη διάρκεια της θητείας της αρωγός σε οποιοδήποτε ζήτημα χρειαστήκαμε τη βοήθειά της. Ουδέποτε υπήρξε παρέμβαση εκ μέρους της στην έρευνά μας με οποιοδήποτε τρόπο. Δεν τίθεται ζήτημα αναδιπλώσεως της εισαγγελέως του ΑΠ καθόσον είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή τη βούλησή της να ολοκληρωθεί η έρευνα το ταχύτερο δυνατό και από τους ίδιους τους εισαγγελείς που ξεκίνησαν την έρευνα. Το έγγραφο που αφορά την έρευνα της γενικής επιθεωρήτριας προφανώς παρερμηνεύθηκε. Οι επιθέσεις που δέχεται η κ. εισαγγελέας είναι το λιγότερο άδικες για έναν άνθρωπο που στήριξε με το έργο του την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Η έρευνα για την πυρκαγιά της 23/7/18 συνεχίζεται κανονικά και με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς".

Πηγή:capital.gr