Εισαγγελέας Ράικου κατά "Ρασπούτιν" με αναφορές σε ύφος "νταβατζή"
20/10/2018 19:44
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εισαγγελέας Ράικου κατά "Ρασπούτιν" με αναφορές σε ύφος "νταβατζή"

Ένα περιβάλλον ομιχλώδους παρασκηνίου, στο οποίο ένα πρόσωπο το οποίο χαρακτηρίζει ως "Ρασπούτιν", του αποδίδει ύφος "νταβατζή" και απίστευτες παρεμβάσεις που παραγγέλλουν διώξεις ή αρχειοθετήσεις υποθέσεων, περιγράφει, για τρίτο συνεχόμενο Σάββατο, ενόψει επιβαρυντικών δημοσιευμάτων για την υπόθεση Novartis, κύκλοι της Εισαγγελέως Εφετών και πρώην Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, Ελένης Ράικου.

Αφορμή στάθηκε νέο δημοσίευμα της εφημερίδας "Documento”, η οποία κυκλοφορεί αύριο με αναγραφόμενα στην πρώτη σελίδα τα εξής: "Ερωτήματα για τη δικαστική έρευνα μετά τον εντοπισμό του συζύγου της πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Ράικου στη "λίστα Novartis" του FBI. Τι απαντά ο ίδιος".

Κύκλοι

Κύκλοι της εισαγγελέως προχώρησαν αυτομάτως σε καταγγελίες που προκαλούν κατάπληξη: "Αντί οποιουδήποτε σχολιασμού των ασύστολων ψευδών που δημοσιεύει η εφημερίδα Documento, η οποία θα τύχει και αυτή ανάλογης δικονομικής μεταχείρισης, όπως και τα προηγούμενα άθλια δημοσιεύματα κατευθυνόμενης μερίδας του Τύπου από τον Ρασπούτιν, ανοίγει σήμερα η αυλαία των αποκαλύψεων για τη δράση του εν λόγω κυρίου και εστιάζοντας στις διαρκείς παρεμβάσεις που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας της ως Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς, όταν εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος "νταβατζή, να της υποδείξει πώς πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις απαιτώντας άλλες φορές να προβεί άμεσα στην άσκηση ποινικής δίωξης, και όταν η ίδια αντέτεινε ότι δεν υπήρχαν προϋποθέσεις νόμιμης άσκησής τους, αυτός επιτακτικά και με αφόρητη πίεση έλεγε "άσκησέ την και ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν. Και σε άλλες περιπτώσεις προσώπων που ήθελε να εξυπηρετήσει απαιτούσε και πάλι επιτακτικά την εδώ και τώρα αρχειοθέτηση των εν λόγω δικογραφιών. Η συνέχεια θα αποκαλύψει πράγματα που ξεπερνούν τη φαντασία του μέσου ανθρώπου. Είναι βέβαιη ότι με την πάροδο του χρόνου θα ανοίξουν τα στόματα πολλών συναδέλφων της που υπήρξαν θύματα του συγκεκριμένου. Στο χωριό της λένε: "Βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα". Η ίδια έχει υπομονή και δεν βιάζεται".

Τι έγινε με τις "παρεμβάσεις"

Οι ιδιαίτερα σοβαρές καταγγελίες θα αποκτήσουν μεγαλύτερη βαρύτητα όταν γίνουν επωνύμως από την ίδια την (εν ενεργεία) Εισαγγελέα και κατονομαστεί το πρόσωπο με την "πολιτική ισχύ", το οποίο υποδεικνύεται ως "Ρασπούτιν" και εμφανίζεται να διατάσσει σε ποιον θα ασκηθεί ποινική δίωξη και ποια δικογραφία θα αρχειοθετηθεί.

Επίσης, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί (εφόσον έγιναν αυτές οι υποδείξεις σε "ύφος νταβατζή"), ποια ήταν η αντίδραση και ποια η τύχη των δικογραφιών αυτών. Όπως βέβαια και γιατί όλα αυτά δεν καταγγέλθηκαν σε προηγούμενο χρόνο.

Πηγή:capital.gr