Έφοδος "Ρουβίκωνα" στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας
30/10/2019 15:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έφοδος "Ρουβίκωνα" στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας

Έφοδο στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Άγιος Σάββας έκαναν το μεσημέρι μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας "Ρουβίκωνας".

Οι αντιεξουσιαστές μπήκαν "αθόρυβα" στον Άγιο Σάββα, που βρίσκεται παραπλεύρως της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, φώναξαν συνθήματα και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Σε ανάρτησή του σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Ρουβίκωνας αναφέρει για την επιδρομή:

"Οι ζωές απλών ανθρώπων κρέμονται από μια κλωστή, από δομές υγείας που παραπαίουν. Πλέον αυτά που κάποιος θα έπρεπε να θεωρεί δεδομένα, όπως είναι η δημόσια παροχή υγείας, αναιρούνται. Η κοινωνία μας έρχεται αντιμέτωπη, όχι απλά με τη σήψη του συστήματος αντικρίζοντας τις άθλιες συνθήκες στις οποίες βρίσκονται νοσοκομεία και δημόσια ιατρεία, αλλά ακόμα και με την περαιτέρω υποβάθμισή τους, αφού αυτή εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων και "εκλεκτών”. Άνθρωποι που η ζωή τους απειλείται άμεσα, καρκινοπαθείς που δεν παίρνουν τα φάρμακά τους έγκαιρα και η μη παροχή πρόσβασης στην υγεία σε μετανάστες και πρόσφυγες από δω και στο εξής θα αποτελούν τη νέα μας κανονικότητα. Με άλλα λόγια οι δομές υγείας βρίσκονται σε δυσχερείς συνθήκες και πλέον στο στόχαστρο μπαίνει και το αντικαρκινικό νοσοκομείο "Άγιος Σάββας”.

Νοσοκομείο "Άγιος Σάββας": Απολύτως καταδικαστέα η έφοδος του Ρουβίκωνα

"Η οδός της βίας είναι αδιέξοδη, ολισθηρή και επικίνδυνη” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Νοσοκομείο "Ο Άγιος Σάββας” με αφορμή την έφοδο που πραγματοποίησαν νωρίτερα μέλη του Ρουβίκωνα στο νοσοκομείο, καταδικάζοντας το περιστατικό.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του το νοσοκομείο αναφέρει:

"Ανακοινώνεται ότι σήμερα (30/10/2019) και ώρα 12:05, ομάδα 9 περίπου ατόμων, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισέβαλαν στο Γραφείο Διοικήσεως του Ογκολογικού Νοσοκομείου "Άγιος Σάββας" και επιτέθηκαν λεκτικά στην Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Νοσοκομείου, βιντεοσκοπώντας την, ενώ μετά από λίγο αποχώρησαν εκτοξεύοντας διάφορες απειλές σε βάρος προσώπων.

Το εν λόγω περιστατικό, πέραν του ότι προβληματίζει σοβαρά για αυθαίρετες ενέργειες ατόμων, σε βάρος προσώπων τα οποία προσπαθούν να επιλύσουν προβλήματα στο ευαίσθητο πεδίο της δημόσιας Υγείας, είναι απολύτως καταδικαστέο. Η οδός της βίας είναι αδιέξοδη, ολισθηρή και επικίνδυνη”.

Πηγή:capital.gr