ΕΔΕ για τον αστυνομικό που έσπασε τζαμαρία και για την καταγγελία της βουλευτού ότι δέχτηκε επίθεση από ΜΑΤ
27/10/2021 15:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΕΔΕ για τον αστυνομικό που έσπασε τζαμαρία και για την καταγγελία της βουλευτού ότι δέχτηκε επίθεση από ΜΑΤ

Ένορκη Διοικητική Εξέταση ανακοίνωσε η ΓΑΔΑ με αφορμή την καταγγελία της βουλευτού του ΜέΡα25, Μαρίας Απατζίδη η οποία αναφέρει ότι χτυπήθηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας για τον θάνατο του 18χρονου Ρομά.

Επιπλέον, ΕΔΕ διατάχθηκε και για το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με αστυνομικό των ΜΑΤ να σπάει τζαμαρία καταστήματος στα Εξάρχεια και να φωνάζει «τρελός είμαι, ναι», κατά την διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Ανακοινώνεται ότι, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, έχει διαταχθεί η διοικητική διερεύνηση περιστατικών που αναπαράγονται σε δημοσιεύματα του διαδικτύου και αφορούν σε καταγγελίες γυναίκας βουλευτή και δικηγόρου, καθώς και σε περιστατικό που αποτυπώνεται σε βιντεοληπτικό υλικό, όπου εμφαίνεται αστυνομικός να προβαίνει σε θραύση υαλοπίνακα πόρτας.

Επιπρόσθετα, το βιντεοληπτικό υλικό από το περιστατικό θραύσης του υαλοπίνακα, υποβλήθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για ποινική αξιολόγηση» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ.

Δείτε επίσης:

·Μαρία Απατζίδη: «Δέχτηκα επίθεση από τα ΜΑΤ» καταγγέλλει η βουλευτής

·«Τρελός είμαι ναι», απαντά σε έντρομους πολίτες αστυνομικός που έσπασε τζαμαρία μαγαζιού στα Εξάρχεια (video)

Πηγή: newsbreak.gr