Δραματικές αποκαλύψεις για τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών
09/03/2018 12:05
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δραματικές αποκαλύψεις για τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Δραματική τροπή στα γεγονότα που συνέβησαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αλλά και στον τρόπο που έγινε η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, δίνουν νέα στοιχεία που βλέπουν το φως.


Το πρώτο είναι ότι σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, όταν οι στρατιωτικοί συνελήφθησαν ξεκίνησε… τουρκικό παζάρι μιας ώρας για να απελευθερωθούν.

Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν πως όταν η ελληνική περίπολος ακινητοποιήθηκε από την ομάδα των Τούρκων, ο Έλληνας ανθυπολοχαγός κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο τον ταξίαρχο της περιοχής του εξηγώντας του τι είχε συμβεί. Η συνομιλία τους, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κράτησε πάνω από 10 με 15 λεπτά.

Ακολούθως, ο Ταξίαρχος κάλεσε τον Τούρκο αξιωματικό ο οποίος ήταν υπεύθυνος της τουρκικής ομάδας που είχε "πιάσει" τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, ζητώντας του να τους αφήσει και να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους, όπως παγίως συνέβαινε ως τώρα σε περιπτώσεις όπου ελληνική ή τουρκική περίπολος περνούσε την μεθόριο γραμμή και βρισκόταν στο έδαφος της γειτονικής χώρας.

Ο Ταξίαρχος φέρεται να τους απάντησε ότι δεν μπορούσαν να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, καθώς το θέμα είχε ήδη ανατεθεί στην τουρκική Στρατοχωροφυλακή.

Το γεγονός ότι το τηλεφώνημα κράτησε τόσα λεπτά είναι ενδεικτικό ότι έγιναν παζάρια για την απελευθέρωσή τους εκείνη τη στιγμή ώστε να μην πάρει διαστάσεις το περιστατικό. Ηταν μια συνηθισμένη πρακτική που τέλειωνε στο παρελθόν με αμοιβαίες εξηγήσεις, μέσα σε λίγα λεπτά.

Αυτό που συνέβη εκείνη την ώρα δείχνει ότι οι Τούρκοι είχαν προσχεδιάσει τη σύλληψη και την κράτηση των δύο Ελλήνων και με το που ανέλαβε η Στρατοχωροφυλακή τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο.

Το ερώτημα είναι αν στην περιοχή υπάρχουν κάμερες που έχουν καταγράψει τα γεγονότα. Πώς έγινε δηλαδή το περιστατικό, αν συνέβη 253 μέτρα εντός του τουρκικού εδάφους, πώς ήταν η διάταξη των δύο περιπόλων.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που φουντώνουν τα σενάρια για στημένη επιχείρηση με Τούρκους κομάντος που περίμεναν την κατάλληλη στιγμή ή την σχεδίασαν ώστε να γίνει με τρόπο που θα συλλαμβάνονταν τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν είναι μόνον ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μανούσος Παραγιουδάκης, που μιλά ανοικτά για ενέδρα που στήθηκε στα σύνορα. Αλλά κι άλλοι αφήνουν υπόνοιες ότι κάτι πολύ περίεργο συνέβη και που το επιβεβαιώνουν οι αποκαλύψεις για τα τηλεφωνήματα που έγιναν εκείνες τις κρίσιμες ώρες.

Αν και από το Πεντάγωνο απορρίπτει τέτοια σενάρια μιλώντας για σύλληψη που έγινε εντός του τουρκικού εδάφους κι όχι με κάποια ενέδρα.

in.gr