Δίωξη σε βάρος του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για τις συγκεντρώσεις των νοσοκομειακών
29/01/2021 10:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δίωξη σε βάρος του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για τις συγκεντρώσεις των νοσοκομειακών

Τέρμα τα παλαμάκια!

Ποινική δίωξη για απείθεια ασκήθηκε σε βάρος του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννακού, για τη διαδήλωση των νοσοκομειακών που έγινε στις 30 Σεπτεμβρίου έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους.

Είναι η πρώτη δίωξη που ασκείται μετά από δικογραφία που σχημάτισε εναντίον του η Ελληνική Αστυνομία, για την κατηγορία της παραβίασης των κανόνων που ορίζει ο νέος νόμος για τις συναθροίσεις.

Η δικογραφία αφορά την συγκέντρωση που πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ στις 30 Σεπτεμβρίου έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, αν και ο ειδικός διαμεσολαβητής αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. είχε ενημερώσει τους συγκεντρωμένους να παραμείνουν στον χώρο του πεζοδρομίου, βγήκαν στο δρόμο, εμποδίζοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.
Τότε είχαν προκληθεί επεισόδια μετά την παρέμβαση των ανδρών της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης που διέλυσαν τη συγκέντρωση.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων είχε τραυματιστεί ένας αστυνομικός.

Η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μ. Γιαννακού είναι η πρώτη εφαρμογή του νόμου για τις συναθροίσεις μετά την ψήφιση του το περασμένο καλοκαίρι.

Πηγή: newsbreak.gr