Διώκεται για κακούργημα ο ένας από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες στη Novartis
31/12/2018 14:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διώκεται για κακούργημα ο ένας από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες στη Novartis

Ανατροπή στην υπόθεση Novartis προκαλεί η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος ενός προσώπου που φέρεται να είναι ο ένας από τους 3 προστατευόμενους μάρτυρες που κατέθεσαν στην έρευνα για την υπόθεση της Novartis. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές το πρόσωπο αυτό, το οποίο είχε διατελέσει σύμβουλος πρώην υπουργών Υγείας που επίσης βρίσκονται στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών για τη ίδια υπόθεση, επιχείρησε να φύγει από την Ελλάδα με την οικογένειά του αλλά μπλοκαρίστηκε από τις αρχές. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως του αφαιρέθηκε το διαβατήριο ενώ ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος.

Γιατί ασκήθηκε η δίωξη

Ο εν λόγω καθηγητής και σύμβουλος υπουργών, φέρεται να είναι ο ένας από τους 3 προστατευόμενους μάρτυρες που κατέθεσε στην ελληνική δικαιοσύνη. Πιθανολογείται πως κατέθεσε και στην αμερικανική δικαιοσύνη. Όταν όμως ήρθε η ώρα, σύμφωνα με άλλες πηγές, να μιλήσει για χρηματισμούς που εκτιμάται πως ενέπλεκαν και τον ίδιο αποφάσισε να ποιήσει τη νήσσαν. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες απολαμβάνουν ασυλίας μόνον εφόσον αποκαλύψουν όλα τα στοιχεία που ενοχοποιούν και τους ίδιους. Ήδη όμως υπήρχαν στοιχεία σε βάρος του, με αποτέλεσμα η άρνησή του να αποκαλύψει περαιτέρω πράγματα οδήγησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για παθητική δωροδοκία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50.

Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές το πρόσωπο αυτό, επιχείρησε να φύγει από την Ελλάδα χθες το βράδυ, μετακομίζοντας εν κρύπτω μαζί με όλη του την οικογένεια. Μόλις αυτό έγινε αντιληπτό από τις διωκτικές αρχές σήμανε συναγερμός και διατάχθηκε η απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα ενώ παρέδωσε και το διαβατήριο του.

Πηγή: capital.gr