Δικηγόρο-"αστροναύτη" ζητά ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός
24/08/2018 13:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δικηγόρο-"αστροναύτη" ζητά ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός

Επιστημονικό προσωπικό δέκα διαφορετικών ειδικοτήτων προσκαλεί για πρόσληψη ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός (ΕΛΔΟ). Οι υποψήφιοι, που πρόκειται να στελεχώσουν τον ΕΛΔΟ, θα είναι υπεύθυνοι για την οργάνωση και λειτουργία όλων των θεμάτων του οργανισμού που άπτονται του αντικειμένου τους.

Η καταληκτική ημερομηνία αποστολής αίτησης και βιογραφικού είναι στις 14 Σεπτεμβρίου 2018.

Σύμφωνα με το protothema.gr, μεταξύ των ειδικοτήτων που αναζητά ο Οργανισμός, είναι και εκείνη ενός επιστήμονα-νομικού συμβούλου σε θέματα Διαστημικού Δικαίου (Space Law). Μέχρι εδώ, όλα καλά... Εάν ανατρέξει ωστόσο κανείς στα προσόντα που θα πρέπει να συγκεντρώνει ο υποψήφιος για τη θέση αυτή, θα διαβάσει, μέσα από τη σελίδα του ΕΛΔΟ στο Διαδίκτυο, ότι απαιτείται, μεταξύ άλλων, η "συμμετοχή σε 2 τουλάχιστον πιστοποιημένες διαστημικές αποστολές για τουλάχιστον 2 έτη ή σε 1 πιστοποιημένη διαστημική αποστολή για τουλάχιστον 3 έτη".

Το προσόν αυτό μάλιστα, το "πριμοδοτεί" ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός με 10 μόρια, όσα δηλαδή δίνει σε Μεταπτυχιακό (5 μόρια) και Διδακτορικό (5 μόρια) τίτλο στο Διαστημικό Δίκαιο. "Κερασάκι στην τούρτα", η προφορική συνέντευξη, η οποιία χαρίζει στον υποψήφιο 40 μόρια (σ.σ. άρα 40+10=50) και έτσι στην ουσία δεν χρειάζεται να έχει ο υποψήφιος ούτε Διδακτορικό ούτε τίποτα...

Διευκρινίσεις από τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό για τις προσλήψεις

Σε διευκρινίσεις προχωρά ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός μετά το μπαράζ δημοσιευμάτων για τις προσλήψεις επιστημονικού προσωπικού που ανακοίνωσε.

Όπως αναφέρει ο Οργανισμός σε σχετική ανακοίνωση, "ο όρος 'διαστημική αποστολή', ο οποίος είναι μετάφραση του Αγγλικού διεθνούς όρου 'Space Mission', αναφέρεται σε οποιοδήποτε διαστημικό πρόγραμμα ή/και έργο το οποίο περιλαμβάνει, σχεδιασμό ή/και κατασκευή ή/και εκτόξευση ή/και έλεγχο ή/και λειτουργία διαστημικού αντικειμένου ή άλλου τεχνητού σώματος στο εξω-ατμοσφαιρικό διάστημα.

Περιλαμβάνει δε όλες τις απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες για την προετοιμασία των παραπάνω (πχ μελέτες , νομικές διαδικασίες, αρχικοί σχεδιασμοί κοκ).

Ο ΕΛΔΟ, προκειμένου να ανταποκριθεί στο έπακρον στην αποστολή που έχει καθοριστεί από τον ιδρυτικό Νόμο, έχει προβεί στην ανακοίνωση 10 εξειδικευμένων θέσεων, μέσω της οποίας αναζητεί να προσλάβει, με ανάθεση έργου περιορισμένης διάρκειας, επιστήμονες με αποδεδειγμένη και επαρκή επιχειρησιακή εμπειρία, η οποία αξιολογείται με 10% επί του συνόλου (100 μόρια συνολικά)", καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:capital.gr