Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
16/10/2019 15:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δίκη Χρυσής Αυγής-Κασιδιάρης: Δεν ευθύνεται το κόμμα για όποια εγκληματική πράξη μέλους, οπαδού ή βουλευτή

Με μία δήλωση, αναφορά σε όποιες εξελίξεις θα έχει η δίκη της Χρυσής Αυγής, έκλεισε την απολογία του ο πρώην βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης, κάνοντας ουσιαστικά λόγο για μεμονωμένες ενέργειες προσώπων για τις οποίες δεν έχει ευθύνη το κόμμα.

Όπως ανέφερε ο κ. Κασιδιάρης «το κόμμα δεν έχει καμία σχέση με τα αδικήματα που αναφέρονται στη δικογραφία. Η Δικαιοσύνη μπορεί να αποκαλύψει ότι μέλος, οπαδός, υποστηρικτής, βουλευτής μπορεί να έπραξε κάτι. Το κόμμα δεν ευθύνεται για κάποια εγκληματική πράξη».

Προς επίρρωση μάλιστα του ισχυρισμού του ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι ούτε το ΠΑΣΟΚ "χρεώθηκε" τις πράξεις του Άκη Τσοχατζόπουλου, ούτε η ΝΔ την δολοφονία Τεμπονέρα .

Κατά τον πρώην βουλευτή «επιμέρους εγκλήματα υπάρχουν, ωστόσο είπα ότι υπήρχε συγκεκριμένη εντολή για να διωχθούν όλοι οι βουλευτές, ολόκληρο το κόμμα της Χρυσής Αυγής... Δεν μπορεί να στοχοποιείται ένα κόμμα επειδή έχει διαφορετική άποψη από την κρατούσα».

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις του αναπληρωτή εισαγγελέα, Γρηγόρη Κωνσταντέλου, υποστηρίζοντας πως δεν στοχεύει στην αποκάλυψη της αλήθειας. «Έχει απόλυτη και σφαιρική γνώση όλων των παράνομων ενεργειών του εισαγγελέα Ντογιάκου και δεν στοχεύει στην αποκάλυψη της αλήθειας αλλά στη συγκάλυψη του εγκλήματος» ανέφερε. Απαντώντας σε ερωτήσεις της Έδρας ο πρώην βουλευτής χαρακτήρισε "στημένους" τους προστατευόμενους μάρτυρες απαξιώνοντας τα κίνητρα τους.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ