Διάψευση του ομίλου Ιβάν Σαββίδη για δημοσίευμα του BuzzFeed περί πΓΔΜ
17/07/2018 11:47
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διάψευση του ομίλου Ιβάν Σαββίδη για δημοσίευμα του BuzzFeed περί πΓΔΜ

"Καθιστούμε σαφές σε όλους τους τόνους πως ο επιχειρηματίας κ. Ιβάν Σαββίδης ουδεμία σχέση ή εμπλοκή έχει με τα όσα αναφέρονται στο απολύτως ψευδές και άκρως συκοφαντικό δημοσίευμα. Για το λόγο αυτό, τις αμέσως επόμενες ώρες και αξιοποιώντας όλα τα ένδικα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, θα προβούμε στην κατάθεση μήνυσης και αγωγής εναντίον του μέσου, καθώς και των συντακτών του ανυπόστατου αυτού δημοσιεύματος", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο όμιλος επιχειρήσεων Ιβάν Σαββίδη με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας BuzzFeed.

Στο δημοσίευμα παρουσιάζεται η κυβέρνηση της πΓΔΜ να διατηρεί υπόνοιες ότι Ελληνορώσοι επιχειρηματίες προσπαθούν να προκαλέσουν βίαια επεισόδια στη χώρα πριν το δημοψήφισμα για την επικύρωση της συμφωνίας για το ονοματολογικό της γειτονικής χώρας.

Ανάλογες αιχμές άφησε σε συνέντευξή του - στο ίδιο μέσο - ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, κάνοντας λόγο για "Έλληνες επιχειρηματίες" που "διάκεινται ευνοϊκά προς τις ρωσικές θέσεις", οι οποίοι "κατέβαλαν σε πολίτες της ΠΓΔΜ ποσά από 13.000 δολάρια έως 21.000 δολάρια για να διαπράξουν βίαιες ενέργειες εν όψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος" αργότερα εντός του 2018.

Capital.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ