ΔΕΘ 2018: Αστυνομοκρατούμενη πόλη η Θεσσαλονίκη – Μπαράζ διαδηλώσεων
08/09/2018 18:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΔΕΘ 2018: Αστυνομοκρατούμενη πόλη η Θεσσαλονίκη – Μπαράζ διαδηλώσεων

Φρούριο υπό πολιορκία θυμίζει η περιοχή γύρω από το Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», όπου στις 7 το βράδυ θα μιλήσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ.

Η αστυνομία, όπως αναφέρει το thessnews.gr, έχει τοποθετήσει φράχτες, οι οποίοι ξεκινούν από την Νικολάου Γερμανού και το ύψος του παρκινγκ της ΧΑΝΘ, συνεχίζουν μέσα στο πάρκο του Ξαρχάκου και φτάνουν σχεδόν μέχρι το ύψος του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα ,φράχτες έχουν τοποθετηθεί και γύρω από το Αρχαιολογικό Μουσείο ενώ στη Μανώλη Ανδρόνικου θα τοποθετηθούν κλούβες της ΕΛ.ΑΣ.

Από τις 14:30 έχουν ξεκινήσει οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους γύρω από την ΔΕΘ, που πλέον είναι απροσπέλαστοι για τα ΙΧ.

Για σήμερα το απόγευμα οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις είναι τέσσερις.

Αναλυτικότερα, στις 6 μ.μ. στην Πλατεία Αριστοτέλους έχουν δώσει ραντεβού τα μέλη του ΠΑΜΕ . Την ίδια ώρα, είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Άγαλμα Βενιζέλου. Επίσης στις 6 μ.μ., μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση στην Καμάρα.

Μία ώρα αργότερα, στις 7 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, στο Αγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η αστυνομία έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα επιτρέψει καμία προσέγγιση στο Βελλίδειο και μάλιστα για τον σκοπό αυτό σχεδιάζει να «οχυρώσει» τοποθετώντας οχήματα και ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ στην πλατεία της ΧΑΝΘ. Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, με αιχμή τις περικοπές στις συντάξεις, τους φόρους και την ανεργία, πρόκειται να κυριαρχήσει στις πορείες των συνδικαλιστών.

Πηγή:eleftherostypos.gr