Δεσμεύονται οι λογαριασμοί  του  Ευάγγελου  Παπαευαγγέλου
05/11/2018 21:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεσμεύονται οι λογαριασμοί του Ευάγγελου Παπαευαγγέλου

Στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του επιχειρηματία, πρώην αντιπρόεδρου της Jumbo, Ευάγγελου Παπαευαγγέλου και εταιριών που εμπλέκονται στην υπόθεση πώλησης ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές, προχώρησε η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος με αυτεπάγγελτη εντολή που εξέδωσε η επικεφαλής της, Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Άννα Ζαϊρη.

Η εντολή της κ. Ζαϊρη σχετίζεται με την έρευνα που διενεργείται ώστε να εξακριβωθεί αν στην υπόθεση των επίμαχων αγοραπωλησιών μέσω POS, προκύπτουν στοιχεία για διακίνηση παράνομων χρηματικών ποσών.

Η υπόθεση των αγορών ακινήτων από Κινέζους πολίτες διερευνάται ήδη με εντολή της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, από τον οικονομικό εισαγγελέα, ο οποίος εξετάζει τα στοιχεία του φακέλου που έχει ήδη σχηματιστεί από έρευνα των κινεζικών αρχών.

Στον φάκελο αναφέρεται ότι η προσωπική εταιρία που συνέστησε ο κ. Παπαευαγγέλου, φαίνεται να έχει προβεί σε πωλήσεις αξίας τουλάχιστον 40 εκατομμυρίων ευρώ μέσω της χρήσης POS και ενώ στην Κίνα είχαν τεθεί σε ισχύ κεφαλαιακοί έλεγχοι (capital controls) με αποτέλεσμα αυτή η πρακτική να είναι παράνομη.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ