Δεν πάει άλλο!!!
05/03/2018 10:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν πάει άλλο!!!

Πόσοι είναι; 10, 100, 500 ή χίλιοι; Είναι περισσότεροι από αυτούς οι αναρχικοί, όπως κι αν παρουσιάζονται και κάνουν… ακτιβισμό; Είτε είναι Ρουβίκωνες που προχωρούν και σε φιλολαϊκές ενέργειες (ντου στα σούπερ μάρκετ και μοίρασμα τροφίμων, κυνηγητό των ναρκέμπορων στα Εξάρχεια γιατί… μόνο εμείς μπορούμε να πουλάμε εκεί) είτε είναι αντιεξουσιαστές που καίνε και σπάνε καταστήματα είτε είναι μπαχαλάκηδες κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας.

Διάβολε, δεν μπορεί να είναι περισσότεροι από χίλιοι, αν και στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ το μπάχαλο έχει βαφτιστεί ακτιβισμός και η παρανομία έχει ονομαστεί αγώνας για τα δίκαια του λαού. Οπότε έχουν βρεθεί ουκ ολίγοι μιμητές των κουκουλοφόρων που δεν έχουν τι να κάνουν τα βράδια και πάνε και σπάνε, λεηλατούν, χαζολογούν χωρίς καμιά ιδεολογική αναφορά. Έτσι για την πλάκα.

Η χώρα αντιμετωπίζεται πλέον ως πλάκα. Οι νόμοι υπάρχουν αλλά δεν εφαρμόζονται. Η κυβέρνηση παρακολουθεί απαθής και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ένα φαινόμενο του οποίου είναι η μήτρα. Ιδεολογική κι όχι μόνο.

Και για να λέμε την αλήθεια, αν εξαιρέσεις τις προσπάθειες της τελευταίας κυβέρνησης της ΝΔ να σπάσει το άβατο των Εξαρχείων και να τους κατεβάσει τις κουκούλες, όλες οι προηγούμενες τηρούσαν ανάλογη στάση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πολλές φορές ακούσαμε το σύνθημα περί νόμου και τάξης. Πολλές φορές μας υποσχέθηκαν ότι θα βγάλουν τις κουκούλες από του μπαχαλάκηδες. Όμως, κανείς δεν καταλαβαίνει ότι πρόκειται για μόδα και για τίποτε περισσότερο. Υπάρχουν 50 – 100 τζιμάνια, καθοδηγητές, παλιές καραβάνες των Εξαρχείων, αριστεροί και πρώην αναρχικοί και στη συνέχεια υπάρχει ένα μπουλούκι από πιτσιρικάδες, πιθανότατα και πολλοί ανήλικοι οι οποίοι εφοδιάζονται με μολότοφ και βαριοπούλες, χρησιμοποιούν το πανεπιστημιακό άσυλο και γνωρίζουν καλά την απάθεια της αστυνομίας λόγω εντολών που έχουν πάρει.

Οι μπαχαλάκηδες έχουν καταλάβει τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, έχουν κάνει δικό τους κίνημα κι εκμεταλλευόμενοι την κυβέρνηση της χαζομάρας έχουν καταλάβει και τη χώρα. Τις πόλεις μας.

Είναι τα μικρά «Δεκεμβριανά» που στήνουν καθημερινά επειδή δεν υπάρχει καμιά αντίδραση. Και πλέον δεν έχουμε την κακή δεξιά να πολεμούν. Έχουμε την χαζοαριστερά που δεν μπορεί να κάνει τίποτε και παρακολουθεί παγωμένη.

Το ερώτημα είναι γιατί η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα. Γιατί ο Τσίπρας δεν διώχνει τον Τόσκα, γιατί δεν αφήνουν την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Όχι ότι μπορεί να εξαλειφθεί το φαινόμενο, είναι άλλωστε και θέμα παιδείας, θέμα υποβάθμισης βασικών αξιών. Αλλά μπορεί να περιοριστεί το φαινόμενο με δύο απλές κινήσεις.

Φύλαξη του Πολυτεχνείου και της ΑΣΟΕΕ ώστε να πάψουν να είναι ορμητήρια των μπαχαλάκηδων και ταυτόχρονα συνεργασία με τους κατοίκους των Εξαρχείων για την αποϊδεολογικοποίηση του χάους. Αν συλληφθούν καμιά πενηνταριά, οδηγηθούν στη φυλακή και δοθεί το μήνυμα ότι το κράτος ανακατέλαβε τις πόλεις από τους μπαχαλάκηδες είναι σίγουρο ότι θα μειωθεί το φαινόμενο.

Οι Συριζαίοι δεν παίρνουν μέτρα και αφήνουν το χάος γιατί δεν μπορούν να βλέπουν τον αστυνομικό στο δρόμο με το γκλόμπ. Δεν ταιριάζει στην αριστερή αισθητική τους. Προτιμούν να βλέπουν σπασμένες τζαμαρίες επιχειρηματιών που «έχουνε μωρέ λεφτά. Δεν έπαθαν και τίποτε».

Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι δεν συμφέρει κανέναν η κατάληψη της χώρας από τους μπαχαλάκηδες. Και για την εικόνα ενός υποτιθέμενου ευνομούμενου ευρωπαϊκού κράτους αλλά και γιατί δεν πάει άλλο.