Βουλή - Novartis: H Τουλουπάκη θέλει να καταθέσουν με κουκούλα οι μάρτυρες
14/02/2020 20:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βουλή - Novartis: H Τουλουπάκη θέλει να καταθέσουν με κουκούλα οι μάρτυρες

Την άποψη της για το πως θα μπορούσαν να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες εξέφρασε σύμφωνα με πληροφορίες και η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη με επιστολή της στην προανακριτική επιτροπή.

Η δικαστική λειτουργός αναφέρει ότι η εξέταση των "Μάξιμου Σαράφη" και "Κατερίνας Κελέση" από την αντιπροσωπεία της προανακριτικής επιτροπής θα μπορούσε να γίνει από διαφορετικά δωμάτια και με ηλεκτρονικά μέσα που θα αλλοίωναν τις φωνές των προστατευόμενων μαρτύρων.

Κατά πληροφορίες ο Πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής Ιωάννης Μπούγας δεν είχε αποστείλει σχετική επιστολή προς την εισαγγελία Διαφθοράς αναφορικά με την εξέταση των δύο προστατευόμενων μαρτύρων παρά μόνο στην ΓΑΔΑ στο τμήμα Προστασίας Μαρτύρων.

Χθες ο κ. Μπούγας έλαβε απάντηση από την ΓΑΔΑ η οποία επιβεβαιώνει ότι η εξέταση των "Σαράφη" "Κελέση" μπορεί να γίνει την επόμενη Τρίτη και Τετάρτη. Σε ότι αφορά τον τρόπο που θα γίνει η εξέταση αναφέρεται ότι ο πιο ενδεδειγμένος είναι με ηλεκτρονικά μέσα εικόνα και ήχου ή μόνο ήχου με αλλοίωσης φωνής. Διευκρινίζεται πάντως ότι τα μέλη της προανακριτικής μπορούν να επιλέξουν και την δια ζώσης εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων.

Πηγή:thetoc.gr,capital.gr