Βόμβες από Λινού: «Τα κρούσματα αυξήθηκαν γιατί είχαν λάθος στοιχεία» (video)
02/04/2021 17:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βόμβες από Λινού: «Τα κρούσματα αυξήθηκαν γιατί είχαν λάθος στοιχεία» (video)

Με λανθασμένα στοιχεία πήρε λάθος αποφάσεις η κυβέρνηση σύμφωνα με την καθηγήτρια Επιδημιολογίας

Δεν είναι η πρώτη φορά που η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού μιλάει για«λάθος στοιχεία» που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση, καθώς μέχρι τώρα η πολιτική με τα σκληρά lockdown χωρίς μέτρα στήριξης και ελέγχου απέδειξε ότι ήταν καταστροφική.

Σύμφωνα με την γιατρό και καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, είναι ενθαρρυντικό το ότι επιτέλους οι πολίτες θα μπορούν να μετακινηθούν ελεύθερα σε εξωτερικούς χώρους που ήταν ανέκαθεν πιο ασφαλείς από τον περιορισμό των ανθρώπων στα σπίτια τους.

Ερωτηθείσα για το γεγονός ότι η κυβέρνηση ξαφνικά άλλαξε τακτική και επιτρέπει στον κόσμο και την αγορά να κινηθεί, η Αθηνά Λινού απάντησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ότι ήταν λάθος οι αποφάσεις για επιβολή των μέτρων που ελήφθησαν.

«Θεωρήσαμε ότι περιορίζοντας τον κόσμο στους κλειστούς χώρους θα είχαμε μικρότερη διασπορά, αντί για τη διασπορά στους εξωτερικούς» σχολίασε η καθηγήτρια και εξήγησε ότι από τη στιγμή που δεν είχαμε μικρό αριθμό κρουσμάτων, ήταν ανώφελο έως και επικίνδυνο να περιοριστούν οι πολίτες σε κλειστούς χώρους:

«Αυξήσαμε τα κρούσματα επειδή τους κλείσαμε μέσα»

«Εκείνο που δεν είχε ληφθεί υπόψιν στην οργάνωση των μέτρων, ήταν ότι δεν ήμασταν πλέον στην κατάσταση που δεν είχαμε ελάχιστα κρούσματα επομένως η πιθανότητα να συναντήσουμε κάποιο κρούσμα ήταν εκτός σπιτιού και θεωρήσαμε ότι με το να περιορίσουμε τους ανθρώπους σε κλειστούς χώρους θα προλαμβάναμε την μικρή έκθεση που θα μπορούσε να προκύψει σε ανοιχτούς χώρους. Αυτό δεν ισχύει γιατί είχαμε ήδη ενδο-οικογενεική, ενδο-επαγγελματική και ενδο-κτηριακή διασπορά μεγάλη και κλείνοντας τους ανθρώπους μέσα αυξήσαμε τα κρούσματα» δήλωσε.

Τέλος, μιλώντας για το εμβόλιο της AstraZeneca η καθηγήτρια τόνισε ότι πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι μέχρι να καταλάβουμε τι συμβαίνει με το σκεύασμα, ωστόσο επανέλλαβε ότι οι κίνδυνοι των εμβολίων είναι μικρότεροι από αυτούς του κορωνοϊού.

Πηγή: newsbreak.gr