Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
28/12/2018 10:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βόμβα στον Αγ. Διονύσιο: Ανησυχία στην ΕΛΑΣ για εκκολαπτόμενες τρομοκρατικές ομάδες

Εκκολαπτόμενους τρομοκράτες που διαθέτουν γιάφκα στα Εξάρχεια, τεχνογνωσία από το Διαδίκτυο και αναζητούν πρόσβαση σε εκρηκτικές ύλες και οπλισμό "βλέπουν" οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής πίσω από τους βομβιστές του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι, με την ανησυχία στις τάξεις της ΕΛΑΣ να εντείνεται.

Όπως σημειώνει ο ιστότοπος protothema.gr, ο στόχος των τρομοκρατών είχε να κάνει όχι μόνο με τον υψηλό συμβολισμό, αλλά και με το γεγονός ότι βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από τα Εξάρχεια, γεγονός που βολεύει τους "μαθητευόμενους" αντάρτες πόλης.

Ο προβληματισμός της αστυνομίας αφορά κυρίως τις επόμενες κινήσεις των βομβιστών και την πιθανότητα να επανέλθουν άμεσα και με άλλα χτυπήματα που θα είναι "τυφλά" και συνεπώς ιδιαίτερα επικίνδυνα. Έτσι, σε σύσκεψη της Αντιτρομοκρατικής, εκτιμήθηκαν τα νέα δεδομένα που έχουν να κάνουν όχι μόνο με το χτύπημα στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου στη Σκουφά αλλά και με δύο ανοικτές υποθέσεις: τη βομβιστική ενέργεια στον ΣΚΑΙ και την αποτυχημένη ενέργεια με την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από την οικία του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται δε οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό των κινήσεων και του δρομολογίου των δραστών. Κάμερες κατά μήκος της Σκουφά από την πλατεία Κολωνακίου μέχρι τα Εξάρχεια αλλά και τους κάθετους δρόμους έχουν μπει στο μικροσκόπιο, ενώ από το υπολείμματα της βόμβας το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών αναζητά ίχνη DNA και αποτυπώματα.

Υπενθυμίζετια ότι το περιστατικό άρχισε να ξετυλίγεται στις 06:45. Ο νεωκόρος πήγε να ανοίξει τον ναό και είδε μπροστά στην είσοδο ένα χάρτινο κουτί παπουτσιών. Κατάλαβε ότι κάτι συνέβαινε και αποφασίζει να το απομακρύνει. Παράλληλα καλεί την Αστυνομία και περιπολικό του Τμήματος Εξαρχείων σπεύδει στο σημείο όπου είχε υποδείξει ο πολίτης. Η ώρα ήταν 07:10. Ο αστυνομικός, πλησιάζει με τον νεωκόρο το κουτί και τη στιγμή που σκύβει από πάνω και το ανοίγει γίνεται η ανάφλεξη και μια μικρής ισχύος έκρηξη.

Ο αστυνομικός φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο όμως τα θραύσματα τον βρίσκουν στο πρόσωπο και τα χέρια, ενώ ο νεωκόρος τραυματίζεται ελαφρά στο τριχωτό της κεφαλής. Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε μετεφέρθη στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έχει προκύψει σοβαρό πρόβλημα με την ακοή του, έχει αιμάτωμα στο μάτι και τα χέρια από τα θραύσματα ενώ ο νεωκόρος μετά την παροχή πρώτων βοηθειών στον Ευαγγελισμό οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου έδωσε κατάθεση στους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής.

Πηγή:capital.gr