Βόλτα στην Ερμού για Κάρολο και Καμίλα – Η συνάντηση με τον Ιερώνυμο
10/05/2018 12:16
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βόλτα στην Ερμού για Κάρολο και Καμίλα – Η συνάντηση με τον Ιερώνυμο

Στο ηλιόλουστο κέντρο της Αθήνας, ανάμεσα στον κόσμο, περπάτησαν ο πρίγκιπας Κάρολος με τη δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, αμέσως μετά τη συνάντησή τους με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Στη βόλτα που πραγματοποίησαν, προκειμένου να μεταβούν στον ναό της Παναγίας Καπνικαρέας στην Ερμού, αγόρασαν κουλούρι από πλανόδιο πωλητή και συνομίλησαν με αρκετούς πολίτες που τους αναγνώριζαν και τους έβγαζαν φωτογραφίες με τα κινητά τους.

Φεύγοντας από την Αρχιεπισκοπή όπου συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο πρίγκιπας Κάρολος, έφθασε οδικώς στην πλατεία Αγίας Ειρήνης και από εκεί με τα πόδια έκανε βόλτα στους γύρω δρόμους.

Η συνάντηση Καρόλου-Ιερώνυμου

Τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο συνάντησε ο πρίγκιπας Κάρολος ο οποίος προσήλθε στην Aρχιεπισκοπή στις 10 ακριβώς, όπως ήταν το προγραμματισμένο ραντεβού.

Ο πρίγκιπας ήταν μόνος, χωρίς τη συνοδεία της δούκισσας της Κορνουάλης, Καμίλα η οποία και ακολουθεί παράλληλο δικό της πρόγραμμα.

Αφού καλωσόρισε τον πρίγκιπα, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας, αλλά και τους στενούς δεσμούς που δένουν Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία. Στη συνέχεια έδωσε στον καλεσμένο του δώρο μία εικόνα.

Ο «γαλαζοαίματος», με τη σειρά του ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή και δήλωσε «ιδιαίτερα συγκινημένος που με δεχτήκατε σε αυτό το χώρο και είναι μεγάλη χαρά για μένα που σας συναντώ».

Αναφέρθηκε στις πολλές επισκέψεις του στο Άγιον Όρος, το οποίο έχει δηλώσει και στο παρελθόν ότι αγαπά ιδιαιτέρως, και σημείωσε πως τρέφει «ιδιαίτερα εκτίμηση για τις παραδόσεις της ορθόδοξης εκκλησίας».

«Είμαι εξαιρετικά υπόχρεος για την θερμή υποδοχή σας και το δώρο που μου κάνατε», είπε ακόμη.

Το σημερινό πρόγραμμα του πριγκιπικού ζεύγους:

  • 10:10-10:40 Συνάντηση με Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ΙΙ στα Γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Αγίας Φιλοθέης 21)
  • 11:10-11:20 Άφιξη στην Καπνικαρέα. Επίσκεψη στο Ναό.
  • 11:35-12:10 Άφιξη στο Συμμαχικό Νεκροταφείο Αλίμου.
  • Κατάθεση στεφάνου, παρουσία Πρέσβεων χωρών-μελών της Κοινοπολιτείας και των Δημάρχων Αλίμου και Αθηναίων.
  • 12:30-14:50 Άφιξη του Πρίγκιπα της Ουαλίας στο λιμάνι του Πειραιά.
  • eleftherostypos.gr