Βίλα με «πριγκιπικές» παροχές για τον διοικητή του Νοσοκομείου Σαντορίνης
20/03/2018 13:22
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βίλα με «πριγκιπικές» παροχές για τον διοικητή του Νοσοκομείου Σαντορίνης

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το «πολύπαθο» Νοσοκομείο Σαντορίνης και την εταιρεία ΑΕΜΥ ΑΕ που το διαχειρίζεται. Σύμφωνα με καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η ΑΕΜΥ ΑΕ ενοικίασε και εξόπλισε «έπαυλη-βίλα» με χρήματα του ελληνικού δημοσίου το 2016, στην οποία διαμένει σήμερα ο διοικητής του Νοσοκομείου, Χαράλαμπος Πανοτόπουλος, στενός συνεργάτης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.


Ο κ. Πανοτόπουλος, γνωστός και ως «ιδιοκτήτης βουλκανιζατέρ», που μέχρι και πριν τον διορισμό του στην διοίκηση του νοσοκομείου της Σαντορίνης, ήταν δεξί χέρι του κ. Πολάκη στο υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ φέρεται να διαμένει σε πολυτελή κατοικία, που ενοικιάστηκε και εξοπλίστηκε πλήρως από την ΑΕΜΥ ΑΕ με χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων.

Επιπλέον, στον κ. Πανοτόπουλο έχει παραχωρηθεί για την μετακίνησή του στο νησί και αυτοκίνητο με μακροχρόνια μίσθωση.

«Την ώρα που το Υπουργείο Υγείας δεν διαθέτει λίγα ευρώ στα Νοσοκομεία της χώρας για να επισκευάσουν αξονικούς, ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα, αναστέλλονται χειρουργικές επεμβάσεις λόγω έλλειψης υλικών, δεν διαθέτουν χημειοθεραπευτικά φάρμακα, είναι πρόκληση να διατίθενται χρήματα από τον Προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας για την εξασφάλιση πριγκηπικών ανέσεων στα στελέχη της ΑΕΜΥ Α.Ε., στην Σαντορίνη. Εάν δεν είναι σκάνδαλο, είναι σίγουρα πρόκληση», καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.


Αξίζει να σημειωθεί ότι, πρόκληση θεωρούν οι εργαζόμενοι και το γεγονός ότι ενώ η πλειοψηφία των δημοσίων νοσοκομείων υποχρηματοδοτούνται, να λαμβάνει μισθό 3.500 ευρώ μηνιαίως ο Χαράλαμπος Πανοτόπουλος για να ασκεί τα καθήκοντά στο Νοσοκομείο Σαντορίνης και να διαμένει σε πολυτελή κατοικία, ενώ το προσωπικό φιλοξενείται σε χώρους του ΚΥ Σαντορίνης.

«Είναι πρόκληση την ώρα που τα Νοσοκομεία δεν έχουν γάζες και 50 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Σαντορίνης διαμένουν στο κοινόβιο του Κέντρου Υγείας λόγω ακριβών ενοικίων, ο κος Πανοτόπουλος να διαμένει σε οικία που πληρώνει ο πολύπαθος προϋπολογισμός του Υπουργείου Υγείας», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ και δίνει φωτογραφία από τον χώρο όπου διαμένουν οι εργαζόμενοι.

Και η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ καταλήγει χαρακτηρίζοντας «μαγαζί γωνία είναι η ΑΕΜΥ Α.Ε. και το Νοσοκομείο Σαντορίνης για την εξυπηρέτηση της παρέας!».

health.in.gr