Αθωώθηκε ο Κ. Φρουζής για τη "μικρή Novartis"
02/11/2018 14:43
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αθωώθηκε ο Κ. Φρουζής για τη "μικρή Novartis"

Έκλεισε το κεφάλαιο της υπόθεσης που έγινε γνωστή ως "μικρή Novartis" για τον άλλοτε αντιπρόεδρο της φαρμακοβιομηχανίας και κατηγορούμενο στην κεντρική υπόθεση Κων/νο Φρουζή.

Συγκεκριμένα αθωώθηκαν για δεύτερη φορά, εν προκειμένω και από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης ο Κωνσταντίνος Φρουζής και ένα ζευγάρι γιατρών, σε βάρος των οποίων είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για δωροδοκία και δωροληψία υπαλλήλου, αντιστοίχως.

Οι κατηγορούμενοι είχαν απαλλαγεί σε πρώτο βαθμό, πλην όμως η εισαγγελέας της έδρας στο Πλημμελειοδικείο Σερρών είχε ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, με αποτέλεσμα να εκδικαστεί η υπόθεση από το Εφετείο. Κατά τη σημερινή διαδικασία, ήταν απαλλακτική και η πρόταση του εισαγγελέως.

Να σημειωθεί ότι αρχικώς η δίωξη στρεφόταν και κατά αλλοδαπών μελών του τότε Δ.Σ. της Novartis, ωστόσο είχε παυθεί, καθώς τα σχετικά έγγραφα δεν είχαν μεταφραστεί στις γλώσσες των κατηγορουμένων. Το συγκεκριμένο σκέλος της υπόθεσης έφθασε ως τον Άρειο Πάγο, όπου και ασκήθηκε αναίρεση, η οποία απερρίφθη, γεγονός που έκρινε οριστικά την έκβαση του.

Πηγή: capital.gr