Αστυνομικοί καταγγέλλουν τα καψόνια που τους έκανε ο Μένιος! Τους απειλούσε και τους χρησιμοποιούσε για σοφέρ
29/04/2021 21:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αστυνομικοί καταγγέλλουν τα καψόνια που τους έκανε ο Μένιος! Τους απειλούσε και τους χρησιμοποιούσε για σοφέρ

Είχαν απηυδήσει οι άνδρες της ΕΛ. ΑΣ.! Απαιτούσε να κάνουν τους σοφέρ μέχρι και στους φίλους του

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς το όνειδος και τη ντροπή που είχε προκαλέσει σε άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. η υποχρέωση να φυλούν τον παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη ο οποίος όπως είχε αποκαλύψει πρώτη η «Espresso» είχε μετατρέψει τους αστυνομικούς που είχαν τεθεί στη διάθεσή του, σε υπηρέτες του!

Μετά τις αποκαλύψεις και τη σύλληψη του παρουσιαστή που τόσα χρόνια όλως περιέργως όχι μόνο επιβίωνε στη μιντιακή σκηνή αλλά «έλυνε και έδενε», το φως της δημοσιότητας βλέπει το απόρρητο ενημερωτικό σημείωμα που κατέθεσαν οι αστυνομικοί της 31ης Μαρτίου 2021 και στο οποίο περιγράφουν τις απαράδεκτες και ανυπόστατες απαιτήσεις/συμπεριφορές του Φουρθιώτη.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των ανδρών που είχαν τεθεί στην φύλαξή του, ο Φουρθιώτης απαιτούσε να κάνουν τον σοφέρ του και να επιβιβάζεται στο υπηρεσιακό όχημα,τσακωνόταν μπροστά τους σε εστιατόρια και απαιτούσε να κάνουν επιπλήξεις σε όποιον τον είχε εκνευρίσει… Σα να μην έφταναν όλα αυτά, ο Μένιος απειλούσε και από πάνω τους αστυνομικούς ότι εάν δεν υπακούσουν τις εντολές του θα τους κάνει να τρέχουν… Μάλιστα όπως αναφέρεται στο σημείωμα, είχε υποβάλει δύο αναφορές για πειθαρχικά παραπτώματα σε βάρος αστυνομικών που δεν του έκαναν τα χατίρια!

Διαβάστε αναλυτικά τις καταγγελίες των αστυνομικών:

  • Στις 08/09/2020 διαπληκτισμό του παρουσιαστή με υπάλληλο καταστήματος εστίασης παρουσία του αστυνομικού συνοδού λοιπών παρευρισκομένων ατόμων.
  • Στις 24/12/2020 ο παρουσιαστής διαπληκτίστηκε με άλλο άτομο σε ζαχαροπλαστείο, παρουσία του αστυνομικού συνοδού του.
  • Στις 10/01/2021 ζήτησε από αστυνομικό συνοδό να εκτελέσει καθήκοντα φύλαξης στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ελέγχοντας όσους εισέρχονται και εξέρχονται.
  • Στις 21/01/2021 ζήτησε από τους αστυνομικούς συνοδούς να επέμβουν και να επιπλήξουν μία συνεργάτιδα του στο κανάλι.
  • Στις 23/01/2021 ζήτησε από τον αστυνομικό συνοδό να εκτελέσει καθήκοντα οδηγού του αυτοκινήτου του προφασιζόμενος ότι δεν αισθάνεται καλά.
  • Στις 15/02/2021 μπήκε στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο που του είχε διατεθεί για την συνοδευτική ασφάλεια προκειμένου να μετακινηθεί παρότι απαγορεύεται. Επιπλέον, επιβίβασε στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο δύο ακόμα άτομα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής απαίτησε την άμεση αποδέσμευση ενός εκ των δύο αστυνομικών και προφασιζόμενος ότι είχε αιτηθεί την επιστροφή του στην οργανική του θέση χωρίς να τον έχει ενημερώσει. Ζήτησε από τον αστυνομικό οδηγό να αποβιβάσει τον συνάδελφό του στον πλησιέστερο σταθμό ΗΣΑΠ και παρότι ο οδηγός προσπάθησε να του αλλάξει γνώμη ήταν ανένδετος.
  • Στις 23/02/2021 διαπληκτίστηκε με αξιωματικό στην Τροχαία Αττικής.
  • Στις 17/03/2021 ζήτησε να επιβιβαστεί σε υπηρεσιακό όχημα επικαλούμενος λόγους υγείας.
  • Στις 24/03/2021 απαιτεί από ένα εκ των τριών συνοδών του να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο του προκειμένου να μετακινηθεί. Όταν αρνήθηκε του είπε : «Είσαι άσχετος. Να δεις που αύριο θα τρέχεις στο γραφείο του διοικητή σου».
  • Στις 25/03/2021 αρνήθηκε να οδηγήσει το αυτοκίνητό του και ζήτησε επικαλούμενος λόγους υγείας να επιβιβαστεί στο υπηρεσιακό όχημα.

Υπενθυμίζεται ότι το newsbreak.gr είχε κάνει αναφορά στην αναφορά της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής στις 30 Μαρτίου, στην οποία ζητούσαν να πέσουν επιτέλους οι μάσκες για την απασχόληση αστυνομικών και περιπολικών στη φύλαξη γνωστού τηλεπαρουσιαστή – δημοσιογράφου.

Πηγή: newsbreak.gr