Αστυνομικό θρίλερ πίσω από την πτώση του «Τσέσνα» στη Σάμο - Μάρτυρας κατηγορίας κατά του Νετανιάχου ο νεκρός Ισραηλινός
14/09/2021 19:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αστυνομικό θρίλερ πίσω από την πτώση του «Τσέσνα» στη Σάμο - Μάρτυρας κατηγορίας κατά του Νετανιάχου ο νεκρός Ισραηλινός

Σε αστυνομικό θρίλερ εξελίσσεται η «υπόθεση» της πτώσης του μονοκινητήριου αεροσκάφους, τύπου «Τσέσνα», που κατέπεσε, υπό ακρως περίεργες συνθήκες, χτες αργά το απόγευμα κοντά στο Πυθαγόρειο Σάμου, ενώ επιχειρούσε ο πιλότος του προσγείωση.

Νεκροί, ως γνωστόν, είναι ο 70χρονος πιλότος, Χαΐμ Γκερόν, για τον οποίο ο ισραηλινός Τύπος αναφέρει ότι είναι ένας εκ των μαρτύρων κατηγορίας κατά του πρώην Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, καθώς και η σύζυγός του.

Να σημειωθεί ότι, εκτός από τον Χαΐμ Γκερόν, πρώην αναπληρωτή γενικό διευθυντή του υπουργείου Επικοινωνιών του Ισραήλ, υπάρχουν άλλα δύο πρόσωπα από το ίδιο υπουργείο, τα οποία θεωρούνται μάρτυρες-κλειδιά, και αυτοί στοιχειοθετούν ουσιαστικά το κατηγορητήριο σε βάρος του Νετανιάχου.

Το θέμα κρίνεται ως εξαιρετικά σοβαρό από τις αρμόδιες ελληνικές Υπηρεσίες, οι οποίες, πλέον, καλούνται να διερευνήσουν ακόμα και το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Πιθανή δραστηριότητα, δηλαδή, που ενδεχομένως έγινε με στόχο την πτώση του αεροσκάφους εντός της ελληνικής επικράτειας, όταν αυτό θα προσγειωνόταν στη Σάμο. Αγνωστος, επίσης, είναι ο λόγος της μετάβασης του ζεύγους των Ισραηλινών στη Σάμο.

Η ισραηλινή εφημερίδα, Εντιότ Αχρονότ, όπως και πλειάδα άλλων ισραηλινών ΜΜΕ, αναφέρει ότι ο νεκρός από την πτώση του «Τσέσσνα» χτες στη Σάμο είναι μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη κατά του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ, Νετανιάχου.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πρόκειται για τους κατοίκους του Τελ Αβίβ, 70χρονο Χαΐμ Γκερόν και τη σύζυγό του.

Ο Χ.Γκερόν ήταν αναπληρωτής γενικός διευθυντής του υπουργείου Επικοινωνιών και είναι μάρτυρας στην «υπόθεση 4000» που βρίσκεται στα δικαστήρια. Μάλιστα, αυτή η υπόθεση είναι μια από αυτές που έριξαν τον Νετανιάχου από την θέση του πρωθυπουργού.

Πηγή: lawandorder.gr