«Αστακός» η Θεσσαλονίκη για την ομιλία Τσίπρα με ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και αύρα
14/12/2018 12:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Αστακός» η Θεσσαλονίκη για την ομιλία Τσίπρα με ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και αύρα

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης – Όχι στο μίσος και τον εθνικισμό», και η ομιλία του είναι προγραμματισμένη για τις 19.30 στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο και τα μέτρα ασφαλείας αναμένεται να είναι δρακόντεια.

Κι αυτό καθώς συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν εξαγγελθεί προ ημερών για «θερμή» υποδοχή στον Αλέξη Τσίπρα, οπότε επιστρατεύτηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ, αλλά και η Αύρα προκειμένου να αποφευχθούν εντάσεις.

Οι δύο συγκεντρώσεις που είναι προγραμματισμένες για σήμερα, θα γίνουν με αφορμή την ομιλία Τσίπρα.

Ειδικότερα, στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Την ίδια ώρα στην Καμαρά μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου θα πραγματοποιήσουν, αντικρατική – αντικαταπιλιστική συγκέντρωση.

Kλείνουν και το ΑΠΘ

Tην ίδια ώρα έγινε γνωστό πως κλείνει και το ΑΠΘ υπό τον φόβο επεισοδίων.

Το ΑΠΘ με ανακοίνωση του γνωστοποιεί πως, δεν θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές λειτουργίες στα κτίρια της κεντρικής Πανεπιστημιούπολης μετά τις 17:00 το απόγευμα. Όλες οι είσοδοι των κτιρίων που γειτνιάζουν με τις οδούς Αγίου Δημητρίου, Εθνικής Αμύνης και Εγνατία, όπως και οι καγκελόπορτες της περίφραξης προς τις οδούς αυτές θα κλειδωθούν μετά τις 17:00 για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΑΠΘ, ‘«οι Κοσμήτορες των Σχολών των άλλων κτιρίων θα ανακοινώσουν σχετικά με την πρόσβαση στα υπόλοιπα κτίρια. Από την ίδια ώρα θα παραμείνει κλειστό και το φοιτητικό αναγνωστήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης. Όλα τα σταθμευμένα οχήματα, σε όλους τους χώρους της Πανεπιστημιούπολης θα πρέπει να έχουν απομακρυνθεί το αργότερο μέχρι τις 17.00’».

ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και Αύρα

Σύμφωνα με την ΕΦΣΥΝ στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται 18 διμοιρίες των ΜΑΤ, 11 διμοιρίες της ΟΠΚΕ αλλά και η «Αύρα» το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού της ΕΛΑΣ.

Πηγή:eleftherostypos.gr