Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
28/03/2020 14:43
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άρχισε η λειτουργία του «Εξωτερικού Ιατρείου Πρώτης Αξιολόγησης» για πιθανά κρούσματα κορονοϊού, στο ΚΥΤ Μόριας

Με την ευχή του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου,Κώστα Μουτζούρη,«να μην υπάρξουν ασθενείς»,ξεκίνησε σήμερα τη λειτουργία του,έξω από το ΚΥΤ της Μόριας,το «Εξωτερικό Ιατρείο Πρώτης Αξιολόγησης» για πιθανά κρούσματα κορονοϊού, μεταξύ του πληθυσμού των αιτούντων άσυλο που διαμένουν στον καταυλισμό. Παρόντες ήταν το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό που προσλήφθηκε για το σκοπό αυτό.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη,«το ιατρείο θα λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα, σε δύο βάρδιες».

Τις επόμενες μέρες θα λειτουργήσουν αντίστοιχα ιατρεία έξω από τα ΚΥΤ της ΒΙΑΛ Χίου και Βαθέος Σάμου.

Ν.Μηταράκης: «Με συνεργασία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση»

Τη συνεργασία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου υπογραμμίζει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο υπουργός, Νότης Μηταράκης.

Με τη συνεργασία των δύο φορέων τοποθετήθηκαν οικίσκοι στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης και ξεκίνησαν αυτοί να λειτουργούν ως υγειονομικοί σταθμοί.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο υπουργός, «σύμφωνα με το σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου τοποθέτησε ιδιόκτητους οικίσκους εντός δομών και κάλυψε και τις δαπάνες τοποθέτησης. Σε αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τον Κώστα Μουτζούρη και τον Παντελή Βρουλή, η οποία προσφέρει ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμό, στις ήδη υπάρχουσες προβλέψεις. Με συνεργασία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση, μακάρι να είχαμε μπορέσει νωρίτερα, θα είχαμε προλάβει πολλά».

Ο κ. Μηταράκης προσθέτει, επίσης, ότι «με χθεσινή απόφαση διακόψαμε παροχές σε χρήμα σε διαμένοντες, έως ότου τοποθετηθούν ΑΤΜ εντός και προβλέψαμε δυνατότητα παράδοσης προϊόντων εντός δομών, ώστε να περιοριστούν ακόμα περισσότερο οι μετακινήσεις».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ