Αρχηγός αλβανικής αστυνομίας για Κατσίφα: Ολα ήταν νόμιμα, δεν υπάρχει βίντεο
05/11/2018 18:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αρχηγός αλβανικής αστυνομίας για Κατσίφα: Ολα ήταν νόμιμα, δεν υπάρχει βίντεο

Κλιμάκιο της ελληνικής αστυνομίας είχε στην Αλβανία συνάντηση με τον αρχηγό της αλβανικής αστυνομίας προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας.

Ο αρχηγός της αλβανικής αστυνομίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ τους είπε ότι «το περιστατικό ξεκίνησε από τους πυροβολισμούς στον αέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα και όχι με αφορμή την σημαία. Οταν πήραν κλήσεις από κατοίκους της περιοχής για να επέμβουν έφτασαν στην περιοχή και έγιναν αυτόπτες μάρτυρες της δράσης του Κατσίφα. Στην συνέχεια τον έχασαν και κλήθηκε η ειδική μονάδα της αστυνομίας».

Ο αρχηγός της αλβανικής αστυνομίας αρνήθηκε ότι υπάρχει βίντεο από drone με ανταλλαγή πυροβολισμών και ότι δεν υπήρχαν αξιόποινες πράξεις αστυνομικών και έκαναν χρήση των όπλων κάτω από τις απαραίτητες νόμιμες προϋποθέσεις .

Οι Ελληνες αστυνομικοί με βάση τα όσα τους είπαν δεν διαπίστωσαν ότι έχουν γίνει αξιόποινες πράξεις αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν έχουν πρόσβαση στην δικογραφία για να έχουν πλήρη εικόνα. Οι Ελληνες αξιωματικοί ρώτησαν για το πότε θα δοθεί η σορός στην οικογένειά του με τον αρχηγό της αλβανικής αστυνομίας να λέει ότι θα κάνει ότι μπορεί αλλά αυτό δεν είναι δικό του θέμα αλλά του εισαγγελέα.

Την απαράδεκτη στάση των Τιράνων να μην επιστρέφουν στους γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα, τη σορό του παιδιού τους στηλίτευσε τη Δευτέρα ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

«Πρώτο μέλημά μας είναι η επιστροφή της σορού στους γονείς», δήλωσε ο γνωστός ποινικολόγος μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 για το περιστατικό με τον Έλληνα που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των Αλβανών αστυνομικών ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στους Βουλιαράτες,

Ο κ. Λυκουρέζος υπογράμμισε πως η στάση των αλβανικών Αρχών αποτελεί μείζον ζήτημα και προανήγγειλε την προώθηση της υπόθεσης στη διεθνή Δικαιοσύνη.

Πηγή: eleftherostypos.gr