Αποχώρησαν από την πλατεία Συντάγματος οι μετανάστες
20/04/2019 14:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποχώρησαν από την πλατεία Συντάγματος οι μετανάστες

Οι πρόσφυγες που διανυκτέρευσαν σε σκηνές στο Σύνταγμα αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την πλατεία και δέχθηκαν να μεταφερθούν σε δομή φιλοξενίας στον Ελαιώνα.

Δίνουν προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα ώστε να μία βρεθεί ικανοποιητική λύση στα προβλήματά τους.

Περίπου 60 πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι μέχρι πρότινος έμεναν σε υπο κατάληψη κτίριο στα Εξάρχεια, εγκαταστάθηκαν την Παρασκευή σε σκηνές στην πλατεία Συντάγματος, καθώς έμειναν άστεγοι μετά την μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης της ΕΛ.ΑΣ.

ΥΜΕΠΟ: Να μεταφερθούν σε διαθέσιμες θέσεις φιλοξενίας

"Οι περίπου 60 πολίτες τρίτων χωρών που έχουν κατασκηνώσει σε μέρος της πλατείας Συντάγματος, βρίσκονται εκεί ύστερα από επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων που πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία. Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τον ΔΟΜ, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα, έχει προτείνει στους ανθρώπους αυτούς να μεταφερθούν σε διαθέσιμες θέσεις φιλοξενίας σε ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα, όπως έγινε και με τους υπόλοιπους που ήταν σε καταλήψεις", τόνισε νωρίτερα σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ακόμη το ΥΜΕΠΟ σημειώνει: "Συνεχίζεται η προσπάθεια, προκειμένου να πεισθούν να μεταφερθούν και να εκκενώσουν τον χώρο που έχουν καταλάβει. Καλούμε τους πολίτες τρίτων χωρών να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ελληνικών αρχών και να μεταφερθούν άμεσα στα ξενοδοχεία". Και προσθέτει: "Η καθυστέρηση δεν βοηθάει στη βελτίωση της κατάστασής τους, δυσκολεύει την προσπάθεια των ελληνικών αρχών για ικανοποιητικές συνθήκες φιλοξενίας, ενώ δημιουργεί αρνητική εικόνα για τους ίδιους στην ελληνική κοινή γνώμη".

"Επαναλαμβάνουμε πως το ΥΜΕΠΟ, σε κάθε περίπτωση φροντίζει για τα δικαιώματά τους, αλλά και οι ίδιοι υποχρεούνται να σέβονται τις διεθνείς συνθήκες και τους νόμους της χώρας που τους φιλοξενεί", καταλήγει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στην ανακοίνωσή του.

Πηγή: capital.gr