Απότομη… προσγείωση από Θωμαΐδη: «Περιοριστικά μέτρα για τέσσερις ακόμη εβδομάδες» (video)
10/03/2021 11:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απότομη… προσγείωση από Θωμαΐδη: «Περιοριστικά μέτρα για τέσσερις ακόμη εβδομάδες» (video)

«Δεν είναι η ώρα να συζητάμε για ανοίγματα και για άρση περιοριστικών μέτρων»

Με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε όλη τη χώρα και επιβαρυμένη υγειονομική κατάσταση, θα χρειαστεί ένας μήνας τουλάχιστον αυστηρών μέτρων ώστε να οδηγηθούμε σε αποκλιμάκωση.

Διαβάστε ακόμα:

«Δεν φαίνεται να λειτουργούν τα μέτρα»

Αυτή είναι η εκτίμηση του καθηγητή Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκου Θωμαΐδη, ο οποίος δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «από τα δεδομένα στο δίκτυο επιδημιολογίας λυμάτων που ίδρυσε ο ΕΟΔΥ δεν φαίνεται να λειτουργούν τα μέτρα».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Νίκος Θωμαΐδης εξήγησε ότι ακόμα παρατηρείται άνοδος του επιδημιολογικού φορτίου, «οπότε αν θεωρήσουμε ότι τώρα βρισκόμαστε στην κορύφωση, είναι πολύ πιθανό να μιλάμε για τέσσερις ακόμη εβδομάδες με περιοριστικά μέτρα».

«Με έξυπνες παρεμβάσεις μπορεί να ανοίξει η αγορά»

Αναφορικά με το άνοιγμα της αγοράς, ο κ. Θωμαΐδης είπε πως «αν υπάρχει σχεδιασμός και αν εφαρμοστούν έξυπνες λύσεις και παρεμβάσεις, τότε μπορεί να ανοίξει η αγορά, αφού η οικονομική κατάσταση είναι εύθραυστη». «Χρειάζεται επαγρύπνηση δεν είναι η ώρα να συζητάμε για ανοίγματα και για άρση περιοριστικών μέτρων», σημείωσε με νόημα ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ.

Πηγή: newsbreak.gr