Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Εφετών η αίτηση εξαίρεσης της εισαγγελέως Διαφθοράς από την υπόθεση Novartis
23/10/2019 19:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Εφετών η αίτηση εξαίρεσης της εισαγγελέως Διαφθοράς από την υπόθεση Novartis

Αρνητική απάντηση έδωσε το Συμβούλιο Εφετών στον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος αιτήθηκε την εξαίρεση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, από την έρευνα για την υπόθεση της Novartis.

Το δικαστικό Συμβούλιο φαίνεται να αποδέχθηκε την πρόταση του εισαγγελέα που ζήτησε να απορριφθεί η αίτηση του βουλευτή, κρίνοντας ότι δεν συντρέχουν λόγοι μεροληψίας στο πρόσωπο της εισαγγελέως Διαφθοράς. Ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, που ελέγχεται ποινικά στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, αιτιολογούσε την προσφυγή του κατά της κ. Τουλουπάκη με βασικό σκεπτικό πως είναι συμμέτοχος σε αδικήματα που φέρεται να έχουν τελεστεί από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η Μαρία Παπασπύρου αρνήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Α.Π. Ε. Ζαχαρή ότι παραβρέθηκε σε σύσκεψη για την Novartis στο υπ. Δικαιοσύνης

Κατά την σημερινή κατάθεση της στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή, η γενική επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, αρνήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι συμμετείχε σε σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης που αφορούσε την απομάκρυνση της Ελένης Τουλουπάκη από τη θέση της Εισαγγελέως κατά της διαφθοράς, όπως έχει υποστηρίξει ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Ιωάννης Αγγελής σε δύο εμπιστευτικές αναφορές του προς την τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Παπασπύρου κατέθεσε στον κ. Ζαχαρή, στο πλαίσιο της έρευνας που συνεχίζεται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετικά με τους δικονομικούς χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεσης της Novartis.

Τέλος, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων για την υπόθεση της Novartis.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ