Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
24/08/2018 20:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Από Σεπτέμβρη με υπόπτους και διώξεις σε πρόσωπα για τη φωτιά στο Μάτι

Στο επόμενο στάδιο της εισαγγελικής έρευνας για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, εισέρχονται οι αρχές καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο εισαγγελείς έκλεισαν τον πρώτο κύκλο των μαρτυρικών καταθέσεων για τα αίτια και τις ευθύνες της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου.

Στον κατάλογο των μαρτύρων υπάρχουν 40 άτομα, που προέρχονται από την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, το Λιμενικό, τους δήμους Μαραθώνα και Ραφήνας, από την Πολιτική Προστασία και την Περιφέρεια. Η ολοκλήρωση αυτού του κύκλου θα συμπληρωθεί όταν θα παραληφθούν η πραγματογνωμοσύνη του ανεξάρτητου πραγματογνώμονα που έχουν ορίσει, αλλά και της Πυροσβεστικής, η οποία έχει διενεργήσει την δική της αυτοψία, αν και στελέχη της, μπορεί να είναι υπόλογα για λάθη ή παραλείψεις.

Αμέσως μετά, υπολογίζεται τον Σεπτέμβρη, θα ξεκινήσει η διαδικασία κλήτευσης υπόπτων οι οποίοι θα προέρχονται σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις από τους παραπάνω φορείς του κρατικού μηχανισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τα πρόσωπα αυτά θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για συγκεκριμένες κατηγορίες, δηλαδή θα καταθέσουν ανωμοτί. Κάποια από τα πρόσωπα αυτά δεν αποκλείεται να έχουν καταθέσει αρχικά ως μάρτυρες στην υπόθεση, γεγονός που σημαίνει πως οι μαρτυρικές τους καταθέσεις θα τεθούν στο αρχείο εφόσον θα έχουν κληθεί ως ύποπτοι στη συνέχεια. Η κλήση τους πάντως δεν συνεπάγεται αυτομάτως πως θα είναι τελικώς και κατηγορούμενοι καθώς αυτό θα αξιολογηθεί από τους εισαγγελείς οι οποίοι θα σταθμίσουν τα στοιχεία που διαθέτουν σε σχέση με τις εξηγήσεις των προσώπων αυτών. Επόμενο βήμα, αναμένεται να είναι η άσκηση ποινικών διώξεων, οι οποίες θα έχουν όνομα και επώνυμο, θα είναι δηλαδή προσωποποιημένες, όπως φαίνεται από την μέχρι τώρα πορεία της έρευνας.

Πηγή:capital.gr