Αντικαθιστούν τους διοικητές Μονάδας και Μεραρχίας των συλληφθέντων στον Έβρο
09/03/2018 12:21
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αντικαθιστούν τους διοικητές Μονάδας και Μεραρχίας των συλληφθέντων στον Έβρο

«Φύλλο Πορείας» για άλλο πόστο παίρνουν ο διοικητής της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού και ο επικεφαλής της 3ης Ορεινής Ταξιαρχίας «Ρίμινι», στις οποίες ανήκουν τα δυο στελέχη του Στρατού Ξηράς που κρατούνται στις Φυλακές Αδριανούπολης.

Όπως δημοσιεύει τo onalert.gr, παρότι σε πρώτο χρόνο και ενώ τα γεγονότα στην Αδριανούπολη «έτρεχαν» αρκετοί ήταν εκείνοι που ανέξοδα προεξοφλούσαν ότι εν εξελίιξει «Κρίσεις των Ανώτατων Αξιωματικών» θα συμπαρέσυρε και τους δυο ανώτατους αξιωματικούς, τον υποστράτηγο Δημήτριο Μπονώρα και τον Ταξίαρχο Ανδρέα Φλωράτο,που έως και εχθές το απόγευμα ήταν επικεφαλής των δυο κρίσιμων σχηματισμών, οδηγώντας τους στην έξοδο από το στράτευμα. Αυτή η εκδοχή ωστόσο δεν απηχούσε σε καμμία περίπτωση τις προθέσεις της στρατιωτικής ηγεσίας σε όλα τα επίπεδα.

Έτσι ο υποστράτηγος Μπονώρας, από την 16η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού Διδυμοτείχου θα αναλάβει πόστο στον Δ’ Κλάδο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, με πιθανότερη την αξιοποίησή του στη Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού. Από την άλλη, ο Ταξίαρχος Ανδρέας Φλωράτος θα αφήσει τη διοίκηση της 3ης Mηχανοκίνητης Ορεινής Ταξιαρχίας «Ρίμινι» και θα πάρει στα χέρια του τα ηνία της Σχολής Πεζικού στη Χαλκίδα.

eleftherostypos.gr