Αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στην Κινέτα – Επιχειρούν εναέρια μέσα
24/07/2018 14:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στην Κινέτα – Επιχειρούν εναέρια μέσα

Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στην Κινέτα πάνω από τον οικισμό Γαλήνη, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Νέα μάχη με τις πύρινες φλόγες καλούνται να δώσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κινέτα.

Αμέσως αεροπλάνα ξεκίνησαν την προσπάθεια κατάσβεσης, καθώς στο σημείο εκείνο δεν μπορούν να φτάσουν επίγειες δυνάμεις. Αλλεπάλληλες ρίψεις νερού γίνονται από τα εναέρια μέσα με Καναντέρ και σινούκ.

Κρανίου τόπος η Κινέτα από την πυρκαγιά: Εικόνες βιβλικής καταστροφής

Ο πύρινος εφιάλτης που έζησαν την Δευτέρα οι κάτοικοι στο Πανόραμα και την Κινέτα θα μείνει ζωντανός για πολύ καιρό, αφού δύσκολα θα τον ξεχάσουν.

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από τις καμένες περιοχές και δραματικές μαρτυρίες των κατοίκων που είδαν τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη μέσα σε λίγα λεπτά.

Ο κ. Βαγγέλης Κοκολακης ήταν από εκείνους που πρόλαβαν να αρπάξουν την οικογένεια τους και κατευθυνθούν προς τους Αγίους Θεοδώρους για να σωθούν. Η φωτιά κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος του ισογείου σπιτιού του. Μιλώντας στο protothema.gr είπε: «Σωθήκαμε από θαύμα. Προλάβαμε να πάρουμε ότι μπορούσαμε και φύγαμε αρχικά για την παραλία της Κινέτας και μετά στους Αγίους Θεόδωρους».

«Το σπιτι μας καταστράφηκε που θα πάμε τώρα τι θα γίνουμε», άλλος κάτοικος μιλώντας στο protothema.gr αναρωτιόταν συνεχώς βλέποντας το καρβουνιασμένο σπίτι να στέκει μπροστά της. Λίγο πιο κάτω δυο γυναίκες αγκαλιασμένες κλαίνε μπροστά στο καμένο τους σπίτι. Κοιτάζουν την περιουσία τους να έχει καταστραφεί και δεν μπορούν να το πιστέψουν. Από νωρίς το πρωί στη μάχη για τον έλεγχο του μετώπου έχουν ριχθεί και ελικόπτερα της πυροσβεστικής και του στρατού.

Στην περιοχή επιχειρούν 150 πυροσβέστες, 74 οχήματα, 5 ελικόπτερα, 17 άτομα πεζοπόρο, 20 υδροφόρες του δήμου, 6 οχήματα ΟΤΑ και 4 εθελοντικά. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεκάδες είναι τα σπίτια που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από τις φλόγες ή έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Δείτε τις σοκαριστικές εικόνες:

Πηγή: eleftherostypos.gr