Ανακοίνωση-κόλαφος των απόστρατων αξιωματικών για την κυβέρνηση Σημίτη και τα Ίμια
31/01/2021 18:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανακοίνωση-κόλαφος των απόστρατων αξιωματικών για την κυβέρνηση Σημίτη και τα Ίμια

Η πολιτική ατολμία της κυβέρνησης, Σημίτη ενίσχυσε την βουλιμία του Τουρκικού Πολιτικοστρατιωτικού κατεστημένου

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού τοποθετήθηκε για την μοιραία βραδιά των Ιμίων και καυτηριάζει τον ολέθριο ρόλο της τότε κυβέρνησης.

Η Ε.Α.Α.Σ. κάνει λόγο για Εφιάλτες και αναφέρει ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης Σημίτη, ενίσχυσαν την βουλιμία του Τουρκικού Πολιτικοστρατιωτικού κατεστημένου, με την συμφωνία: «No ships, No flags, No troops». Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

Για την βραδιά των Ιμίων

Στην ανατολή του 1996, την κρίσιμη νύχτα 30/31 Ιανουαρίου, αιφνιδιάστηκαν με απαράδεκτο τρόπο οι πολιτικές ηγεσίας των Υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών, στην μεγαλύτερη στρατιωτική πρόκληση μετά το 1974. Η έκβαση της νύχτας αυτής μπορεί να έδινε οριστικό τέλος στις φανταστικές επεκτατικές θεωρίες περί «στρατηγικού βάθους» και «οθωμανικής κληρονομιάς» από την Τουρκία.
Δυστυχώς όμως, η πολιτική ΑΤΟΛΜΙΑ της τότε κυβέρνησης, ενίσχυσε την βουλιμία του Τουρκικού Πολιτικοστρατιωτικού κατεστημένου, αποδεχόμενη την συμφωνία: «No ships, No flags, No troops».
Όσοι ντρόπιασαν το Έθνος εκείνο το βράδυ δεν δικάστηκαν ποτέ αλλά καταδικάστηκαν για πάντα ως οιονεί Εφιάλτες της σύγχρονης ιστορίας μας.Τρεις νεκροί φωνάζουν για δικαίωση της θυσίας τους αλλά ουδείς συγκινείται.
ΑΘΑΝΑΤΟΙ θα μείνουν κι ευχόμαστε να στοιχειώνουν τα όνειρα αυτών που τους πρόδωσαν και τους προδίδουν.Εμείς ως Ε.Α.Α.Σ. κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στους νεκρούς ήρωες μας και δεσμευόμαστε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να μην ξανασκύψουν οι Έλληνες το κεφάλι ταπεινωμένοι διότι η ράτσα μας και τους Θεούς στα μάτια του κοιτάει.

Ζήτω το Έθνος!

Ζήτω οι Ένοπλες Δυνάμεις!

Πηγή: newsbreak.gr