Αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά, πλέον, στη βάση της Σούδας
08/11/2019 14:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά, πλέον, στη βάση της Σούδας

Η αμερικανική διοίκηση, NSA Souda Bay, ανακοίνωσε επίσημα, μέσω του λογαριασμού της στο twitter, ότι για πρώτη φορά “έπιασαν” αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά, Β52, στην αεροπορική βάση της Σούδας.

Κάτι που σημαίνει ότι εδώ και καιρό ήδη έχουν πραγματοποιηθεί έργα επέκτασης του διαδρόμου προσγείωσης – απογείωσης στο αεροδρόμιο. Ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκάφους δεν μπορεί να προσγειωθεί και να απογειωθεί από τους συνηθισμένους διαδρόμους. Απαιτείται γι’ αυτό μεγαλύτερος.

Αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά, πλέον, στη βάση της Σούδας 352285 photo

Περιχαρής, έσπευσε να αναπαράγει την είδηση ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρυ Πάγιατ. Η αμερικανική διοίκηση, αναφερόμενη στο αεροσκάφος Β52, έκανε λόγο για “αναπάντεχο, αλλά καλοδεχούμενο, επισκέπτη αυτή την εβδομάδα”.

Και αυτό το γεγονός έρχεται να επιβεβαιώσει ότι, ανεξαρτήτως της νέας ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για θεαματική αύξηση των παρεχόμενων στρατιωτικών διευκολύνσεων στους Αμερικανούς, ήδη τα προηγούμενα χρόνια γίνονταν έργα αναβάθμισης των αμερικανικών βάσεων, και ειδικά της Σούδας. Εκτιμάται ότι τώρα, με τη νέα συμφωνία, τα έργα εκσυγχρονισμού θα είναι μεγαλύτερα και πολύ περισσότερα.

Αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά, πλέον, στη βάση της Σούδας 352286 photo

Παρ’ ότι, τόσο κυβερνητικοί κύκλοι, όσο και η αμερικανική πρεσβεία, προσπαθούν συστηματικά να καλλιεργήσουν την εικόνα ότι τα Β52 αποτελούν αμερικανικό μήνυμα προς την Τουρκία, και είναι “ασπίδα” για την Ελλάδα, καλοί γνώστες των αμυντικών θεμάτων, εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι η παρουσία τους στη χώρα μας – τώρα πια και με τη δυνατότητα που απέκτησαν να “πιάνουν” στη Σούδα – αποτελεί πρωτίστως μήνυμα προς τη Ρωσία.