Άγκυρα για τους «8» στρατιωτικούς: Θα τους κυνηγήσουμε και θα τους πακετάρουμε στην τουρκική δικαιοσύνη
04/06/2018 23:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άγκυρα για τους «8» στρατιωτικούς: Θα τους κυνηγήσουμε και θα τους πακετάρουμε στην τουρκική δικαιοσύνη

«Σκληρή» ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μπόζνταγ σχετικά με την οριστική αποφυλάκιση των 8 Τούρκων αξιωματικών από την Ελληνική δικαιοσύνη.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μπόζνταγ ανέφερε μεταξύ άλλων πως « Οτιδήποτε και να κανουν είναι δικό μας καθήκον να τους βρούμε, όπου και να πάνε, θα είμαστε πίσω τους θα τους πακετάρουμε, θα τους επιστρέψουμε στην Τουρκία και θα τους παραδώσουμε στην τουρκική δικαιοσύνη» ενώ υποστήριξε ότι «νομίζαμε πως ο Τσίπρας τηρεί τις δεσμεύσεις του» και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε εκδώσει τους οκτώ στην Τουρκία.

Αναλυτική η ανακοίνωση:

«Bλέπουμε πως η Ελλάδα προστατεύει τους τρομοκράτες μέλη της FETO που προέβησαν σε απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία εναντίον του Κοινοβουλίου, του Συντάγματος, της κυβέρνησης και του λαού.. Το ελληνικό κράτος τους παρέχει στήριξη. Η Ελλάδα που πέρασε πολλά με τα πραξικοπήματα στηρίζει τους πραξικοπηματίες. Αυτό ως Τουρκία δεν είναι δυνατόν να το αποδεχτούμε.

Στην Ελλάδα, με κάποιες δηλώσεις που έκανε ο κύριος πρωθυπουργός αμέσως μετά το πραξικόπημα, δημιουργήθηκε ένα καλό κλίμα πως θα εκδοθούν οι πραξικοπηματίες στην Τουρκία. Η αλήθεια πως μας δημιουργήθηκαν ελπίδες. Πιστέψαμε πως ο κύριος Τσίπρας τιμά το λόγο του ανδρός. Αλλά όπως είδαμε έβαλαν στη μέση την δικαστική διαδικασία και δεν τους επέστρεψαν.

H Ελλάδα μπορεί να προστατεύει του πραξικοπηματίες μέλη FETO και να μην τους επιστρέφει. Mπορεί και να τους παρέχει και προστασία. Όπως και κάποιες χώρες προστατεύουν κάποιους τρομοκράτες. Όμως από εδώ λέω ξεκάθαρα. Οτιδήποτε και να κάνουν είναι δικό μας καθήκον να τους βρούμε, όπου και να πάνε, θα είμαστε πίσω τους θα τους πακετάρουμε, θα τους επιστρέψουμε στην Τουρκία και θα τους παραδώσουμε στην τουρκική δικαιοσύνη».

Απελευθέρωση των «8» στρατιωτικών

Η νέα αυτή επίθεση της τουρκικής κυβέρνησης προς την Ελλάδα αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα έρχεται μετά την απελευθέρωση και των τελευταίων τεσσάρων Τούρκων στρατιωτικών που είχαν έρθει στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, τον Ιούλιο του 2016 και κρατούνταν στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού.

Οι τούρκοι στρατιωτικοί αποφυλακίστηκαν διότι παρήλθε το 18μηνο της προσωρινής κράτησης, κάτι που είχε συμβεί και με τους πρώτους τέσσερις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι στρατιωτικοί θα μεταφερθούν και θα μείνουν σε απόρρητη τοποθεσία ενώ θα φυλάσσονται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται πως και οι οκτώ δια των συνηγόρων τους, έχουν ζητήσει να φύγουν από την Ελλάδα, όταν τους χορηγηθεί άσυλο. Οι δικηγόροι τους ζητούν να χορηγηθεί άσυλο στους πελάτες τους μαζί με τα αναγκαία ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν νομίμως σε χώρα της επιλογής τους.

eleftherostypos.gr