Άδειες καρέκλες - Διαμαρτυρία των καταστηματαρχών εστίασης
06/05/2020 20:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άδειες καρέκλες - Διαμαρτυρία των καταστηματαρχών εστίασης

Στην αντεπίθεση πέρασαν οι επαγγελματίες του χώρου της εστιάσης με κάλεσμα σε διαμαρτυρία στο Σύνταγμα και σε άλλες περιοχές ανά την Ελλάδα.


Οι επαγγελματίες του κλάδου της εστιάσης βλέποντας την κατάσταση «αμετάβλητη και χωρίς ουσιαστικές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης για το επάγγελμά τους» συμμετέχουν στην εκδήωση διαμαρτυρίας που ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.) για τις 20:00 στο Σύνταγμα.

adeies-karekles1
adeieskarekles2
adeieskarekles3Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση τους αναφέρουν τα εξής:

«Η ΠΟΕΣΕ συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή εκδήλωση διαμαρτυρίας «emptychairs», η οποία θα λάβει χώρα αύριο Τετάρτη 6 Μαΐου και ώρα 20.00 σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, εκδηλώσεις τις οποίες θα υλοποιήσουν οι πρωτοβάθμιοι σύλλογοι.

Η κεντρική εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί ίδια μέρα και ώρα στην πλατεία Συντάγματος με την τοποθέτηση άδειων καρεκλών.

Η διαμαρτυρία αποτελεί μια συμβολική βουβή πράξη του Κλάδου της Εστίασης και Διασκέδασης, θα υλοποιηθεί από την ΠΟΕΣΕ, χωρίς την παρουσία των συναδέλφων του Κλάδου.

Αίτημά μας είναι η εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων για την επιβίωση των επαγγελματιών του Κλάδου της Εστίασης και Διασκέδασης».Η ΠΟΕΣΕ αυτή τη στιγμή αριθμεί153 ενώσεις, εκπροσωπεί περίπου 120.000 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, είναι η μεγαλύτερη Κλαδική Ομοσπονδία και στις επιχειρήσεις του Κλάδου απασχολούνται περί τους400.000 εργαζομένους και 300.000 μέλη των οικογενειών.

H εικόνα στη Θεσσαλονίκη

Thestival.gr Διαμαρτυρία Εστιατόρων με άδειες καρέκλες στον Λευκό ΠύργοΣυμβολική διαμαρτυρία με άδειες καρέκλες πραγματοποίησαν μέλη της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών Καφέ Μπαρ Θεσσαλονίκης, στον Λευκό Πύργο.

Συγκεκριμένα, επαγγελματίες στον χώρο της εστίασης τοποθέτησαν άδειες καρέκλες ζητώντας βιώσιμες λύσεις για την επαναλειτουργία των καταστημάτων τους.

Μάλιστα, έστρωσαν τραπέζι με φωτογραφίες πολιτικών αρχηγών και ένα χαρτί που γράφει «οι υπόλοιπες θα μείνουν άδειες;».

Η εικόνα στη Λάρισα

Λάρισα - πρόεδρος συνδέσμου ιδιοκτητών


Λάρισα - υπάλληλος καφετέριαςΤο δικό τους SOS εξέπεμψαν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων καφέ στη Λάρισα.

Οι επιχειρηματίες τοποθέτησαν άδειες καρέκλες των καταστημάτων τους στην πλατεία Λαμπρούλη στο Φρούριο, προκειμένου να συμβολίσουν όλους τους κρίκους της επισιτιστικής αλυσίδας που πλήττονται από την έλλειψη μέτρων για την επιβίωση του κλάδου.

H εικόνα στην Πάτρα

adeieskareklespatra
adeieskareklespatra2
adeieskareklespatra3
adeieskareklespatra4Άδειες καρέκλες και στην Πάτρα, στο πλαίσιο της πανελλαδικής διαμαρτυρίας.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, Σπύρος Στεργίου, μιλώντας στο thebest.gr για τη συμβολική αυτή δράση, επεσήμανε πως το τραπέζι που έχει στηθεί απευθύνεται στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, ως έκκληση να ακούσουν τη φωνή των επαγγελματιών της εστίασης, ενώ αναφέρθηκε και στα περιστατικά των άτυπων πάρτι που στήνονται, λέγοντας πως λιγοστοί σε όλη την Ελλάδα κάνουν πολύ κακό στην εικόνα του κλάδου, είναι κάποιοι εξυπνάκηδες που καταστρατηγούν τα πάντα.

Η εικόνα στην Κρήτη

diamartiriakriti1
diamartiriakriti2Αντιδρώντας συμβολικά, οι επιχειρηματίες του τομέα της εστίασης, προχώρησαν το απόγευμα σε συμβολική διαμαρτυρία τοποθετώντας άδειες καρέκλες στην πλατεία Καλλεργών, στα Λιοντάρια.

Πηγή: protothema.gr