"Σκάνδαλο" Koriopolis: Αθώοι Μπέος και άλλοι για τις "δωροδοκίες"
18/01/2019 14:23
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Σκάνδαλο" Koriopolis: Αθώοι Μπέος και άλλοι για τις "δωροδοκίες"

Σε πλήρη αθώωση του Αχιλλέα Μπέου και άλλων παραγόντων του ποδοσφαίρου, όπως οι Γιάννης Κομπότης, Γιώργος Μποροβήλος και Δημήτρης Μπάκος, προχώρησε σήμερα το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων που εξέταζε την αποκαλούμενη υπόθεση "Koriopoilis" η οποία πριν από από 8 χρόνια είχε εμφανιστεί ως ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Ύστερα από ακροαματική διαδικασία που διήρκεσε έξι μήνες, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε την αθώωση όσων κατηγορούνταν για παθητική ή ενεργητική δωροδοκία και δη πρώην προέδρων ή παραγόντων ομάδων ποδοσφαίρου όπως οι κ.κ. Μπέος, Μπάκος, Μποροβήλος, Κομπότης.

Το δικαστήριο κήρυξε ενόχους, αλλά σε βαθμό πλημμελήματος, 12 άτομα μεταξύ των οποίων και τον Γιώργο Τσακογιάννη, για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος και νομιμοποίηση εσόδων.

Η εισαγγελέας της έδρας, Ευδοκία Πούλου, είχε προτείνει την ενοχή των 25 από τους 26 εναπομείναντες κατηγορούμενους που είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό, αφού οι υπόλοιποι που αντιμετώπισαν την κατηγορία μόνο για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα έχουν απαλλαχθεί.

"Έλαμψε η αλήθεια"

Οι συνήγοροι του Αχ. Μπέου, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Αλέξης Αθανασόπουλος και Ευθύμιος Ναυρίδης, δήλωσαν: "Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, σε πρώτο βαθμό, είχε κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα προς την αποκατάσταση της αλήθειας.

Σήμερα, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, σε δεύτερο βαθμό, αποκατέστησε πλήρως την αλήθεια και έκρινε τον Αχιλλέα Μπέο αθώο όλων των κατηγοριών.

Οκτώ, περίπου, χρόνια μετά την άδικη προσωρινή κράτηση και διαπόμπευση του Αχιλλέα Μπέου, η αλήθεια έλαμψε".

Πηγή:capital.gr