"Αιφνιδιαστική" αναβολή εκδήλωσης για τη Μακεδονία που επρόκειτο να διεξαχθεί στο Πολεμικό Μουσείο
29/01/2019 11:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Αιφνιδιαστική" αναβολή εκδήλωσης για τη Μακεδονία που επρόκειτο να διεξαχθεί στο Πολεμικό Μουσείο

Σε αναβολή της εκδήλωσης που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα 29 Ιανουαρίου, με τίτλο "Μακεδονία μία και Ελληνική", προχωρά το International Hellenic Association (IHA).

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ΙΗΑ, η συγκεκριμένη εκδήλωση αναβάλλεται κατόπιν αιφνιδιαστικής άρνησης του Πολεμικού Μουσείου, το οποίο υπάγεται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, να διαθέσει την αίθουσα.

Η ΙΗΑ εξηγεί ότι η αίθουσα είχε κλειστεί από τις αρχές Ιανουαρίου 2019 από την συν-διοργανώτρια Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού, η οποία ενημερώθηκε αιφνιδιαστικά, την παραμονή της εκδήλωσης, ότι ακυρώνεται η σχετική κράτηση και ότι η εκδήλωση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά πως "Προφανώς, εν όψει του άρθρου 6 της "Συμφωνίας των Πρεσπών", η εκδήλωση ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ θεωρείται ανεπιθύμητη.

Το ΙΗΑ εκφράζει την λύπη του για την αιφνιδιαστική ακύρωση της εκδήλωσης αυτής και ήδη αναζητά άλλους χώρους για την πραγματοποίηση της στο αμέσως προσεχές μέλλον".

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.grαπό το ΥΠΕΘΑ , το υπουργείο Εθνικής Αμύνης δεν έχει -ακόμη- σαφή εικόνα για το ποιος ματαίωσε την εκδήλωση ενώ σε κάθε περίπτωση δεν "ενθαρρύνει την διεξαγωγή εκδηλώσεων με συγκεκριμένη πολιτική στόχευση".

Πηγή:capital.gr