Χωρίς όρους «ουρά» του Τσίπρα;
22/12/2015 16:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χωρίς όρους «ουρά» του Τσίπρα;

Δύο μέρες για να μετρήσουν 400 χιλιάδες ψήφους; Δύο μέρες για να μαζέψει ο Τραγάκης τα φαξ που έστειλαν απ' όλη την Ελλάδα; Μα καλά, εκείνα τα ρημάδια τα τάμπλετ τι τα είχαν; Γιατί δεν μπορούσαν να βάλουν εκεί τα αποτελέσματα και τις υπογραφές τους οι υπεύθυνοι και να τα στείλουν με μέιλ; Πόσο δύσκολο ήταν να κατεβάσουν ένα πρόγραμμα που ακόμη κι ένα 10χρονο μπορεί;

Στη Νέα Δημοκρατία πάσχουν από σοβαρό... παλιμπαιδισμό. Κάνουν σαν τα παιδάκια που ανακάλυψαν το βάζο με το γλυκό και δεν ξέρουν πώς να κρύψουν την αμηχανία τους. Ο μηχανισμός στη Συγγρού έχει βαρέσει διάλυση και αυτό είναι δείγμα του τι θα ακολουθήσει. Όμως, πράγματι, τα αποτελέσματα των εκλογών είναι το λιγότερο. Το πότε θα αποφασίσουν τα... τραγιά να μας πουν ποια είναι τα ποσοστά είναι ελάχιστα μπροστά σ' αυτά που συμβαίνουν ή που πρόκειται να συμβούν. Και στη χώρα και στη Νέα Δημοκρατία.

Σκεφτείτε μόνο το εξής: Στο Μαξίμου έβαλαν όλα τα καυτά θέματα να πάνε στη Βουλή αμέσως μόλις εκλεγεί πρόεδρος στη ΝΔ. Το ασφαλιστικό έως 15 Ιανουαρίου, τα φορολογικά για τους αγρότες και τα «κόκκινα» δάνεια μέσα στον Φεβρουάριο. Μόλις είδαν ότι ο Βαγγέλας προηγείται με 11 μονάδες κι ότι ο Μητσοτάκης είναι αυτός που θεωρητικά τον απειλεί, τι έκανε η κυβέρνηση; Άπλωσε τον «τραχανά» πιστεύοντας ότι ακόμη και τους 153 δικούς της βουλευτές να μην έχει σίγουρους τότε όλο και κάποιοι Νεοδημοκράτες θα στηρίξουν τις περικοπές στις συντάξεις, το «ξέσκισμα» των αγροτών και φυσικά την πώληση των κόκκινων στεγαστικών δανείων στα κοράκια. Φαίνεται ότι ο Τσίπρας εκτιμά πως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, με Μεϊμαράκη ή με Μητσοτάκη... έχει στο τσεπάκι του τα ψηφαλάκια και θα περάσει τη δοκιμασία «αβρόχοις ποσί» που θα έλεγε και ο πολυμορφωμένος πρωθυπουργός μας.

Κάποιες πληροφορίες, που ελπίζουμε να είναι κακές και να μην επιβεβαιωθούμε, λένε ότι ο ιδιοκτήτης του κόμματος, ο Κώστας Καραμανλής, στις συνομιλίες που είχε με τον «σύντροφο» Αλέξη το καλοκαίρι του ζήτησε να κάνει το χρέος του για την πατρίδα και αυτός θα του παρέχει στήριξη. Με απλά λόγια «Αλέξη προχώρα στο μνημόνιο κι εγώ θα βάλω τους βουλευτές που ελέγχω να ψηφίσουν όταν έρθουν τα δύσκολα».

Και καλά αυτό να γίνει άμα η χώρα κινδυνεύει και πρέπει να διασωθεί. Αλλά με τη Νέα Δημοκρατία τι γίνεται; Χωρίς όρους «ουρά» του Τσίπρα; Χωρίς να ακούσει κανείς τις θέσεις της; Χωρίς να δείξει έστω και λίγο ότι υπάρχει αντιπολίτευση στον τόπο αυτό;

Διότι αν η αξιωματική αντιπολίτευση καταργηθεί γιατί ο πρώην αρχηγός και μόνιμος ιδιοκτήτης του κόμματος «συμπαθεί» τον Αλέξη και τον θεωρεί και... εθνάρχη που λέει κι ο Παπαγγελόπουλος, τότε ας καταργήσουμε και τη Δημοκρατία.

Πολύ φοβούμαστε ότι κάποιοι πήραν στραβά το μήνυμα της συμμετοχής και της επιλογής των συγκεκριμένων προσώπων που θα μονομαχήσουν στις 10 Ιανουαρίου. Αν δηλαδή κατάλαβαν ότι ο κόσμος έδωσε λευκή επιταγή στον Καραμανλή και τους καραμανλικούς ή στους μετριοπαθείς, τους μεσαιοχωρίτες για να πέσουν στα... τέσσερα όπως ο Καμμένος τότε είναι μακριά νυχτωμένοι. Ο λαός που ψήφισε και θα ξαναψηφίσει έδωσε εντολή για μια ισχυρή αντιπολίτευση, ενωμένη και δυνατή απέναντι στην κυβερνητική λαίλαπα.

Αν ο Καραμανλής από την Ιταλία που πάει διακοπές για να ξεκουραστεί από την προεκλογική εκστρατεία, νομίζει ότι με τον να κάνει τη ΝΔ μια άβουλη, ανερμάτιστη και χωρίς όραμα και κυβερνητική πρόταση παράταξη, τότε φαίνεται ότι έχει χάσει κάθε πολιτικό αισθητήριο. Αν ο Β. Μεϊμαράκης εκλεγεί και πάει στη Βουλή κι αρχίσει τα «Αλέξη μου, εγώ σε στηρίζω για το καλό της πατρίδας» τότε πολύ σύντομα θα είναι αρχηγός κόμματος του 10%, και πολύ του είναι.

Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται ισχυρή φωνή. «Γαλλικά» που λέει και ο Βαγγέλας; Γαλλικά αν είναι να φύγει από μπροστά μας η χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης.

Με τσαμπουκά Μητσοτακέικο; Ας γίνει κι έτσι διότι ο εχθρός είναι έξω από τις πύλες του κόμματος. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρέπει να αισθανθεί ασφαλής. Δεν πρέπει να νομίζει ότι δεν έχει αντίπαλο. Δυστυχώς τα καμώματα των καραμανλικών του έχουν δώσει την αίσθηση αυτή και γι' αυτό παίζει χωρίς αντίπαλο. Γι' αυτό θα περάσει όλα τα μέτρα από τα μέσα Γενάρη και μετά. Πριν καταλάβουν οι Νεοδημοκράτες από που τους ήρθε θα ψηφίζουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, φόρους στους αγρότες και ξεπούλημα πρώτης κατοικίας.

Μη διανοηθούν να το κάνουν οι... ινστρούχτορες της Συγγρού γιατί τότε η διάσπαση θα είναι σίγουρη. Και δεν θα φταίνε αυτοί που θα φύγουν από την πολυκατοικία. Ο ιδιοκτήτης θα φταίει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Στυλιανός Παπαδόπουλος avatar
  Στυλιανός Παπαδόπουλος 22/12/2015 08:35:13

  Τα πράγματα είναι απλά:
  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει χειραφετηθεί από το Μητσοτακέϊκο' που μέσω της Ντορούλας υποστηρίζει αναφανδόν τον κούκλο Μεϊμάρ-μπέη ο οποίος γνωρίζει μόνο να βγάζει μάγκικες κορώνες και τίποτε άλλο.
  Ο τελευταίος, θα κάνει την ήδη ταλαιπωρημένη Ν.Δ. ένα κρυόμπλαστρο παρακολούθημα του Τσύριζα, όπως η Ντόρα η εξερευνήτρια ήθελε να την κάνει ακόλουθο του Πανελλήνιου ΣΟΚ και δεν της πέρασε με την εκλογή του Σαμαρά.
  Αν λοιπόν ο τόπος θέλει να έχει αποτελεσματική και έλλογη αντιπολίτευση, με δυνατότητα σχηματισμού μελλοντικής κυβέρνησης που θα αποκαταστήσει τις ζημιές του πειράματος της Ροζ Αριστεράς, πρέπει να ψηφιστεί από τους Νεοδημοκράτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
  Όλα τα άλλα, είναι φιλολογίες. Προσωπικά δεν ψηφίζω, αφού ουδέποτε υπήρξα και δεν θα γίνω μέλος της Ν.Δ. Ας επιλέξουν οι πολίτες που ανήκουν σε αυτήν, τι ακριβώς θέλουν από το κόμμα τους.
  Έκαστος εφ' ω ετάχθη...

 2. Παράξενος avatar
  Παράξενος 22/12/2015 10:42:08

  Τι πιο φυσικό;
  Ο κόσμος της ΝΔ βγάζοντας τελευταίο τον Άδωνι με διαφορά, ψήφισε όχι στη σύγκρουση με την αριστερά. Το βόλεμα, υλικό και πνευματικό, πάνω από όλα.

 3. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 22/12/2015 11:01:40

  Πάντως το ότι 30% των ψηφοφόρων της κεντροδεξιάς-συντηρητικής παράταξης και μάλιστα με μεγάλο μεσον όρο ηλικίας ψήφισαν υποψήφιο που τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του συμφώνου συμβίωσης πρέπει να μας προβληματίσει. Υπάρχει κάτι που ως Συντηρητική παράταξη και θεματοφύλακες αξιών θέλουμε να "συντηρήσουμε"?.

 4. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 22/12/2015 12:41:31

  Ο Τσίπρας προχθές είχε την 5η εκλογική , κατά σειρά , νίκη . Αν θέλαμε να έχει ανασφάλεια και να μη ξέρει τι του ξημερώνει , έπρεπε ο Άδωνις να είναι ο διεκδικητής , αν όχι ο αρχηγός από το α' γύρο . Από 'δω και στο εξής , μη περιμένετε κάτι διαφορετικό . Κοινωνία που βυθίζεται στο τέλμα και είναι τόσο ευνουχισμένη που αρνείται ν' αλλάξει , μόνο το χειρότερο μπορεί να είναι σίγουρη ότι θα έχει . Για το δε Κυριάκο , όσοι τον υποστηρίζουν ας μην έχουν μεγάλες προσδοκίες , γιατί σύντομα θα απογοητευθούν . Τα δείγματα γραφής του τα έχει δείξει .

  • λαέρτης avatar
   λαέρτης @ Diamond Angel 22/12/2015 14:16:59

   Δε στηρίζουμε μητσοτάκη, στηρίζουμε Γεωργιάδη . Στηρίζουμε ενδυνάμωση της στήριξης του πατριωτικού λόγου

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Diamond Angel 22/12/2015 18:55:58

   Αποδείχθηκε ότι ήμασταν μια μικρή μειοψηφία όσοι σκεφτόμασταν έτσι.

   • λαέρτης avatar
    λαέρτης @ Διογένης 23/12/2015 00:08:12

    Δεν είμαι σίγουρος. Το ρεύμα υπέρ ΑΓ είναι πολύ μεγαλύτερο και κυρίως ήταν αυτο που πήγε κόντρα απέναντι σε όλα: συμφέροντα, προκαταλήψεις, αντίδραση τόσο μέσα από ΝΔ όσο κι απέξω. Ήταν ψήφος ασυμβίβαστη και ψήφος ευθύνης που δεν μασάει από τις γνώμες των άλλων. Κι είναι πολλοί που πιστεύουν τα ίδια αλλά ακόμα δεν έχουν τα κότσια.
    Όσο για τους εθελοντές δεν θέλω να πω τίποτα γιατί πολύ απλά ήταν ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ. ο νοών νοείτω.

 5. Παράξενος avatar
  Παράξενος 22/12/2015 13:29:48

  Ευκαιρία στο 2ο γύρο να διορθώσουν το σφάλμα και να βγάλουν Κυριάκο, μια και ειναι καλύτερος του Μεϊμαράκη.

 6. Sea Loyalty avatar
  Sea Loyalty 22/12/2015 14:07:34

  Είναι πασιφανές ότι " οδηγούν " τα πράγματα σε ένα πολιτικό "ζελέ", οι διαφοροποιήσεις μεταξύ των κομμάτων να είναι ελάχιστες πλέον, τι κεντροδεξιά, τι κεντροαριστερά μία από τα ίδια και νάσου και δυό τρία κόμματα δορυφόροι του ενός και του άλλου για να επιτυγχάνεται η σχετική συγκόλληση για την συγκρότηση κυβερνήσεων και για να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Και φτάνουμε να αναρωτιώμαστε αν αξίζει τον κόπο να ενδιαφέρεται κάποιος για το κόμμα στο οποίο πίστευε και ακόμη περισσότερο αν έχει νόημα να προσέρχεται να ψηφίσει είτε στις κομματικές εκλογές είτε στις εθνικές, αφού αυτό δεν οδηγεί πουθενά και βρίσκεται μπροστά σε ένα τεράστιο αχταρμά. Στο πολύ κοντινό μέλλον, στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα το κυρίαρχο πολιτικό κόμμα θα είναι η αποχή από τις εκλογικές διαδικασίες, οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι το χάσμα διαρκώς διευρύνεται μεταξύ των κυβερνήσεών τους και των αναγκών τους αλλά και της εφαρμοζομένης δημοκρατίας που μόνο ως λεζάντα έχει πλέον αξία.

 7. Παράξενος avatar
  Παράξενος 22/12/2015 15:45:44

  Να διορθώσουν μερικώς το σφάλμα θέλω να πω (από την άποψη ότι έβγαλαν πρώτο τον Μεϊμαράκη). Δεν εννοώ ότι ο Μητσοτάκης είναι σαν τον Άδωνι.

 8. Ελενα Κανελλοπούλου avatar
  Ελενα Κανελλοπούλου 22/12/2015 17:35:49

  Καλό θα είναι με ψυχραιμία να γίνει μια ανάλυση των αποτελεσμάτων ανά περιοχή .Με μια πρόχειρη ματιά η επαρχία υπερψήφισε Μεϊμαράκη . Τα αποτελέσματα του εξωτερικού και της Αθήνας δίνουν μία εντελώς διαφορετική εικόνα. Τα δημογραφικά στοιχεία του κοινού σε όλες τις περιπτώσεις φοβάμαι ότι είναι παρόμοια .Μεγάλες ηλικίες . Διαφορές πρέπει να υπάρχουν σε κοινωνικο-οικονομικό και μορφωτικό προφίλ .Ανάλογα με τα ευρήματα θα πρέπει να χαραχθεί η κατάλληλη στρατηγική προσέγγισης αυτών των ομάδων από κάθε ενδιαφερόμενο

 9. Διογένης avatar
  Διογένης 22/12/2015 18:40:27

  Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα και δυστυχώς είναι άσχημα επειδή είμαστε είμαστε χάλια λαός.

  Δεν με ενοχλεί τόσο η υπερψήφιση Μεϊμαράκη, όσο με ενοχλεί το υπερβολικά χαμηλό ποσοστό του Άδωνι.

  Κακά τα ψέματα, ο Άδωνις δεν ήταν ο ελκυστικός εξωτερικά υποψήφιος που θα έκαμνε τον κόσμο να πάει να τον ψηφίσει. Όποιος τον ψήφιζε, θα έπρεπε να τον ψηφίσει επειδή θα αναγνώριζε σε αυτόν ένα, δύο, τρία, πέντε, πενήντα θετικά. Και ακόμη παραπάνω.

  Το πρόβλημα όμως ξεκινάει από τη στιγμή που ο Έλληνας μένει στην επιφένεια.

  Μου διηγιόταν χθες φίλος μου νεαρής ηλικίας, από τους (μάλλον) λίγους που πήγαν να ψηφίσουν, ότι το βράδυ της Κυριακής ήταν σε παρέα έξι συνολικά ομοϊδεατών. Από τους έξι μόνον οι τέσσερις είχαν πάει να ψηφίσουν, εκ των οποίων οι τρεις Μεϊμαράκη και ο φίλος μου Άδωνι. Όταν τους είπε ότι ψήφισε Άδωνι, μόνον που δεν του επιτέθηκαν. "Από πού κι ως πού", ήταν το μόνο "επιχείρημα". Δεν ήταν δύσκολο να βρει πενήντα επιχειρήματα στο φίλο μου. Όταν τους ρώτησε, γιατί ψήφισαν αυτοί Μεϊμαράκη, η μόνη απάντηση που είχαν και αυτή με δυσκολία ήταν ότι Μεϊμεράκη είχαν ψηφίσει και οι... γονείς τους!

  Καμία συναίσθηση ευθύνης της ψήφου, καμία συνειδητοποίηση ότι από την ψήφο τους κρίνεται το μέλλον. Δεν το έχουμε μάθει, δεν μας ενδιαφέρει. Έχουμε μάθει να μην σκεφτόμαστε.

  Αυτή η "μη σκέψη" αντικατοπτρίζεται και στον τρόπο σκέψης του Καραμανλή.

  Προσέξτε σε τι φάση είναι ο Καραμανλής αυτή τη στιγμή. Παραμένει ο πλέον δημοφιλής στην κομματική ΝΔ και, άρα, "ιδιοκτήτης". Και τι κάνει, πώς εξαργυρώνει τη δημοφιλία του; Σπεύδει να... στηρίξει Τσίπρα!

  Ο κάθε νοήμων αντιλαμβάνεται οτι αυτη δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου. Η βουβή οργή του Σαμαρά κατά των καραμανλικών στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του γίνεται ξαφνικά αρκούντως εύγλωττη και μας λέει ότι ο Καραμανλής δεν ξύπνησε στις 26 Ιανουαρίου και αποφάσισε να στηρίξει Τσίπρα. Δυστυχώς... Από την άλλη, τα γραμμάτια που έχει υπογράψει στον Τσίπρα και η από κοινού υπονόμευση του Σαμαρά και της κυβέρνησης σωτηρίας της χώρας στη διάρκεια των ετών 2012-2014, τον έχουν πια δεσμεύσει. Δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.

  Πολλοί αναρωτιούνται: Μα μήπως αυτά είναι ράδιο-αρβύλα; Μήπως είναι διαρροές του Αντώναρου, που δεν τις εγκρίνει ο Καραμανλής;

  Αστεία πράγματα. Καταρχάς ο Αντώναρος ξημεροβραδιάζεται στο γραφείο του Καραμανλή στην Παναγή Κυριακού. Αν δεν θέλεις να μιλάει κάποιος για λογαρασμό σου, δεν του δίνεις τα κλειδιά του γραφείου σου να τον βλέπει πρώτη μούρη ο καθένας που περνάει. Τόσα χρόνια θα είχε στοιχειώδη νοημοσύνη να πει "επ, άντε βούλωστο γιατι με εκθέτεις με αυτά που λες". Κι όμως, συνεχίζει ακάθεκτος, πάντοτε μέσα από τα γραφεία της Παναγή Κυριακού - όταν βέβαια βρίσκεται στην Ελλάδα.

  Απλώς ο πονηρός Καραμανλής βάζει τον Αντώναρο να τα λέει, ούτως ώστε άμα δει ότι κάτι δεν πάει καλά, να μπορεί να διαρρέει μετά "την οργή του" για τα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και τον εμπλέκουν, τα άτιμα. Θυμάμαι τώρα σαν να ήταν χθες τον Καραμανλή να λέει on camera ότι "ως περήφανος Μακεδόνας" δεν τον ενοχλεί που είχε έρθει στην Κέρκυρα το αεροπλάνο του πρωθυπουργού των Σκοπίων με τα διακριτικά "Δημοκρατία της Μακεδονία" για την διάσκεψη του ΟΑΣΕ, που η Ελλάδα είχε τότε την προεδρία. Όταν ξεσηκώθηκαν και οι πέτρες, άρχισε να "διαρρέει" από εδώ και από εκεί την οργή του κατά της... Ντόρας (τότε ΥπΕξ), η οποία και τάχα μόνον έφταιγε. Βρε "περήφανε Μακεδόνα", να μην τα είχες πει on camera, να σε πιστέψουμε. Αλλά εσύ τα είπες on camera! Ποια "οργή" και κουραφέξαλα; Φαίνεται ότι από τότε δεν άλλαξε τίποτε και ο Κωστάκης ξέρει καλά ότι, αφού ζει σε χώρα σανοφάγων, μπορεί να ταΐσει άνετα όσο σανό θέλει.

  Και ενώ πολλοί στη ΝΔ δηλώνουν "καραμανλικοί" βλέπουμε να έχουν μαζευτεί γύρω του άνθρωποι τύπου Αντώναρου, Στυλιανίδη (που τον προόριζε για... πρόεδρο της ΝΔ, αλλά τι κρίμα βρε παιδί μου, απέτυχε να βγει βουλευτής), Παυλόπουλου (που τον αποκατέστησε για τα καλά ο Αλέξης), Ρουσόπουλου και άλλων τέτοιων, που δεν έχουν την παραμικρή επαφή με το σήμερα και τις αγωνίες της παράταξης.

  Στην ουσία ο Καραμανλής έχει ξεκόψει προ πολλού με το σήμερα της παράταξης. Ήδη την επομένη της ήττας του 2009, ο Καραμανλής που ψέλλιζε "συναίνεση" στις άναρθρες κραυγές του ΓΑΠ περί δηθεν καταστροφής της χώρας από τον ίδιο (τον Καραμανλή) δεν ήξερε πού πήγαιναν τα τέσσερα. Στήριξε αναγκαστικά τον Σαμαρά για την αρχηγία για να μην του φάει το κόμμα η Ντόρα, αλλά και με τον Σαμαρά δεν εννοούσε να είναι ο τελευταίος κάτι περισσότερο από τοποτηρητής του, κατά πώς φαίνεται. Έλα μου ντε όμως που ο Σαμαράς ήταν για περισσότερα και παραλίγο να έφτανε με το τρύπιο και πανταχόθεν βαλλόμενο σαπιοκάραβο στη στεριά, μέσα από τη μεγαλύτερη τρικυμία που βίωσε ποτέ σε οικονομικό επίπεδο αυτός ο τόπος! Το "οχι" Σαμαρά στο μνημόνιο, η φιλομνημονιακή μεταστροφή, το 18,8% του Μαΐου 2012, το 29,6% του Ιουνίου 2012, η δυομισαετία Σαμαρά που παρολίγο να αλλάξει ολοκληρωτικά τη χώρα, η έλευση στην εξουσία της πιο πούρας μορφής λαϊκισμού που έχει δει η Ευρώπη τουλάχιστον μεταπολεμικά και, κυρίως, το καταστροφικό δημοψήφισμα που άλλαξε το πολιτικό χάρτη της χώρας, όλα αυτά μετάλλαξαν οριστικά τη ΝΔ. Και ο Καραμανλής αυτό ΔΕΝ το έχει καταλάβει.

  Στην ουσία η ΝΔ είναι τώρα πια το συνοθύλευμα του αστικού κόσμου, ό,τι έχει απομένει από τους προκομμένους ανθρώπους που βλέπουν στον Τσίπρα την καταστροφή της Ελλάδας, ο πυρήνας των ανθρώπων που εκτίμησαν και αντιλήφθηκαν τα θετικά της διακυβέρνησης Σαμαρά και η συναντίληψη όσων σήμερα αντιτίθενται στον Τσίπρειο λαϊκισμό. ΑΥΤΗ η ΝΔ δεν έχει καμία σχέση με τη ΝΔ του 2004, του 2007, ακόμη και του 2009. Αυτή η ΝΔ είναι κάτι άλλο. Και δεν έχει καμία σχέση με τη ΝΔ που εγκατέλειψε ο Καραμανλής το 2009.

  Πηγαίνοντας λοιπόν σιγά σιγά προς τον Τσίπρα, ο Καραμανλής χάνει αυτή τη ΝΔ, διότι δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι σταδιακά απονομιμοποιείται από φορέας της και "ιδιοκτήτης" της. Είναι προφανές ότι ο ίδιος δεν το καταλαβαίνει και είναι ακόμη πιο προφανές ότι δεν είναι σε θέση να το καταλάβει, διότι η πορεία του είναι προδιαγεγραμμένη εδώ και πολύ καιρό. Όχι από τον Ιούλιο, όπως μας λέει (σωστά) το άρθρο, όχι από τον Ιανουάριο, αλλά πολύ πίσω, από τότε κιόλας που φάνηκε ότι ο Σαμαράς θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά.

  Όλη η ιστορία συνοψίζεται στο σταμάτημα της ανάκαμψης της χώρας, το οποίο ασφαλώς και δεν θα πιστωνόταν στον Καραμανλή, αλλά θα πιστωνόταν στον Σαμαρά ή σε όποιον τέλος πάντων το πετύχαινε. Έτυχε εδώ να είναι ο Σαμαράς. Ε, αυτό δεν βόλευε τον Καραμανλή. Η ανίερη συμμαχία του Καραμανλή δεν είναι εναντίον του Σαμαρά (αυτό είναι το λιγότερο), αλλά εναντίον της χώρας, και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα.

  Η παρά φύσει συμμαχία Καραμανλή-Τσίπρα δεν είναι τίποτε άλλο παρά το επιστέγασμα σοσιαλιστικοποίησης σαράντα ενός χρόνων μεταπολίτευσης. Οι προσπάθειες του γέρου Καραμανλή αρχικά να φέρει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, στη συνέχεια ο ΚΚ ο β΄ να "σέβεται και να τιμά τους αγώνες της αριστεράς" (για να διαμελίσει, υποδουλώσει κλπ. τη χώρα), ήρθαν κι έδεσαν με την παρα φύσει στήριξη Τσίπρα από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε αξιωματική αντιπολίτευση τον Ιούνιο του 2012.

  Οι ψηφοφόροι της ΝΔ ένας-ένας ανακαλύπτουν έντρομοι τι έχει κάνει ο Καραμανλής και ο Καραμανλισμός. Ίσα-ίσα που προλαβαίνει να εκλέξει τον Μεϊμαράκη προτού να τον πάρουν χαμπάρι.

  Αλλά αν εκλεγεί τελικά ο Μεϊμαράκης, η αποδόμηση και η διάλυση της ΝΔ θα είναι τόσο ταχεία, που ούτε θα το καταλάβει ο τελευταίος επίγονος του καραμανλισμού. Θα είναι ακόμη πιο γοργή από του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2010-2011.

  Προσωπικά βρίσκομαι σε δίλημμα. Από τη μια δεν μου αρέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν μου αρέσει που είναι Μητσοτάκης, δεν μου αρέσει που είναι ένα φτιαχτό δημιούργημα κάποιων συμβούλων, δεν μου αρέσει που τον ψήφισαν όσοι θα ψήφιζαν Άδωνι αν ο Άδωνις ήταν λίγο πιο καθώς πρέπει εμφανισιακά. Δεν μου αρέσει να εκλέγεται στον δεύτερο γύριο κάποιος που πιθήκισε πλήρως τον πολιτικό λόγο του Άδωνι, και για να προσποιείται τον κεντρώο και τον "διαφορετικό" από τον "ακροδεξιό" Άδωνι, παίρνει ανοικτή θέση υπέρ του συμφώνου συμβίωσης ομοφυλοφίλων. Διότι δεν πιστεύω ότι αυτή είναι η ειλικρινής του θέση, παρά μια προσπάθεια πιθηκισμού πολιτικά φιλελεύθερων (ψευτοφιλελεύθερων-ελευθεριακών, θα έλεγα) θέσεων.

  Ωστόσο αυτή τη στιγμή το επείγον μοιάζει να είναι να σωθεί η χώρα από τον καραμανλισμό-τσιπρισμό. Ο Τσίπρας είναι η υπέρτατη πολιτική έκφραση των αμαρτημάτων της μεταπολίτευσης και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ αγαπητοί μου ότι όλα τα σόγια και τα τζάκια της μεταπολίτευσης έχουν συνασπισθεί υπέρ αυτού. Από τον ΓΑΠ μέχρι τον Καραμανλή και τη Ντόρα, σύσσωμη η μεταπολίτευση στηρίζει Τσίπρα. Και ο Κυριάκος θα στήριζε, αλλά, είπαμε, πήγε εγκαίρως και πιθήκησε τον πολιτικό λόγο του Άδωνι, οπότε εγκατέλειψε γρήγορα αυτά που έλεγε περί στηρίξεως.

  Ποιοι μένουμε λοιπόν απέναντι; Οι 40-50 χιλιάδες που ψηφίσαμε Άδωνι; Εμείς οι λίγοι είμαστε η ελπίδα αυτής της χώρας; Και τι θα απογίνει η χώρα αν, έστω, αύριο εκλεγεί ο Κυριάκος και υπερασπιστεί στοιχειωδώς αυτά που θέλουμε να υπερασπιστεί; Θα επέλθει αποτελεσματική αντίσταση στον Τσίρπα; Θα πάρει λιγότερους βουλευτές μαζί του ο Καραμανλής για να σηκωθεί και να φύγει; Πόσοι θα στηρίξουν Τσίπρα αν θα είναι ο Μεϊμαράκης πρόεδρος και πόσοι αν θα είναι ο Κυριάκος; Θα αλλάξει κάτι αν θα είναι ο ένας και αν θα είναι ο άλλος; Θα μπορέσει η κεντροδεξιά, ως παράταξη πια του αστικού αναχώματος στη λαίλαπα του Τσίπρα, να αντιτάξει αντίσταση, πολιτική αντίσταση σε αυτό που φέρνει ο "μεγάλος πειρασμός" της συγκυβέρνησης με τον Τσίπρα;

  Ειλικρινά, δεν ξερω ποιος μπορεί να απαντήσει αυτά τα ερωτήματα. Διασθαντικά πιστεύω ότι, όσο και να στηρίξουμε τον Κυριάκο, στο τέλος θα εκλεγεί ο Μεϊμαράκης. Εύχομαι να βγω ψεύτης, από την άλλη θα ήθελα να μπορούσαμε να είχαμε ένα life simulation (προσομοιωτή της... ζωής!) και να ξέραμε τι θα γίνει και στη μια και στην άλλη εκδοχή. Αυτό που ξέρω, όμως, είναι ότι στο τέλος, όσο και να στηρίξουν τον Τσίπρα, όλοι αυτοί θα καταποντιστούν στην πολιτική εξαφάνιση μαζί με τον Τσίπρα. Εξευτελισμένοι από την άκρατη πολιτική ανηθικότητα και προδοσία, ναι, προδοσία, να στηρίξουν τον ολετήρα Τσίπρα μην τυχόν και τους φάει ένας Σαμαράς την παράταξη και τη χώρα.

  Ας μην έχουμε καμιά αμφιβολία, ο Καραμανλής είτε έτσι, είτε αλλιώς θα στηρίξει Τσίπρα. Χρειάζεται φυσικά τη σφραγίδα ΝΔ για να το κάνει πιο αποτελεσματικά - γι' αυτό και έχει δώσει τα ρέστα του υπέρ του Μεϊμαράκη. Αυτός είναι και ο καλύτερος λόγος για να προσπαθήσουμε να μην πάρει τη ΝΔ ο Μεϊμαράκης. Για να δυσκολέψουμε την ολοκλήρωση της προδοσίας του και να τον εξευτελίσουμε στα μάτια των ίδιων του των οπαδών. Όχι ότι και με τον Μεϊμαράκη θα είναι διαφορετικά. Πάλι θα εξευτελιστεί. Και πάλι κι εκεί θα λειτουργήσουν αυτόματα οι εξυγιαντικές δυνάμεις της κοινωνίας.

  Πάντως έχουμε υποχρέωση να δώσουμε κάθε μάχη που μπορούμε να δώσουμε χωρίς να εμφαίνεται σε πρώτο πλάνο κάποια επιπλέον εμφανής δυσχέρανση της θέσης μας εάν τη δώσουμε. Απλώς, πλέον, για την περίπτωση που τη χάσουμε και πάλι, είμαστε πια υποχρεωμένοι να έχουμε έτοιμο το Plan B.

  Όχι για τους εαυτούς μας. Για την Ελλάδα.

  Κι ας είμαστε στην αρχή ούτε καν οι 40-50 χιλιάδες του Άδωνι...

 10. Ελενα Κανελλοπούλου avatar
  Ελενα Κανελλοπούλου 22/12/2015 21:15:33

  Εγώ το δήλωσα ήδη από εχθές θα ψηφίσω Κυριάκο , όχι γιατί πιστεύω σ' αυτόν αλλά γιατί θεωρώ ότι ο Μεϊμαράκης είναι απολύτως ελεγχόμενος από τον ΚΚ και θέλω να ξεμπερδεύουμε με τον Καραμανλισμό . Αργότερα έρχεται η σειρά και της δυναστείας Μητσοτάκη .First we take Manhattan then we take Berlin ...που τραγουδάει και ο Kohen

 11. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 22/12/2015 22:48:46

  @ Διογένης

  Ο Καραμανλής δεν έγινε έτσι τελευταία.Αυτός ήταν από την αρχή,από το 1997 που ανέλαβε.Η πρώτη διάσπαση της ΝΔ έγινε το 2000 από τον Καρατζαφέρη επειδή αρνήθηκε να ασχοληθεί με τις καταγγελίες ότι ο Σημίτης έφερε αεροπορικώς ψηφοφόρους από τη Ρωσία για να νοθεύσει τις εκλογές που κρίθηκαν στον πόντο.Αυτός ήταν ο λόγος δημιουργίας του ΛΑΟΣ από τον καχύποπτο και συνωμοσιολόγο Καρατζαφέρη.Καμμιά φορά οι συνωμοσιολόγοι διακρίνουν πρώτοι από τη φύση τους τις πραγματικές συνωμοσίες.
  Το 2004 όταν ανέλαβε άρχισε αμέσως τις εξυπηρετήσεις στην αριστερά.Κανείς δεν μίλησε ούτε για τις εκδρομές στον Αη - Στράτη,ούτε για το νόμο αποκατάστασης και συνταξιοδότησης των ανταρτων του 46-49,ούτε για την καταψήφιση από τη ΝΔ του ψηφίσματος της ΕΕ για τα εγκλήματα του σταλινισμού επειδή όλοι θέλουν την εθνική συμφιλίωση και τα θεώρησαν κινήσεις λήθης του παρελθόντος.
  Αλλά το μενού περιλάμβανε και παρόν : η δράση των αριστεριστών και αναρχικών που είχε μηδενισθεί λόγω Ολυμπιακών Αγώνων άρχισε να αναπτύσσεται συνέχεια επί πρωθυπουργίας του χωρίς αντίδραση,κατόπιν εντολών του.Η αφροασιατική μετανάστευση άρχισε να γιγαντώνεται επί των ημερών του και ο γνωστός Παυλόπουλος καλωσόριζε όσους μας προτίμησαν ενώ έψεγε και τον Σαρκοζύ για αντιμεταναστευτικές δηλώσεις.
  Πριν από το Δεκέμβριο 2008 είχαν προηγηθεί πολλά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια με καταστροφές,διαδήλωση μωαμεθανών για το σκισμένο κοράνι,επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα κλπ.Ο Καραμανλής σε όλα αυτά που ανεχόταν ή και έδινε ο ίδιος το πράσινο φως στον σύριζα να προχωρήσει αντιδρούσε όπως πάντα δια της σιωπής και με διάδοση υπόγειων φημών για ανάμιξη Αμερικανών.Καλούμεθα να πιστέψουμε ότι οι Αμερικανοί που μια ζωή φωνάζουν για την τρομοκρατία στην Ελλάδα λόγω 17Ν δεν τον άφηναν να κλείσει τη βίλα Αμαλίας,ορμητήριο κουκουλοφόρων που την έκλεισε ο Δένδιας με εντολή Σαμαρά μέσα σε μια μέρα.Όποιος ήθελε να το πιστέψει,το πίστευε.
  Αυτή τη στιγμή με τον Τσίπρα απλώς επαναλαμβάνεται η καραμανλική πολιτική και στο θέμα άκρα αριστερά και αναρχία και λαθρομετανάστευση.Στην οικονομία βέβαια δεν μπορεί να επαναληφθεί γιατί λεφτά δεν υπάρχουν ούτε και θα υπάρξουν.
  Ο Σαμαράς σε κάποιο σημείο κατάλαβε με ποιόν έχει να κάνει αλλά δεν μπορούσε να κάνει πολλά.Τώρα όλα τα πρωτοπαλίκαρα της διάλυσης και της χρεωκοπίας ανακάλυψαν πάλι τον μπαμπούλα του νεοφιλελευθερισμού.Λες και το μνημόνιο του νεοφιλελευθερισμού το έφερε κάτι άλλο από τη χρεωκοπία.

 12. λαέρτης avatar
  λαέρτης 23/12/2015 00:24:27

  Άντε να τελειώνουμε με τα αποτελέσματα γιατί είναι τόσο ανίκανοι ή διαβρωμένοι αυτοί που διαχειρίζονται σήμερα τα της ΝΔ που αποδομούν την εικόνα που δημιούργησε ο κόσμος της.
  Ίσως είναι η καλύτερη απόδειξη γιατί πρέπει να πάρουν πόδι...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.