Χωρίς «δεξιά» συνιστώσα ο Τσίπρας
03/06/2017 14:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χωρίς «δεξιά» συνιστώσα ο Τσίπρας

Όλα τα σενάρια που ακούγονται για το ελληνικό χρέος είναι από λίγο έως πολύ αρνητικά για την Ελλάδα. Η ίδια η κυβέρνηση μπορεί να μιλά για καθαρή λύση αλλά προετοιμάζεται για μια ακόμη επώδυνη συμφωνία. Είτε πρόκειται για νέο μνημόνιο χρέους είτε για μια μεσοβέζικη λύση που δεν θα λύνει το πρόβλημα, η Ελλάδα είναι χαμένη και την αποκλειστική ευθύνη την έχει η κυβέρνηση. Η οποία και θα κριθεί όποτε κι αν γίνουν εκλογές.

Αλλά για μια στιγμή. Ποιος είναι κυβέρνηση; Ποιος έχει φτιάξει αυτό το έκτρωμα που μας κυβερνά και σε ποιους πρέπει να αποδοθούν ευθύνες; Έχουμε ή όχι συγκυβέρνηση; Και ο Τσίπρας με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο Καμμένος με τους δικούς του ψεκασμένους δεν θα έχουν την ευθύνη μιας νέας παταγώδους αποτυχίας;

Το λέμε αυτό διότι τις τελευταίες ημέρες, κι όσο πλησιάζει η σφαλιάρα στο σβέρκο, ο Καμμένος και πολλοί βουλευτές του και στελέχη του έχουν εξαφανιστεί. Ή μιλάνε περί ανέμων και υδάτων.

Ο υπουργός Άμυνας παρίσταται μόνο στα απολύτως απαραίτητα, πήγε στην κηδεία του Μητσοτάκη, θυμήθηκε να βρίσει τον Σαμαρά που τον έκανε άνθρωπο, μας θύμισε πόσο… Καραμανλικός είναι (τώρα στα δύσκολα). Αλλά για την ταμπακιέρα… τουμπεκί. Κουβέντα για τις διαπραγματεύσεις, ούτε μια φορά δεν έχει βγει να μιλήσει και να μπει στο κάδρο, να αναλάβει την ευθύνη αφού συγκυβερνά.

Βουλευτές μοιραίοι κι άβουλοι που τώρα την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια επειδή αντιλαμβάνονται ότι έρχεται καταιγίδα. Κρύβονται πίσω από τον Τσίπρα για να φάει αυτός το ανάθεμα και να διασωθούν. Έτσι δεν κάνει μια ζωή ο Καμμένος; Αλλά να του θυμήσουμε το σπασμένο χέρι του μικρού Αλέξη που θα τον βοηθούσε ο καλός δεξιός που ξέρει από αυτά;

Κουβέντα, όλοι έχουν λουφάξει και δεν μιλάνε, παρά μόνο όταν τους συμφέρει. Άλλωστε ο ακομβίωτος στρατηγός βλέπει στις δημοσκοπήσεις ότι τον παίρνει και τον σηκώνει οπότε τι του απέμεινε; Να αποστασιοποιηθεί από την πλέον άχρηστη κυβέρνηση και να προσεγγίσει το καραμανλικό στρατόπεδο. Μας προκαλούν αηδία όλα αυτά τα παιχνίδια.