Χλιαρή αντίδραση από τη ΝΔ για το σκάνδαλο Καλογρίτσα
25/02/2017 19:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χλιαρή αντίδραση από τη ΝΔ για το σκάνδαλο Καλογρίτσα

Μια περίεργη σιωπή πάνω από την οδό Πειραιώς. Η αποκάλυψη για την έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος σχετικά με τα δάνεια που έδινε η Attica Bank την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι δεν ήταν τόσο σημαντικό, όσο σημαντική η αλλαγή τομεάρχη αγροτικής πολιτικής.

Κι έπρεπε να περάσουν αρκετές ώρες μέχρι να βγάλουν μια ανακοίνωση. Τόσο καλά αντανακλαστικά έχουν;

Κανονικά, αν δεν υπήρχαν κάποιες ενοχές που εμείς δεν ξέρουμε, η ΝΔ θα έπρεπε να τινάξει το πολιτικό σύστημα στον αέρα. Τι τριήμερα και Απόκριες, η αξιωματική αντιπολίτευση θα έπρεπε τώρα να αναγάγει σε μείζον το θέμα του πορίσματος για την Αττικής.

Άλλωστε, πριν από μερικές ημέρες το Antinews είχε αποκαλύψει τι πρόκειται να γίνει. Αλλά η ΝΔ στον ύπνο της.

Αντί να βγει ο ίδιος ο Μητσοτάκης και να πει γιατί έπαιρνε δάνεια ο Καλογρίτσας, ποιοι έδιναν εντολές για να τα παίρνει και τι έχει να πει η κυβέρνηση για την αριστερή διαπλοκή, όλα χαλαρά.

Αντί οι τομεάρχες και οι βουλευτές να έβγαζαν τις μάσκες των καρνάβαλων και να έκαναν σημαία τους τη διαπλοκή της κυβέρνησης και συγκεκριμένων υπουργών με τον κόκκινο εργολάβο τι κάνουν; Απολύτως τίποτε. Ασχολούνται μόνο με τη διαπραγμάτευση και τα ψέματα με τα αντίμετρα. Όχι ότι δεν είναι σοβαρά αλλά δεν τους απασχολεί όλο αυτό που συμβαίνει;

Η ανακοίνωση ήρθε επιτέλους μετά από ώρες και λέει:

Σε ανακοίνωση του Γραφείο Τύπου του κόμματος τονίζεται πως οι μάσκες έπεσαν καθώς «η Τράπεζα Αττικής, ο διαγωνισμός - παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες και η κατάτμηση δημοσίων έργων που καταλήγουν στον εκλεκτό εργολάβο του Μεγάρου Μαξίμου, αποτελούν το "τρίγωνο της διαπλοκής" που έχτισε η κυβέρνηση».

Η ΝΔ επισημαίνει πως είχε από καιρό καταγγείλει τη μεθόδευση, όπως λέει χαρακτηριστικά, που σήμερα αποκαλύπτεται από τη μηνυτήρια αναφορά της Τράπεζας της Ελλάδος, τονίζοντας πως η ώρα της αλήθειας για τους κ. Τσίπρα, Παππά και Σπίρτζη έφτασε. «Κανείς δεν ξεχνά τα δανεικά βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα και τα προνομιακά δάνεια που χορήγησε στις εταιρίες του η Τράπεζα Αττικής. Με τελικό στόχο να μπορέσει ο κ. Παππάς να στήσει το δικό του μιντιακό σύστημα και ο κ. Σπίρτζης να του αναθέτει τη μια εργολαβία μετά την άλλη. Και όλα αυτά με τη στήριξη του πρωθυπουργού. Τώρα το λόγο έχει η Δικαιοσύνη που θα εξετάσει όλες τις σκοτεινές πτυχές αυτού του πρωτοφανούς πολιτικού - οικονομικού σκανδάλου», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για συμψηφισμό. Αν φοβούνται στη ΝΔ κάτι και δεν εξεγείρονται για τις αποκαλύψεις αυτές. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι η αντιπολίτευση γίνεται σε όλα τα μέτωπα και με οποιοδήποτε κόστος. Ακόμη κι αν υπάρχουν σκοτεινές υποθέσεις που πρέπει να βγουν. Είναι η ώρα που η Νέα Δημοκρατία δεν πρέπει να κρύβεται. Πρέπει να κάνει ανένδοτο, όσο οι εκλογές απομακρύνονται. Εκτός κι αν η θεωρία των πρόωρων εκλογών τους εξάντλησε και πλέον έχουν κουραστεί να ασχολούνται και με τα σοβαρά.

Η διαπλοκή Καλογρίτσα - κυβέρνησης θα μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση. Εδώ ο Καραμανλή έπεσε επειδή είχε γκόμενα ο Ζαχόπουλος και δεν θα πέσει ο Τσίπρας και η παρέα των μηχανικών που έστησαν το πάρτι στην Αττικής;

Να μας συμπαθούν στη ΝΔ αλλά είναι καιρός να καταλάβουν τι είναι σοβαρό και τι ανόητο. Με τι πρέπει να ασχολούνται και ποια θέμα να αφήσουν στην άκρη.