Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
30/09/2019 20:00
Του Strange Attractor
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υποθετικά μιλώντας…

Ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία ξεκίνησε το 2011 (άσχετα αν οι συριζαίοι νόμιζαν ότι ξεκίνησε το ’15).

Η πείνα και η ένδεια στην βόρεια και υποσαχάρια Αφρική είναι διαχρονική.

Επί του ανάλγητου Σαμαρά είχαμε μπόλικους πρόσφυγες πολέμου, όπως και οικονομικούς μετανάστες…

Το λιμενικό όμως τους απέτρεπε, με μεθόδους όπως π.χ. ο «παφλασμός», κλπ.

Όσοι έφταναν στα παράλια καταγράφονταν και κατέληγαν περιορισμένοι σε ελεγχόμενα «κλειστά» κέντρα φιλοξενίας, με αποτέλεσμα οι συριζαίοι και οι λοιποί επαγγελματίες αλληλέγγυοι να ανεβαίνουν καθημερινά στα κάγκελα και να κατακεραυνώνουν τον φασίστα Σαμαρά που τους έσβηνε τα αιρκοντίσια τα μεσημέρια (έτσι μας έλεγαν)…

Τον Ιανουάριο του ’15 ανέλαβε ο Σύριζα. Με υπουργό Προστασίας του Πολίτη τον καθηγητή εγκληματολογίας (πρώην πασόκο, κλασικά) κ. Πανούση ( ο οποίος λίγους μήνες μετά παραιτήθηκε καταγγέλλοντας τα συντρόφια του).

Η πρώτη δουλειά του οποίου ήταν να μαζέψει τις κάμερες και να σπεύσει στην Αμυγδαλέζα και αλλού, και να ανοίξει τις πύλες, αμολώντας χύμα στο κύμα χιλιάδες άνεργους, αγριεμένους και απελπισμένους άνδρες, με αποτέλεσμα να αυξηθεί κατακόρυφα η εγκληματικότητα.

Σαν να έκανε ένα κοινωνιολογικό επιστημονικό πείραμα δηλαδή, όσον αφορά στο θέριεμα της εγκληματικότητας.

Και με τη συνδρομή του έτερου «καθηγητή» κ. Παρασκευόπουλου, ο οποίος επίσης άνοιξε τις πύλες… των φυλακών αυτή τη φορά.

Τότε, όταν κάποιος μιλούσε για τον κίνδυνο της λαθρομετανάστευσης ήταν ακραίος ρατσιστής, φασίστας, και όλα τα υπόλοιπα τα οποία έχουν καραμέλα οι «ανθρωπιστές» επαγγελματίες αλληλέγγυοι.

Αγνοώντας ότι η ανησυχία είναι για την παραβατικότητα και όχι για τη φυλή.

Και Σουηδοί κατάξανθοι με γαλάζια μάτια να ήταν οι «πρόσφυγες», αν πεινάνε θα σε σφάξουν.

Με τον Σύριζα λοιπόν στην εξουσία, οι ροές αυξήθηκαν κατακόρυφα, οι ΜΚΟ έκαναν πάρτι, όπως πάρτι έκανε και ο κάθε επιτήδειος, πλουτίζοντας στην πλάτη των «προσφύγων πολέμου» (κυρίως από χώρες χωρίς πόλεμο, αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια).

Σήμερα, που η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, εκείνοι που αντιδρούν είναι σαφώς περισσότεροι, κι αυτό διότι δεν μπορείς να περπατήσεις στο κέντρο των μεγαλουπόλεων χωρίς να κινδυνεύεις να σε σφάξουν για ένα κινητό, είτε είσαι φασίστας είτε συριζαίος. Οι «πρόσφυγες πολέμου» από την Αλγερία και το Μαρόκο δεν κάνουν τέτοιες διακρίσεις. Οπότε σχεδόν ο καθένας μας έχει πλέον από μια ανάλογη εμπειρία, ή μια δυσάρεστη επαφή με τους «πρόσφυγες» ώστε να αρχίσει επιτέλους να προβληματίζεται.

Και έτσι, με την κυρά Τασία, τον Μουζάλα και τις ΜΚΟ, καταλήξαμε να έχουμε δεκάδες χιλιάδες (κάποιοι γνωρίζοντες μιλάνε για εκατοντάδες χιλιάδες) νεαρούς νταβραντισμένους, που δεν το έχουν σε τίποτα να σε σφάξουν στο γόνατο.

Και ερωτώ ο ποταπός: Ας υποθέσουμε ότι αύριο γίνεται ένα μπαμ με την φίλη και γείτονα Τουρκία. Δεν είναι κάτι το απίθανο, αφού καθημερινά ο Ερντογάν εξαπολύει απειλές.

Και κηρύσσεται γενική επιστράτευση, και όλοι οι στρατεύσιμοι Έλληνες πάνε στα σύνορα και στο «μέτωπο».

Ποιοι θα μείνουν πίσω να φυλάνε τα γυναικόπαιδα;

Οι γέροι και οι … νταβραντισμένοι μετανάστες που λέγαμε.

Και τι θα γίνει αν ως πιστοί Μουσουλμάνοι πάρουν εντολή κι αρχίσουν τα δικά τους; Στα μετόπισθεν;

Λειτουργώντας ως 5η φάλαγγα;

Ποιος θα σώσει τα γυναικόπαιδα και τους γέρους από τα χατζάρια τους;

Η αστυνομία; Τα ΜΑΤ; Ποιοι;

Αυτοί δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τους χούλιγκαν στα γήπεδα και τους μπαχαλάκηδες στα Εξάρχεια, θα τα βάλουν με τους αδίστακτους, πεινασμένους, φανατικούς Ισλαμιστές μαχαιροβγάλτες; Που ήδη είναι και πιο πολλοί από ολόκληρο το αστυνομικό σώμα.

Τον περασμένο Ιούλιο πάρα πολλοί, ακόμη και μη νεοδημοκράτες, ψήφισαν Κυριάκο για να βάλει μια τάξη και ένα τέλος στην ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση και την εγκληματικότητα που αυτή συνεπάγεται.

Δυστυχώς όμως αυτό δεν έγινε, και ο Κυριάκος δεν δείχνει καμία διάθεση να το κάνει. Δεν είναι Σαλβίνι.

Οπότε, έχουμε τον Κουμουτσάκο να συνεχίζει το όμορφο έργο του Μουζάλα, και το λιμενικό μας να βοηθάει την FRONTEX στην καταμέτρηση και διευκόλυνση των «προσφύγων», τους οποίους μετά αναλαμβάνουν οι φιλάνθρωποι των 200 και πάνω ΜΚΟ που δρουν στην μπανανία μας.

Με το κράτος να διοργανώνει συσκέψεις επί συσκέψεων για το φλέγον αυτό ζήτημα, και να καταλήγει στο ότι η λύση είναι να μεταφερθούν αρχικά 10.000 στην ενδοχώρα, όπου ενδοχώρα εννοούμε τα εδάφη πάνω από τη Λάρισα, και όπου θα αφομοιωθούν και θα ενσωματωθούν στις τοπικές κοινωνίες (χα χα χα) έτσι ώστε να αποσυμφορηθούν τα νησιά προκειμένου να είναι έτοιμα να δεχτούν νέες φουρνιές πεινασμένων.

Και με κάποιους να αρχίζουν να ασπάζονται παλιές θεωρίες συνωμοσίας, που θέλουν τη Μακεδονία πολυπολιτισμική, και κάθε άλλο παρά αμιγώς ελληνική…

Λέτε; Υποθετικά πάντα μιλάμε…

ΥΓ-Να δείτε που σε λίγο καιρό ο ΟΗΕ και δεν ξέρω ποιος άλλος θα μιλάει για μια νέα «μειονότητα» στην Ελλάδα που χρειάζεται προστασία, ή ακόμη και «ανεξαρτησία».

Υποθετικά πάντα μιλάμε…