Υποκρισία + Ακρισία = Αφασία
16/11/2015 17:36
Tου Θανάση Κ.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υποκρισία + Ακρισία = Αφασία

* Υποκρισία είναι να μιλάμε για τη λαθρομετανάστευση και να μην αναφερόμαστε καθόλου στους δουλεμπόρους, που στέλνουν κάθε μέρα εκατοντάδες δύσμοιρους να θαλασσοπνιγούν – πολλές φορές, μάλιστα, τους θαλασσοπνίγουν επίτηδες - για να καμφθούν οι αντιστάσεις των «απέναντι» και να αφήσουν τους επόμενους να περάσουν ανεμπόδιστοι!

* Υποκρισία είναι να μιλάμε για τις «ευθύνες» της Δύσης, της Ευρώπης, του Ιμπεριαλισμού γενικότερα, και να μη ακούμε ούτε λέξη για την Τουρκία, που αφήνει τους λαθρέμπορους να στέλνουν τους λαθρομετανάστες και τους πρόσφυγες κατά χιλιάδες κάθε μέρα, να πνίγονται έξω από τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου…

* Υποκρισία είναι να μιλάμε για το ΙΣΙΣ και τους τζιχαντιστές και να μην ακούμε λέξη για το ποιος τους χρηματοδοτεί. Ε, λοιπόν, το ΙΣΙΣ επιβιώνει γιατί μεταξύ άλλων πουλάει λαθραία πετρέλαιο στην Τουρκία! Πετρέλαιο από την περιοχή της Μοσούλης (του Ιράκ) που την κατέκτησε και το δίνει σε χαμηλή τιμή παράνομα. Οπότε το ίδιο το ΙΣΙΣ χρηματοδοτεί τα εγκλήματά του, τροφοδοτεί πλουσιοπάροχα του δολοφόνους του και επωφελείται και η ίδια η Τουρκία με φθηνό πετρέλαιο.

Ναι, και πολλά αραβικά κράτη του Κόλπου στηρίζουν οικονομικά το ΙΣΙΣ! Όμως, στην περίπτωση της Τουρκίας δεν πρόκειται απλώς για σκοτεινές «δωρεές» (που δύσκολα εξιχνιάζονται), αλλά για ανοιχτή οικονομική δοσοληψία με «χασάπηδες»! Θα μπορούσε να επιβληθεί διεθνές εμπάργκο σε βάρος του ΙΣΙΣ. Αλλά καμιά κουβέντα για τέτοιο διεθνές εμπάργκο. Αυτό κι αν είναι υποκρισία…

* Υποκρισία είναι, ακόμα, να μιλάμε για «ισλαμοφοβία», όταν οι τζιχαντιστές προβάλλουν και… «διαφημίζουν» δημόσιους αποκεφαλισμούς ομήρων στα εδάφη που κατέχουν και σπέρνουν το μαζικό θάνατο με τυφλά χτυπήματα στις πρωτεύουσες της Ευρώπης! Τα «παιδάκια» των άλλων που υποφέρουν τα λυπόμαστε. Για τα δικά μας παιδιά που τα σφάζουν σαν αρνιά, μέσα στις πόλεις μας, θα νοιαστεί κανείς;

Μετά την 11η Σεπτεμβρίου, οι Ευρωπαίοι (πλην Βρετανίας) και ιδιαίτερα η Γάλλοι ειρωνεύονταν τότε τους Αμερικανούς για την «υστερία που τους είχε πιάσει»! Σήμερα, οι ίδιοι οι Γάλλοι – και όλοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι – ένιωσαν το ίδιο αποτρόπαιο συναίσθημα της σφαγής μέσα στο σπίτι τους. Και αντέδρασαν άμεσα με το ίδιον τρόπο. Κατέβασαν το στρατό στους δρόμους και έστειλαν τα (λιγοστά) αεροπλάνα τους να βομβαρδίσουν τις βάσεις των σφαγέων στη μακρινή Συρία. Υποκρισία είναι να κρίνεις αυτόν που δοκιμάζεται, χωρίς να προσπαθείς να μπαίνεις στη θέση του.

Ναι ξέρω το αντεπιχείρημα: Κι οι βίαιες αντιδράσεις τι απέδωσαν; Έφεραν κι άλλο φαύλο κύκλο αίματος. Αυτό πια δεν είναι υποκρισία. Είναι ακρισία.

Πρώτον, διότι τα μέτρα μεγαλύτερης φύλαξης που πάρθηκαν μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2002 στις ΗΠΑ (και λίγο αργότερα γενικεύθηκαν, τουλάχιστον στις αερομεταφορές) απέτρεψαν την επανάληψη παρόμοιων αιματηρών περιστατικών.

Ο πολύς κόσμος θυμάται αυτά που έγιναν. Λίγοι μαθαίνουν αυτά που αποτράπηκαν. Και ακόμα λιγότεροι μαθαίνουν αυτά που δεν έγιναν, διότι τα μέτρα αστυνόμευσης απέδωσαν.

Ο Πόλεμος στο Αφγανιστάν, στον οποίο συμφώνησαν όλοι οι χώρες του κόσμου (και τα Ηνωμένα Έθνη) οδηγήθηκε πράγματι, σε αδιέξοδο. Ο Πόλεμος στο Ιράκ (για τον οποίο διχάστηκαν οι δυτικές κυβερνήσεις) διέλυσε το Ιράκ κι δημιούργησε μαύρη τρύπα στο χάρτη. Η «αραβική άνοιξη», που πολλοί βιάστηκαν να χειροκροτήσουν οδήγησε σε άλλες δύο «τρύπες στο χάρτη»: μια στη Λιβύη, που διαλύθηκε ως χώρα και μια στη Συρία, που βρίσκεται σε μόνιμο εμφύλιο.

Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις, οι Δυτικοί δεν επενέβησαν στρατιωτικά μέχρι σήμερα, δεν έστειλαν δυνάμεις να καταλάβουν τις χώρες αυτές. Αλλά τα αποτελέσματα είναι ακόμα χειρότερα απ’ ό,τι στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ!

Και το ΙΣΙΣ που σήμερα κατασφάζει αθώους και στα εδάφη του και στις μεγαλουπόλεις μας δεν προέκυψε εκεί που επενέβησαν οι δυτικοί. Αλλά εκεί που δεν επενέβησαν! Μη βιαζόμαστε λοιπόν, για «εύκολες απαντήσεις». Δεν υπάρχουν «εύκολες απαντήσεις»…

Και αν τον πόλεμο στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν τον έκαναν οι «κακοί νεοσυντηρητικοί» του Μπούς (υιού), την αποσταθεροποίηση της Λιβύης και τις Συρίας την ευλόγησαν οι «προοδευτικοί» του Ομπάμα και οι σοσιαλιστές του Ολάντ. Πριν δύο χρόνια μάλιστα ο Ομπάμα παρά λίγο να βομβαρδίσει τον Άσαντ προκαλώντας την εύκολη επικράτησε του ΙΣΙΣ. Που θα ήταν σήμερα πολύ πιο ισχυρό, αν δεν εναντιώνονταν τόσο οι υπόλοιποι Ετρωπαίοι (πλην της… σοσιαλιστικής Γαλλίας) όσο και ο Πούτιν. Μη δίνουμε λοιπόν, «ιδεολογικό χρώμα», στις απερίγραπτες ανοησίες που έχουν κάνει ή έχουν πει κατά καιρούς οι δυτικές κυβερνήσεις. Όλες!

Μπορεί ο Πούτιν να είναι αυταρχικός, αλλά και οι Κινέζοι ηγέτες δεν είναι …υποδείγματα δημοκρατίας, πώς να το κάνουμε; Και οι άραβες ηγέτες δεν είναι «μοντέλα δημοκρατικότητας»! Και ο μισός τρίτος κόσμος – κι όχι μόνον οι μουσουλμανικές χώρες, βέβαια - έχει σοβαρά προβλήματα δημοκρατίας…

Τι ακριβώς θα κάνουμε εμείς; Θα τους κηρύξουμε τον πόλεμο μέχρι να … «εκδημοκρατιστούν»; Θα περιχαρακωθούμε και θα αρνηθούμε κάθε σχέση μαζί τους; Η θα σταθμίζουμε τις σχέσεις μας μαζί τους με βάση τα συμφέροντά μας και την αμοιβαία ωφέλεια – και τη δική μας και τη δική τους – με όλες τις χώρες;

Το δεύτερο θα κάνουμε. Γιατί αυτό επιβάλει το δικό μας συμφέρον.

Κι αυτό σημαίνει ότι εμείς, ως «Δύση» – επειδή ακριβώς είμαστε δημοκρατίες - οφείλουμε να έχουμε προτεραιότητες και να κάνουμε ιεραρχήσεις.

Ασφαλώς θέλουμε να υπάρξει δημοκρατία παντού. Αλλά η πρώτη υποχρέωση προς τους εαυτούς μας – δηλαδή προς τους λαούς μας – είναι να ζούμε σε καθεστώς ασφάλειας και σταθερότητας. Επειδή ακριβώς είμαστε δημοκρατίες και επειδή δεν υπάρχει ούτε δημοκρατία, ούτε Ελευθερία ούτε Δικαιοσύνη, όταν οι τζιχαντιστές μπορούν να μπαίνουν στο σπίτι σου και να σε σφάζουν κατά βούλησιν.

Ναι, πολλοί βλέπουν τον Πούτιν με καχυποψία. Και με το δίκιο τους. Αλλά την ώρα που το ΙΣΙΣ απειλεί να τινάξει στον αέρα τα πάντα, ο Πούτιν (που έχει κι αυτός ανοιχτούς λογαριασμούς με τον ισλαμικό φονταμενταλισμό και τους τζιχαντιστές) είναι αυτό που λέμε «φυσικός σύμμαχος». Και γι’ αυτό τον χρειάζεσαι. Δεν πάς να ανοίξεις μέτωπα μαζί του στην Ουκρανία…

Και ο Στάλιν ένας τύραννος ήταν! Και το καθεστώς του κατέσφαξε εκατομμύρια ανθρώπους. Αλλά όταν οι Ναζί σάρωναν την Ευρώπη και τον κόσμο, οι φιλελεύθερες δημοκρατίες με το Στάλιν συνεργάστηκαν για να νικήσουν τους Ναζί. Και τους νίκησαν!

Απλά μαθήματα Ιστορίας – και μάλιστα πρόσφατης: Η πολιτική θέλει ιεραρχήσεις. Η δημοκρατία απαιτεί ιεραρχήσεις και προτεραιότητες. Αλλά σήμερα οι φιλελεύθερες δημοκρατίες δεν μπορούν να κάνουν ιεραρχήσεις, ούτε να βάλουν προτεραιότητες.

--Απειλούνται εδώ και 4 χρόνια από τους τζιχαντιστές του ΙΣΙΣ και τσακώνονται με τους Ρώσους που είναι οι φυσικοί τους σύμμαχοι κατά του ΙΣΙΣ.

--Κάνουν εμπάργκο στη Ρωσία για την Ουκρανία, αλλά δεν σκέπτονται να κάνουν εμπάργκο σε βάρος όσων αγοράζουν λάθρα πετρέλαιο από το ΙΣΙΣ. Ή σε βάρος όσων χρηματοδοτούν το ΙΣΙΣ…

* Κι οι δικοί μας, εδώ, αποθέωση και υποκρισίας και ακρισίας. Συζητάνε για το αν πρέπει η Ευρώπη να γίνει «φρούριο» ή να εξακολουθήσει να έχει «ανοιχτά σύνορα».

--Πρώτον, η Ευρώπη του Σένγκεν έχει ανοιχτά σύνορα εσωτερικά, ανάμεσα στα μέλη της. Ποτέ δεν υιοθέτησε την πολιτική ανοιχτών συνόρων προς τα έξω.

Κανένα κράτος και καμία Ένωση κρατών δεν μπορεί να σταθεί – ιδιαίτερα αν πρόκειται για δημοκρατία – με ανοιχτά σύνορα. Κι όσο περισσότερο ευημερούν οι δημοκρατίες, τόσο περισσότερο είναι υποχρεωμένες να προστατεύουν και να φυλάνε τα σύνορά τους. Γιατί αλλιώς εκατομμύρια δυστυχισμένων θα τους κατακλύσουν. Και θα πάψουν να είναι και ευημερούσες και δημοκρατίες

--Δεύτερον, το ερώτημα δεν είναι αν θα έχουμε ανοιχτά ή κλειστά σύνορα. Με τις μεταναστευτικές ροές εκτός ελέγχου, το ερώτημα είναι αν θα κλείσουμε τα εξωτερικά μας σύνορα για να παραμείνουν ανοιχτά τα εσωτερικά, ανάμεσα στις χώρες του Σέγκεν. Ή αν θα συμβεί το αντίθετο: αν θα παραμείνουν ανεξέλεγκτα τα εξωτερικά μας σύνορα, οπότε θα κλείσουν και πάλι τα εσωτερικά και θα αρχίσει να διαλύεται το Σέγκεν. Και η ίδια η Ευρώπη.

--Μετά τη σφαγή του Μπατακλάν στο Παρίσι, το ερώτημα δεν είναι, αν θα γίνουμε «φρούριο». Το πρόβλημα είναι αν θα γίνουμε φρούριο ως Ευρώπη με την Ελλάδα εντός, ή αν η υπόλοιπη Ευρώπη θα γίνει φρούριο με την Ελλάδα απ’ έξω

--Το πρόβλημα δεν είναι αν η Ευρώπη μπορεί τελικά να γίνει «φρούριο». Και τι θα πει «φρούριο», άλλωστε; Όμως, αν η Ελλάδα μείνει «μέσα», θα είναι πολύ πιο ασφαλής απ’ ό,τι αν την αφήσουν απ’ έξω. Αυτό το βλέπει κανείς;.

* Γιατί στην Ελλάδα έχουμε σήμερα μια κυβέρνηση που μέσα σε δέκα μόλις μήνες έκανε τα εξής τέσσερα θανάσιμα σφάλματα:

--Πρώτον, άνοιξε τα σύνορα. Κι έτσι, ενώ ο Πόλεμος στη Συρία μαινόταν επί τέσσερα χρόνια, ως τώρα ελάχιστοι πέρναγαν. Αλλά μόλις άνοιξαν τα σύνορα μπήκαν ξαφνικά εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες μαζί με λαθρομετανάστες. Κατατρεγμένοι αθώοι, μαζί με τζιχαντιστές. Αληθινοί Σύροι πρόσφυγες, μαζί με επίδοξους δολοφόνους που έφεραν πλαστό συριακό διαβατήριο. Το πιο κερδοφόρο εμπόριο στη Μέση Ανατολή σήμερα είναι τα πλαστά συριακά διαβατήρια

Η Ελλάδα που επί κυβερνήσεων Σαμαρά αναγνωριζόταν διεθνώς ως προπύργιο σταθερότητας σε μιαν εύφλεκτη περιοχή, μετατράπηκε ξαφνικά σε Κερκόπορτα της Ευρώπης.

--Δεύτερον, η κυβέρνηση Τσίπρα έδειξε και την αναλγησία της. Όταν η νέα υπουργός, η κα. Τασία, δήλωνε πως οι πρόσφυγες (που δεν ήταν όλοι πρόσφυγες) έρχονται στα νησιά μας, με άδεια εξάμηνης παραμονής που εκείνη τους έδωσε, μεταφέρονται στον Πειραιά κι ύστερα «λιάζονται» για λίγες μέρες και στη συνέχεια … «εξαφανίζονται», τι ακριβώς έκανε; Τους έκλεινε το μάτι, να έλθουν εδώ κι ύστερα να φύγουν από δω και να μεταβούν, επίσης λάθρα, στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό το άκουσαν οι ίδιοι και μας ήλθαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες. Αλλά το άκουσαν και οι υπόλοιπο Ευρωπαίοι και μας το φύλαγαν. Κι όταν αποκαλύφθηκε πως δύο από τους σφαγείς του Μπατακλάν στο Παρίσι είχαν πρόσφατα περάσει από την Ελλάδα, άντε να το μαζέψεις

--Τρίτον, ο υπουργός Άμυνας απειλούσε την περασμένη άνοιξη πως θα στείλει στην Ευρώπη μαζικά τζιχαντιστές, αν δεν μας κάνουν τα χατίρια οι εταίροι μας. Και τώρα που οι τζιχαντιστές πέρασαν και σκόρπισαν το θάνατο στο Παρίσι, άντε να το μαζέψεις

--Τέταρτον, αποκαλύπτεται ήδη από τον πρώην υπουργό Δημόσιας Τάξης του Τσίπρα, ότι η κυβέρνηση και το κόμμα του βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τους εγχώριους τρομοκράτες και διαπραγματεύονται τα νομοθετήματά τους μαζί τους! Άντε μετά να πείσεις ότι μια τέτοια κυβέρνηση μπορεί να συνεργαστεί με την υπόλοιπη Δύση στον αγώνα κατά της εισαγόμενης τρομοκρατίας.

Κι όταν είναι γνωστό στους έξω – γιατί εμείς εδώ το έχουμε ξεχάσει – ότι οι εγχώριοι τρομοκράτες έχουν στενές σχέσεις με τη διεθνή τρομοκρατία. Και με τους τζιχαντιστές ακόμα…

* Συμπέρασμα: Στις κρίσιμες μέρες που έρχονται, στους κρίσιμους μήνες που θα ακολουθήσουν, η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως: Και αλλαγή πολιτικής και αλλαγή κυβέρνησης!

Μπορεί οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί ακόμα να μην έχουν βρει τον τρόπο να αντιμετωπίσουν το ΙΣΙΣ, αλλά οι συνθήκες τους αναγκάζουν να τα ξανασκεφτούν όλα από την αρχή. Και κάτι θα κάνουν.

Εμείς εδώ είμαστε δίπλα στο πρόβλημα, οι ανίκανοι που βρέθηκαν στην εξουσία μας κατάντησαν «μέρος του προβλήματος», μας κυβερνούν ακόμα ακραίοι και στην αντιπολίτευση τσακώνονται… «περί όνου σκιάς»!

--Οι μάσκες έπεσαν. Η χώρα βουλιάζει στην υποκρισία της πολιτικής ορθότητας που χρεοκόπησε απ’ άκρου σ’ άκρο, στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

--Η χώρα μας βουλιάζει επίσης στην ακρισία των ακραίων του ΣΥΡΙΖΑ, που ακόμα και μετά την απομάκρυνση των Λαφαζάνηδων παραμένουν ακραίοι και στην εξωτερική πολιτική και στην ασφάλεια και στην Παιδεία.

--Η κοινωνία μας βουλιάζει στην απελπισία. Βλέποντας μπροστά της όχι «θετικά» και αρνητικά σενάρια. Αλλά «ολέθρια» και «εφιαλτικά» μόνο

Μερικά, μάλιστα, χωρίς «γυρισμό»

--Και τέλος, η αντιπολίτευση βουλιάζει στην απόλυτη παράλυση:

Φαινομενικά συζητούν να εκλέξουν αρχηγό. Σιωπηλά σκέπτονται αν θα συνεργαστούν με την κυβέρνηση Τσίπρα, εφ’ όσον τους ζητηθεί, αλλά δεν τολμούν να το συζητήσουν δημόσια…

Και κανείς τους δεν ασχολείται με το πραγματικό πρόβλημα: Πώς θα διώξουν τον Τσίπρα από την κυβέρνηση, όσο είναι καιρός.

Γιατί μετά τη σφαγή του Μπατακλάν στο Παρίσι και εν όψει αυτών που έρχονται, τα πράγματα άλλαξαν δραματικά και εδώ.

Η Ελλάδα δεν αντέχει ούτε μέρα με κυβέρνηση Τσίπρα.

Ακούει κανείς;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 16/11/2015 17:55:34

  Συγγνώμη, Θανάση Κ., αλλά όχι και "δεν ασχολείται κανείς" με το πώς θα εκδιωχθεί ο Τσίπρας. Δεν ασχολείται ο Μεϊμαράκης, που άλλωστε θέλει τόσο πολύ να συγκυβερνήσει. Αυτός. Δεν ασχολείται ο G.G.K. που ανάθεμά μας και αν ξέρουμε τι ακριβώς θέλει, πέρα βεβαίως από το να εκλεγεί αρχηγός σε ένα κόμμα που δεν θα υπάρχει αύριο, εάν εκλεγεί αρχηγός.

  Αλλά να λέμε "κανείς" και να λέμε έτσι έμμεσα ότι δεν ασχολείται ούτε και ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι περισσότερο από άδικο: Είναι λάθος!

  Διότι η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν δύο σχολές στη ΝΔ: Η σχολή που λέει "'ντάξει μωρέ, προσπαθεί ο Αλέξης, καλό παιδί είναι" και η σχολή που λέει "ο Τσίπρας είναι η καταστροφή της Ελλάδας".

  Τη μία την εκπροσωπεί ο Μεϊμαράκης, χονδρικά, την άλλη την εκπροσωπεί ο Άδωνις.

  Για να πάμε πιο πίσω, πιο χονδρικά ακόμη: Τη μία την εκπροσωπεί ο Καραμανλής, την άλλην την εκπροσωπεί ο Σαμαράς.

  Το ερώτημα για τη ΝΔ και για τη χώρα είναι, εάν στις 22 και στις 29 Νοεμβρίου θα επικρατήσει ο αυτοκτονικός καραμανλισμός ("τιμούμε και σεβόμαστε τους αγώνες της αριστεράς") ή ο σωτήριος σαμαρισμός.

  Αν θα αντισταθούμε στον Τσίπρα ή όχι.

  Έχουμε επιλογή, έχουμε αγώνα, έχουμε διαδρομή να ακολουθήσουμε.

  Την ακολουθούμε; Δεν νομίζω να την ακολουθούμε. Αν κρίνω από το άρθρο σου, αυτό που βλέπω είναι ένα τσουβάλιασμα και ένα "όλοι ίδιοι είναι".

  Είναι; Η αλήθεια είναι πώς όχι!

  Και αυτό δεν είναι απλώς άδικο. Είναι κάτι χειρότερο. Είναι λάθος!

 2. kromanos avatar
  kromanos 16/11/2015 18:08:42

  καλή η ανάλυση, αντικειμενικά..
  αλλά η Ραχήλ δε συμφωνεί..
  http://wp.me/p5N5EW-e6

 3. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 16/11/2015 18:30:45

  Ισορροπημένη , λογική , εις βάθος ανάλυση , όαση , μέσα στην πληθώρα μοχθηρίας , βλακείας και ημιμάθειας των τελευταίων ( και όχι μόνο ) ημερών .
  Εύγε , Θανάση Κ . !

 4. Βιεννεζος avatar
  Βιεννεζος 16/11/2015 18:51:39

  Όσον αφορά την Ελλάδα. Ποιό κράτος, ποια κυβέρνηση , ποιος πολιτικός θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έρχονται...το βρήκα . Ο ΤΟΤΟΣ...

 5. Λιψ avatar
  Λιψ 16/11/2015 19:52:42

  Ισορροπημένη και τεκμηριωμένη ανάλυση. Αλλά...
  αλλά αγαπητέ Θανάση Κ.. τι θες να γίνει όταν ΚΑΙ τα μη κομμουνιστικά ΜΜΕ υποστηρίζουν τα ανοιχτά σύνορα και τους ψευδοπρόσφυγες; Το διαδίκτυο βρίθει από βίντεο όπου διάφοροι νεαροί αλήτες που έχουν φτάσει Γερμανία, Σουηδία ή αλλού, ως δήθεν πρόσφυγες, απαιτούν λεφτά και μόνο λεφτά. Λένε κατάμουτρα στις δημοσιογράφους ότι ο γιατρός τους συνέστησε να κάνουν σεξ με ό,τι βρουν μπροστά τους. Φέρονται σαν ζώα. Αλλά κανείς δεν βλέπει, κανείς δεν ακούει...
  Σήμερα το απόγευμα, δύο δημοσιογράφοι, είπαν επιλέξει στην εκοπμπή τους ότι "μόνο γάλλοι υπήκοοι ήταν οι δράστες των επιθέσεων". Και όλα αυτά για να μην κατηγορηθούν οι "πρόσφυγες". Η "προσφυγολατρεία" της Ευρώπης, που καλλιεργείται και από τον ΟΗΕ, είναι σημάδι αυτοευνουχισμού. Για τους πρόσφυγες όμως από τα βομβαρδισμένα Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ δεν είδα να συγκινηθεί κανείς. Μόνο ο μουσουλμάνος μετράει ως άνθρωπος για αυτούς και για την κλίκα των φιλελεύθερων. Για τους αριστερούς πια, δεν το συζητώ, είναι παθολογικό το μίσος τους για ό,τι το χριστιανικό. Εκεί πάμε σε ψυχοπαθολογία...
  Με τέτοια κοιμισμένη κοινή γνώμη, μία κοινή γνώμη που την μαθαίνουν ότι το Κοράνι λέει ακριβώς τα ίδια με το Ευαγγέλιο (περίπου αυτά είπε και ο κλόουν Φραντσέσκο Μπεργκόλιο, aka πάπας Φραγκίσκος), περιμένεις να αντιδράσει; Ο Ευρωπαίος, ο Έλληνας, εδώ και δεκαετίες έχει μάθει μόνο να αυτοενοχοποιείται. Η Μέρκελ είναι δείγμα τέτοιας αυτοενοχοποίησης. Αλλωστε, προέρχεται από οικογένεια αριστερού λουθηρανού πάστορα. Μετά τον Χίτλερ, κανείς άλλος πολιτικός δεν θα έχει αφήσει τόσα ερείπια στη Γερμανία φεύγοντας. Ή μάλλον, ο Χίτλερ άφησε ερείπια και ενοχές, η Μέρκελ θα αφήσει ένα τεράστιο πλήθος μη αφομοιώσιμων μουσουλμάνων, ένα λαό μέσα σε ένα άλλο λαό.
  Αυτό που έγινε στη Γαλλία δεν ήταν τρομοκρατική επίθεση, ήταν εμφύλιος. Υπήρξαν πανηγυρισμοί σε προάστια του Παρισιού, το έγραψαν σχολιαστές σε γαλλικά σάιτ, για πανηγυρισμούς που έγιναν στις μεικτές γειτονιές τους.
  Διότι στη Γαλλία κατοικούν δύο λαοί. Οι μουσουλμάνοι και οι άλλοι. Πέρα από φυλες.... Το λένε στη Γαλλία σοβαροί άνθρωποι εδώ και χρόνια.
  Αυτό που θα γίνει και σε εμάς. Θα έχουμε δύο λαούς στην Ελλάδα. Τους μουσουλμάνους και τους άλλους.
  Καλώς ήρθατε στον Λίβανο της ΝΑ Ευρώπης...

 6. Igor Rasputin avatar
  Igor Rasputin 16/11/2015 20:16:11

  Εξαιρετική αποτύπωση, με ωμή την αληθεια. Ανάλυση που επικεντρώνει ακριβώς στα προβλήματα

 7. λαέρτης avatar
  λαέρτης 16/11/2015 22:14:29

  Περιμένετε από τζιτζή, Μειμαράκη και Κυρ Ιάκο να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου!!,
  Πιείτε όμως και μερικά εσπρεσάκια καλού κακού!!!!

 8. UncleStgm avatar
  UncleStgm 17/11/2015 02:44:03

  Τα πήρατε όλα σβάρνα και φύγατε, κ. Θανάση.

 9. UncleStgm avatar
  UncleStgm 17/11/2015 02:46:46

  Παρίσι, Αιγαίο, Άγκυρα, Αίγυπτος, Δαμασκός...
  http://aftercrisisblog.blogspot.com/2015/11/blog-post_16.html

 10. Ελενα Κανελλοπούλου avatar
  Ελενα Κανελλοπούλου 17/11/2015 10:43:27

  Αγαπητέ αρθρογράφε αφού επικαλείσαι την αλήθεια ας πούμε μερικές ακόμα αλήθειες :
  1. "Υποκρισία είναι να μιλάμε για τη λαθρομετανάστευση και να μην αναφερόμαστε καθόλου στους δουλεμπόρους..." Οι δουλέμποροι είναι μια θλιβερή πραγματικότητα ανά τους αιώνες .Υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντοτε κάποιοι με ελαστική συνείδηση , τουλάχιστον , οι οποίοι θα εκμεταλλεύονται την ανάγκη των συνανθρώπων τους. Ομως υπάρχουν επειδή υπάρχει λαθρομετανάστευση και όχι αντίστροφα .Απλά αν δεν υπήρχε λαθρομετανάστευση δεν θα υπήρχαν και αυτοί

  2. "Υποκρισία είναι να μιλάμε για τις «ευθύνες» της Δύσης, της Ευρώπης, του Ιμπεριαλισμού γενικότερα, και να μη ακούμε ούτε λέξη για την Τουρκία " ...Οι Τούρκοι και η ποιότητά τους είναι επίσης γνωστή διαχρονικά . Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις . Είναι σαν να κατηγορείτε τις ύαινες γιατί περιμένουν υπομονετικά να αποτελειώσουν τα θύματα/θηράματα των λιονταριών...
  3. "Και το ΙΣΙΣ που σήμερα κατασφάζει αθώους και στα εδάφη του και στις μεγαλουπόλεις μας δεν προέκυψε εκεί που επενέβησαν οι δυτικοί.."
  Κάνετε λάθος και σας διαψεύδει ο διευθυντής του προγράμματος αντιμετώπισης της τρομοκρατίας στην Ουάσιγκτον Matthew Levitt ο οποίος σε συνέντευξη του στο CNN αναφέρει τα εξης: ....Ολοι όσοι συμμετέχουν στο Ισλαμικό Κράτος δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι μέλη μιας ομάδας που θριάμβευσε ως κομμάτι του οργανωμένου εγκλήματος στην περιοχή. Το ISIS γεννήθηκε από άτομα με έντονα παραβατική συμπεριφορά στις γειτονιές του διαλυμένου Ιράκ, μετά την πτώση του καθεστώτος Σαντάμ Χουσεΐν ως συνέπεια των πολεμικών επιχειρήσεων της Αμερικής και των συμμάχων της. Θυμηθείτε πως το Ισλαμικό Κράτος η αποκαλούμενη ISIS, είναι μια σύμπραξη του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ, της ιρακινής Αλ Κάιντα, του δικτύου Ταγουίντ και Ζαρκουάι..."

  Με άλλα λόγια όταν διαλύεις ένα κράτος είναι βλακεία να μην περιμένεις ότι αυτό θα έχει ανεπιθύμητες συνέπειες και μάλιστα μακροχρόνιες . Να δούμε τώρα πως θα μαζέψουν αυτόν τον βρυκόλακα που δημιούργησαν

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.