Υπάρχει σωτηρία;
16/05/2018 10:00
Του Πάνου Β. Ζήση
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υπάρχει σωτηρία;

Κάθε μέρα που περνά επιβεβαιώνεται όλο και περισσότερο ότι η χώρα δεν πρόκειται να ξεκολλήσει από το τέλμα που βρίσκεται ούτε στον αιώνα τον άπαντα.

Παρά τις προσπάθειες των ταγών μας να μας πείσουν ότι μάχονται για μια καλύτερη Ελλάδα η δυστοπία που βιώνει η πατρίδα, λόγω των δολοφονικών πολιτικών τους θα καταδυναστεύει τον λαό άγνωστο μέχρι πότε.

Έχουμε καταστεί κι επισήμως αποικία κι αντί να αντισταθούμε λυγίζουμε ακόμη περισσότερο τη μέση στις επιταγές των κορακιών.

Τα νέα οικονομικά δεσμά που θα σερβιριστούν με... εργαλείο το καλύτερο παιδί των... εταίρων μας προμηνύουν την μετατροπή των Ελλήνων σε δουλοπάροικους που θα ματώνουν μέχρι τελικής πτώσεως ώστε το κράτος να πετυχαίνει τα επιθυμητά πλεονάσματα.

Θα είναι ωστόσο τυχεροί αν καταφέρουν να διατηρήσουν τον τίτλο Έλληνας καθώς τα κοράκια δεν αρκούνται με την οικονομική εξαθλίωση που έχουν επιβάλει στη χώρα και έχουν βάλει σκοπό τον πλήρη αφελληνισμό με απώτερο στόχο τον απόλυτο έλεγχο του καλύτερου μαγαζιού των Βαλκανίων και της Μεσογείου.

Κάτι που σχεδιάζουν εδώ και 200 σχεδόν χρόνια, κι απ’ ότι φαίνεται βρήκαν τους χρήσιμους ηλίθιους για να το υλοποιήσουν.

Το τραγελαφικό της όλης υπόθεσης είναι ότι άθελά μας συμμετέχουμε κι εμείς στο παιχνίδι των χρήσιμων ηλίθιων των δανειστών βαυκαλιζόμενοι ότι προσφέρουμε τα μάλα για ένα καλύτερο μέλλον.

Εγκλωβισμένοι στο γνωστό παιχνίδι του διχασμού ετοιμαζόμαστε να ψηφίσουμε για ακόμη μια φορά τους δυνάστες μας, παραδομένοι στα παιχνίδια εξουσίας που οδηγούν στην λύτρωσή τους αντί στην δική μας.

Αμφότερα τα δύο μεγάλα κόμματα που ευθύνονται για την πορεία της χώρας έχουν αποδεχθεί μέχρι κεραίας τους όρους μέσω των οποίων θα αλυσοδέσουν την χώρα για δεκαετίες και το μόνο που απομένει είναι να τους επικυρώσουμε δια της ψήφου μας.

Εξ ου κι όλη αυτή η πολιτική παραπλάνηση στην οποία επιδίδονται τόσο ο Τσίπρας όσο κι ο Μητσοτάκης.

Διότι μην ξεγελιέστε, η πολική τους στα μείζονα θέματα είναι ακριβώς η ίδια.

Τώρα αν διαφέρει λίγο στα σημεία, με διαφοροποιήσεις ώστε να καταναλωθεί καλύτερα ο σανός από τα κομματικά τους ακροατήρια ποσώς μας ενδιαφέρει.

Η ουσία είναι ότι ουδείς εκ των πολιτικών μας... σωτήρων έχει ταχθεί κατά της νέας οικονομικής εξαθλίωσης που θα φέρει η δήθεν μεταμνημονιακή περίοδος, του ξεπουλήματος της Μακεδονίας που θα οδηγήσει de facto σε απώλεια εδαφών, του αλισβερισιού Δύσης - Τουρκίας για να υφαρπάξουν τα κοιτάσματά μας και του πολιτισμικού μαρξισμού και λαθροεποικισμού με σκοπό τη διάλυση των θεσμών - πυλώνων της οικογένειας και της θρησκείας που κρατούν αρραγή την πατρίδα.

Πολλοί θα πουν ότι είμαστε καταστροφολόγοι. Αν όντως πιστεύουν ότι μέσω της γης της επαγγελίας που ευαγγελίζεται ο Μητσοτάκης η οποία θα επιτευχθεί δια των έωλων εξυγιαντικών μεταρρυθμίσεων και του νέου εκμαυλισμού της κοινωνίας που ετοιμάζει ο Τσίπρας με ορδές κομματόσκυλων οχυρωμένων πίσω από την ασφάλεια του Δημοσίου, δεν εξυπηρετούνται επί της ουσίας οι μύχιοι πόθοι των αποικιοκρατών - δανειστών, τότε ναι είμαστε!

Καλό είναι ωστόσο να κρατούν μικρό καλάθι, διότι σύντομα θα διαπιστώσουν ότι απλώς τους κούναγαν το τυράκι για να τους μαγκώσει η φάκα. Κι ως γνωστόν, μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Να ήταν και τίποτα πολιτικοί ογκόλιθοι οι σατράπηδες, να πούμε εντάξει, ας τους ψηφίσουμε. Ο ένας δεν ξέρει που πέφτει η Λέσβος και η Μυτιλήνη κι ο άλλος πάει στην Τουρκία χωρίς διαβατήριο τη στιγμή που βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την εμπλοκή με τα μεμέτια. Έλεος, αυτοί θα μας σώσουν;

Και πάμε στο μεγάλο ερώτημα που μας ταλανίζει εδώ και χρόνια.

Τι να κάνουμε;

Πραγματικά δεν ξέρουμε. Υπάρχει τέτοιο έλλειμμα επιλογών που τα χέρια μας είναι εντελώς δεμένα.

Η μαζική αποχή που είχαμε προκρίνει σε προηγούμενο σημείωμα, ναι μεν θα ταρακουνήσει τα νερά αλλά δεν αποτελεί μακροπρόθεσμη λύση.

Η δημιουργία ενός σοβαρού κεντροδεξιού κόμματος έπειτα από τη διάλυση της ΝΔ, που είχαμε προτείνει σε άλλο άρθρο, θα λύσει το πρόβλημα μερικώς καθώς θα συσπειρώσει την αριστερά - κεντροαριστερά οδηγώντας μας πάλι σε διχασμό.

Μήπως ήρθε η στιγμή να ανοίξουμε από το Antinews έναν διάλογο για τον Μεγάλο Συμβιβασμό;

Μήπως η λύση στα αδιέξοδα της Ελλάδας είναι να συναντηθούν τόσο οι δεξιές όσο και οι αριστερές υγιείς πατριωτικές δυνάμεις και επιτέλους να ενωθούν για να απαλλάξουν την πατρίδα από το κακοφορμισμένο κυρίαρχο πολιτικό σύστημα που ετοιμάζεται να τσακίσει τις ζωές μας για μια ακόμα φορά;

Ίσως είναι η μοναδική μας σωτηρία.

Τα σχόλια δικά σας...