«Τσιπραίϊκα κόλπα» με την ανεργία
03/03/2017 16:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Τσιπραίϊκα κόλπα» με την ανεργία

Δύο συριζαίϊκες εφημερίδες, η Αυγή και το Έθνος, σήμερα βγήκαν με πανηγυρικούς τόνους για να θριαμβολογήσουν επειδή ο Τσίπρας πρότεινε σχέδιο για τη δημιουργία 300 χιλιάδων θέσεων εργασίας με δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα.

Μπράβο στην κυβέρνηση που θα προκαλέσει δυνατό χτύπημα στην μακροχρόνια ανεργία, έστω και με δανεικά. Να θυμίσουμε ότι όπου ακούς Παγκόσμια Τράπεζα σου 'ρχεται στο μυαλό ο Τρίτος Κόσμος γιατί εκεί χρηματοδοτεί προγράμματα κατά της κρίσης και της ανεργίας. Εκεί καταντήσαμε...

Δεν πειράζει, άμα είναι να βρουν δουλειά οι 55άρηδες ας μας πουν και Ουγκάντα.

Είναι, όμως, έτσι ή μήπως πρόκειται για μια ακόμη επικοινωνιακή πομφόλυγα προκειμένου να μην καταλάβει ο κόσμος τη συμφωνία που έρχεται και που θα είναι ένα ακόμη μνημόνιο αλλά χωρίς λεφτά; Για να σκεφτούμε τι έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανεργία. Έχει διορίσει χιλιάδες στο δημόσιο, στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ, σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, σε υπουργεία και άλλους φορείς. Εδώ φτιάχνει 120 «ΚΕΠ» για δανειολήπτες για να φτιάξει νέες... κρατικοδίαιτες θέσεις εργασίας και θα κολλήσει στους διορισμούς όπου βρει;

Είναι η αλήθεια ότι για τη δημιουργία κομματικού στρατού συριζαίων Ταλιμπάν στο δημόσιο θα κάνουν τα πάντα. Ακόμη και τους συμβασιούχους τους κρατάνε σε ομηρία και κάποια στιγμή θα τους διορίσουν, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν άδειες οργανικές θέσεις. Αυτή είναι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για την καταπολέμηση της ανεργίας. Διορίζουμε κολλητούς και φίλους στο Δημόσιο και ας πάνε οι άλλοι να κουρεύονται.

Κι εξηγούμαστε. Ποια μεγάλη επένδυση προχώρησε επί ΣΥΡΙΖΑ; Ποια έργα έγιναν που θα έδιναν δουλειά σε χιλιάδες; Να θυμίσουμε ότι το Ελληνικό, το οποίο θα προσφέρει εργασία σε 50 με 70 χιλιάδες ανθρώπους έχει κολλήσει εξαιτίας της κυβέρνησης. Μόλις πριν από μερικές ημέρες κατατέθηκε ερώτηση από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα αρχαία στο πρώην αεροδρόμιο, για τους κορμοράνους ή για τα φυτά που φύτεψαν το 2004 κι αν αυτά πρέπει να προστατευτούν. Όταν δηλαδή η ίδια η κυβέρνηση υπονομεύει μια τεράστια επένδυση και μαζί πολλές άλλες που θα έδιναν 100-200 χιλιάδες θέσεις εργασίας και όχι με δανεικά από την Παγκόσμια Τράπεζα τότε γιατί να την πάρεις σοβαρά; Γιατί να ασχοληθείς με εξαγγελίες που είναι «τσιπραίϊκα κόλπα»; Όταν δηλαδή προτιμά η κυβέρνηση να δανειστεί για ένα ασαφές πρόγραμμα αντί να κάνει πέντε κινήσεις και να ξεμπλοκάρει πέντε έργα, τότε δεν υπάρχει σωτηρία.

Όμως, ξέρετε γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι στις μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις δεν μπορούν να παρέμβουν οι κομματάρχες και να διορίσουν τα δικά τους παιδιά. Σε ένα πρόγραμμα που θα διαχειρίζεται το υπουργείο Εργασίας είναι σίγουρο ότι θα βολευτεί ο κομματικός στρατός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ας αφήσουν λοιπόν τα κόλπα για τη μείωση της ανεργίας με λεφτά που θα πληρώσουν οι επόμενες γενιές.