Το χειρουργείο του Πολάκη και το… πουλάκι της Δικαιοσύνης
18/06/2016 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το χειρουργείο του Πολάκη και το… πουλάκι της Δικαιοσύνης

Η σφοδρή και με πολλά υπονοούμενα επίθεση του υπουργού Πολάκη στη Δικαιοσύνη μπορεί να εξηγηθεί με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι ότι ο άνθρωπος είναι για τα «πανηγύρια» και κάθε φορά που μιλάει προκαλεί πρόβλημα γιατί απλά δεν ξέρει τι λέει.

Ο δεύτερος είναι ότι η κυβέρνηση έβαλε τον «τρελό του χωριού» να πει αυτά που η ίδια δεν μπορεί. Όπως έκανε και με τον Φίλη και τον Κυρίτση για την υπόθεση των «παραιτηθείτε». Το Μαξίμου έχει μια ομάδα από πολιτικούς «τζιχαντιστές» οι οποίοι βάζουν φωτιά στα τόπια όταν θέλουν να προκαλέσουν θέμα, να ανοίξουν μια συζήτηση έχοντας κάποιο μύχιο σκοπό. Η ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και η στοχοποίηση του συνόλου των δικαστών χωρίς κανένα στοιχείο αποσκοπεί στο να μπει το μακρύ χέρι της εξουσίας στον συγκεκριμένο κλάδο.

Και αυτό έχει να κάνει με το τι ακριβώς επιδιώκει η κυβέρνηση. Εν ολίγοις, ποιες είναι οι δίκες που είναι ανοικτές και ποιες θα ανοίξουν σύντομα.

Είναι τυχαίο ότι η παρέμβαση αυτή γίνεται δύο ημέρες μετά από την άρση ασυλίας του Πολάκη ο οποίος θα πρέπει να δικαστεί όπως όλοι οι κοινοί θνητοί;

Είναι τυχαίο ότι ανοίγει ξανά το θέμα του ΚΕΕΛΠΝΟ, όχι μόνο για τα σκάνδαλα που μπορεί να έγιναν ή να μην έγιναν αλλά και για την παράνομη παρέμβαση του υπουργού Πολάκη που πήρε τους φακέλους στο σπίτι του;

Είναι τυχαίο ότι χθες δικαζόταν στο ΣτΕ η προσφυγή των ιδιωτικών καναλιών κατά του νόμο του… Αρχιμανδρίτη για τις τηλεοπτικές άδειες; Τι θα γίνει άραγε αν μερικοί… τρελοί βγάλουν αντισυνταγματικό το νόμο; Ο Παππάς θα παραιτηθεί ή ούτε αυτός έχει τσίπα μέσα του;

Υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. Για παράδειγμα η αντισυνταγματικότητα συγκεκριμένων μέτρων του Μνημονίου της Αριστεράς θα κριθεί το επόμενο διάστημα. Ακόμη και υπουργοί έχουν μιλήσει για παράνομες ρυθμίσεις, τι θα κάνουν οι δικαστές;

Κι επίσης τι θα κάνει η Δικαιοσύνη αν έρθει στο εδώλιο μια υπόθεση που θα αφορά απιστία εν υπηρεσία ή ακόμη και μια σοβαρή μήνυση για την επιβάρυνση που προκάλεσε στον ελληνικό λαό η περίοδος Τσίπρα – Βαρουφάκη; Αν μάλιστα δεν πάμε σε εκλογές και παραγραφή όλα αυτά θα πρέπει να πάνε στη Δικαιοσύνη.

Ο Πολάκης λοιπόν δεν έκανε τίποτε περισσότερο από αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά οι αριστεροί. Έστησε μια προβοκάτσια προκειμένου να φοβηθούν οι δικαστές και να εκδώσουν αποφάσεις που συμφέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Κι όχι μόνο πολιτικά αλλά και επιχειρηματικά, δηλαδή να προστατευτούν συγκεκριμένοι «προστάτες» της κυβέρνησης.

Η ωμή αυτή παρέμβαση, χωρίς μάλιστα ξεκάθαρη καταδίκη από τον Παρασκευόπουλο και χωρίς φιλότιμο για να παραιτηθεί κάποιος είναι ένα στημένο παιχνίδι. Είναι το… πουλί της Χούντας που κυβερνά και που εισέβαλε στη Δικαιοσύνη και θέλει να την ελέγξει. Όποιος διαφωνεί έχει την τύχη της Τσατάνη που πήγε κόντρα στον Παπαγγελόπουλο.

Είναι μια φανερή προσπάθεια εκφοβισμού του δικαστικού σώματος, ένα «μάντρωμα» για να προσέξουν τι θα αποφασίσουν στο εξής. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν θα υποκύψουν κι αν οι αποφάσεις που θα ληφθούν σε κρίσιμα θέματα θα είναι προς όφελος της κυβέρνησης και των επιχειρηματιών - «φίλων» της.

Έτσι θα καταλάβουμε αν ο γιατρός Πολάκης «χειρούργησε» με ακρίβεια τη Δικαιοσύνη.