Το τέλος των ψευδαισθήσεων
03/11/2015 14:24
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το τέλος των ψευδαισθήσεων

Πανικός και υψοφοβία. Αυτό είναι το κλίμα που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Όλες αυτές τις μέρες παρακολουθούμε τον κυβερνητικό θίασο να κάνει και μάλιστα με τον πιο κομπογιαννίτικο τρόπο ό,τι κατηγορούσε τις προηγούμενες κυβερνήσεις για να δικαιολογήσει τις αδιέξοδες επιλογές του. Τα ισοδύναμα ή τα αντισταθμιστικά όπως αρέσκεται ο θίασος του Τσίπρα να ονομάζει τα μέτρα που θα φέρει για να αμβλύνει δήθεν τις συνέπειες του μνημονίου είναι το νέο σύντομο ανέκδοτο.

Παντού φόροι, φόροι και πάλι φόροι. Σε ότι κινείται και αναπνέει. Μάλιστα τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ για να δικαιολογήσουν τη φοροεπιδρομή που έρχεται στους αγρότες διαρρέουν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι αγρότες δηλώνουν ετήσιο εισόδημα περί τα 2,5 χιλιάδες ευρώ και ως εκ τούτου θέλουν να πουν ότι υπάρχει φοροδιαφυγή άρα γι' αυτό πρέπει να αυξηθεί η προκαταβολή φόρου και να καταργηθούν οι όποιες φοροαπαλλαγές υπάρχουν. Τίποτα το πρωτότυπο. Όλοι θυμόμαστε την προπαγάνδα για τους γιατρούς και τους δικηγόρους του Κολωνακίου όταν επρόκειτο να αλλάξει το φορολογικό. Και τελικά αντί να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή αυτό που γινόταν ήταν να χτυπιούνται τα γνωστά και συνήθη υποζύγια.

Αυτό θα γίνει και τώρα και μάλιστα με άγαρμπο τρόπο εξαιτίας και των ιδεοληψιών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αλήθεια είναι μία. Και αυτή η κυβέρνηση είναι αναλώσιμη γιατί τελικά δεν διαθέτει εθνικό σχέδιο και όραμα για τον τόπο. Το πρόγραμμά της κατ' ουσίαν είναι το μνημόνιο και προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από αστεία επιχειρήματα περί σκληρής διαπραγμάτευσης, αλλά στο μεταξύ κάνει ότι της επιβάλλεται από τους δανειστές και στο τέλος αποδέχεται τα πάντα, ακόμα και εκείνα που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαν αποδεχτεί.

Το μνημόνιο κατάπιε πέντε κυβερνήσεις από το 2009. Ο Τσίπρας δεν αποτελεί εξαίρεση. Η αποτυχία του είναι προδιαγεγραμμένη. Αργά ή γρήγορα θα έχει το τέλος του μνημονίου που υπέγραψε. Του τρίτου μνημονίου που για πρώτη φορά απελευθερώνει τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας όταν προεκλογικά ο Τσίπρας ζητούσε με αλαζονικό τρόπο την ψήφο των Ελλήνων πολιτών ως ο μοναδικός πρωθυπουργός που δήθεν θα προστάτευε τους δανειολήπτες.

Η διαφορά είναι ότι μέσα στη δυστυχία μας αυτή η κυβέρνηση του Τσίπρα και του Καμμένου προσφέρει και γέλιο. Είναι πράγματι σουρεαλιστικό τη μέρα που απελευθερώθηκαν οι πλειστηριασμοί και οι τράπεζες στέλνουν ειδοποιητήρια στους πελάτες τους, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να ρωτάει την κυβέρνηση και να επικρίνει την αρμόδια υπουργό για το ότι δεν έχει προχωρήσει το πρόγραμμα στέγασης των αστέγων!

Σε μερικούς μήνες που θα έχουν αυξήσει τους αστέγους και τους ανέργους τι θα ρωτάνε την κυβέρνησή τους; Για όσο καιρό ακόμα αυτή η κυβέρνηση θα αντέχει στην εξουσία και θα παριστάνει ότι κυβερνά...

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.