Το σάπιο φρούτο της κυβέρνησης θέλει σπρώξιμο για να πέσει από το δέντρο
30/05/2016 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το σάπιο φρούτο της κυβέρνησης θέλει σπρώξιμο για να πέσει από το δέντρο

«Tο φρούτο έχει ήδη σαπίσει. Και στη σήψη του δεν πρέπει να παρασύρει τη χώρα». Με τη φράση αυτή ο Κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να απαντήσει σε όσους λένε ότι επιλέγει την τακτική του ώριμου φρούτου για την κυβέρνηση, δηλαδή να περιμένει πότε θα πέσει ο Τσίπρας κάνοντας ο ίδιος αντιπολίτευση ήπιων τόνων.

Καλοδεχόμαστε τον Κυριάκο στην άποψη που το Antinews έχει ουκ ολίγες φορές αναλύσει. Και χαιρόμαστε που στη Συγγρού βρίσκουν το χρόνο να μας ρίχνουν καμιά ματιά προκειμένου να χαράξουν την πολιτική τους γραμμή. Διότι αν περίμεναν από τους επικοινωνιολόγους και τα μειράκια της πολιτικής… ζήτω που καήκαμε.

Μακάρι λοιπόν να έχουν καταλάβει στη ΝΔ ότι μόνο με σκληρή δουλειά και συγκεκριμένες θέσεις που θα αποδομήσουν πλήρως την κυβέρνηση, θα μπορέσει να πέσει ο Τσίπρας. Κάποιοι παραβλέπουν δύο πράγματα: Το ένα είναι ότι ο πρωθυπουργός έχει το χάρισμα της εξαπάτησης και μάλιστα χωρίς να αισθάνεται ντροπή γι’ αυτό. Και το δεύτερο είναι ότι ο κόσμος παραμένει οργισμένος με το παλαιό πολιτικό σύστημα, παραβλέποντας ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέρος του παλαιού αυτού συστήματος.

Αυτά είναι δύο στοιχεία που κρατάνε την κυβέρνηση όρθια, κι αυτά πρέπει να αποδομήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Καλά λοιπόν είναι τα λόγια και οι υποσχέσεις του προέδρου της ΝΔ. Καλή είναι και η στροφή προς την σκληρή αντιπολίτευση (ελπίζουμε όχι μόνο στα λόγια), αλλά δεν αρκούν αυτά. Χρειάζονται πολύ περισσότερα για να πέσει το σάπιο φρούτο. Τι χρειάζεται;

1.Απαιτείται κινητοποίηση όλων των νεοδημοκρατών. Το κόμμα, με πρώτο τον αρχηγό, πρέπει να βγουν στην κοινωνία, πρέπει να εξηγήσουν στον κόσμο το έγκλημα του Τσίπρα, πρέπει να αποδομήσουν την στρατηγική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα από τα γραφεία, διαβάζοντας εφημερίδες και sites και κάνοντας επικοινωνιακή τακτική με βάση τι λένε οι σύμβουλοι, η ΝΔ δεν θα μπορέσει να πείσει. Είναι συνταγή αποτυχίας και είναι το ίδιο λάθος που έγινε και τα προηγούμενα χρόνια. Ελπίζουμε δε να μην πάνε για μπάνια τα στελέχη της ΝΔ και να περιμένουν το σάπιο φρούτο πότε θα αποσαπίσει.

2.Ο κ. Μητσοτάκης και συγκεκριμένα στελέχη του κόμματος οφείλουν να είναι πολύ πιο σκληροί απ’ ότι τώρα. Με χαλαρή αντιπολίτευση, με κουβεντούλες στα τηλεπαράθυρα χωρίς νόημα ή με σκυλοκαυγάδες χωρίς αποτέλεσμα δεν βγαίνει άκρη. Κι ας αποφασίσουν επιτέλους στη Συγγρού τι θέλουν. Γιατί απ’ ότι μαθαίνουμε ακόμη δεν έχουν αποφασίσει αν θα πάνε πιο δυνατά ή αν θα είναι πιο χαλαροί με την κυβέρνηση. Κάθε μέρα στα γραφεία του κόμματος γίνονται ομηρικές μάχες για το ποια γραμμή θα ακολουθηθεί όταν ο κόσμος περιμένει κάτι διαφορετικό.

3.Που είναι το πρόγραμμα; Αν ρωτήσεις έστω και τον πιο φανατικό νεοδημοκράτη τι λέει το πρόγραμμα της ΝΔ για την οικονομία, το χρέος, το παραγωγικό μοντέλο, το προσφυγικό, τη δημόσια ασφάλεια, την εξωτερική πολιτική, δεν θα σου απαντήσει. Γιατί απλά δεν ξέρει ή δεν έχει καταλάβει τι πρεσβεύει η ΝΔ αυτή τη στιγμή. Ποιες είναι οι απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα της χώρας; Που είναι η νέα Νέα Δημοκρατία που ψήφισαν οι πολίτες στις εσωκομματικές εκλογές;

4.Τέλος, αυτό που πρέπει να αποδομηθεί πλήρως και δεν το έχει κάνει η ΝΔ είναι το επιχείρημα του Τσίπρα: «ο λαός μας ψήφισε τρεις φορές, άρα έχουμε τη νομιμοποίηση να κάνουμε ότι γουστάρουμε». Δεν είναι έτσι τα πράγματα και η ΝΔ πρέπει να πάψει να παραμένει απαθής σ’ αυτό. Το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι 40 χρόνια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κατέστρεψαν τη χώρα. Μα τα δύο αυτά κόμματα δεν ψηφίζονταν από τον ελληνικό λαό; Το ίδιο δεν γίνεται τώρα και με τον ΣΥΡΙΖΑ; Δεν μπορεί δηλαδή κάθε κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία να ρίχνει τις ευθύνες της αποτυχίας του στο λαό που τον ψήφισε γιατί δεν θέλει να δει τις δικές του. Ο κόσμος ψηφίζει για κάτι καλύτερο για τον τόπο. Αν η κυβέρνηση καταστρέφει τη χώρα δεν φταίει ο κόσμος, ούτε έφταιγε τα τελευταία 40 χρόνια. Φταίνε οι επιλογές που ακολουθήθηκαν. Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν πρέπει να σταματήσει το διασυρμό της ΝΔ των προηγούμενων ετών από τον ΣΥΡΙΖΑ που τώρα κάνει ακριβώς τα ίδια. Ευθύνες υπάρχουν, λάθη έγιναν και γίνονται πάντα. Αλλά δεν μπορεί να περνά στον κόσμο ότι φταίνε όλοι οι άλλοι και όχι ο κ. Τσίπρας.

Το σάπιο φρούτο της κυβέρνησης θέλει σπρώξιμο για να πέσει από το δέντρο. Αν η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ταράξει το δέντρο θα το κάνει κάποιος άλλος. Και τότε και η ΝΔ θα σαπίσει και θα πέσει.